محمد سعید کریمیان در گفتوگو با خبرنگارمهر به تعداد مراجعه کنندگان برای اهدای خون دراستان اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال میزبان ۲۱ هزار و ۱۸۷ اهداکننده خون بوده ایم که از این تعداد ۱۸ هزار و ۱۷۹ نفر موفق به اهدای خون خود شدند.
وی با اشاره به اینکه میزان مراجعه کنندگان در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۷ درصد رشد داشته است، عنوان کرد: استان دراین مدت توانست رتبه نخست کشوری در زمینه افزایش شاخص اهدای خون مستمر را کسب کند.
وی ادامه داد: تا پایان آذر ماه امسال ۱۱ هزار و ۹۵۴ مورد اهدای خون به صورت مستمر انجام پذیرفته است که در مقایسه با رقم ۸ هزار و ۴۱۳ اهدای مستمر مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۲ درصدی داشته است.
کریمیان اهداکنندگان مستمر را ارزشمندترین سرمایه سازمان خواند و بیان کرد: افزایش چشمگیر آمار اهدای خون مستمر نتیجه برنامه ریزی و اجرای طرح نظام مند ارتقای ضریب سلامت خون های اهدایی است که برای اولین بار در کشور در این استان اجرا شد و نتیجه آن کسب رتبه اول کشوری تولید سالم ترین فرآورده های خونی است.
مدیرکل انتقال خون نقش بانوان اهداکننده خون را کمرنگ خواند و گفت: از مجموع ۱۸ هزار و ۳۱۹ مورد خونگیری به عمل آمده تا پایان آذر ۹۵ ۱۷ هزار و ۱۳۸ واحد خون اهدایی توسط آقایان اهدا شده است.
کریمیان عنوان کرد: سهم بانوان اهداکننده خون تنها یک هزار و ۱۸۱ مورد بوده است که این آمار نشانی از رشد شاخص اهدای خون بانوان در استان ندارد .
توزیع بالغ بر ۳۸ هزار واحد فرآورده خونی در بین مراکز درمانی استان
وی با بیان اینکه در این مدت ۳۸ هزار و ۷۰۸ واحد فرآورده خونی در بین مراکر درمانی توزیع شده است، اضافه کرد: بیشترین میزان فرآورده های تولیدی در بیمارستان توحید سنندج مصرف شده است.
وی ادامه داد: در ۹ ماهه سال جاری ۱۲ هزار و ۴۳۳ فرآورده خونی توسط بانک خون بیمارستان توحید درخواست شده که انتقال خون استان با شاخص مطلوب پاسخگویی قریب به ۹۵ درصد ۱۱ هزار و ۷۷۴ فرآورده خونی شامل، گلبول قرمز فشرده، پلاسمای تازه منجمد، پلاکت، محصولات آفرزیس و کرایوپرسیپیتیت را جهت درمان بیماران به این بیمارستان تحویل داده است.
کریمیان به ترتیب بیمارستان بعثت سنندج و امام خمینی(ره) سقز را حایز رتبه های بعدی دریافت بیشترین فرآورده های خونی تولیدی استان ذکر کرد و اظهارداشت: انتقال خون استان در هر حال بیش از ۹۰ درصد درخواست های بیمارستانی را منطبق با جزئیات درخواست پزشک تامین کرده است.
وی بیان کرد: همراهی مردم نوع دوست و کیفیت پاسخگویی موجب شده است تا هیچ بیماری در استان کردستان در پروسه درمان با کمبود فرآورده های خونی سالم و در دسترس مواجه نشود .
وی به مباحث مدیریت تولید و مصرف فرآورده های خونی، سیاست های اقتصاد مقاومتی و ارتقای کیفیت خدمات اشاره کرد و گفت: مجموعه تخصص محور انتقال خون کردستان خود را در قبال قطره قطره خون های اهدایی مردم نوع دوست موظف می داند و با هدف کاهش ضایعات و جلوگیری از اتلاف بیت المال هیچگاه خونی را از اهداکنندگان خون دریافت نخواهد کرد مگر بیمار نیازمندی چشم انتظار فرآورده مشتق از این خون اهدایی باشد .