بیرجند- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی از آب‌رسانی سیار به ۴۴۲ روستای استان خبر داد و گفت: برای کمک به روستاییان نهضت آب‌رسانی به روستاها با کمک خیران را ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر بسکابادی در نشست خبری با اشاره به وجود ۹۰۷ آبادی بالای ۲۰ خانوار در استان اظهار کرد: ۹۷۴ روستای زیر ۲۰ خانوار نیز در این داستان داریم.

 وی بیان داشت: ۲۹۱ هزار نفر در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ساکن هستند.

وی با بیان اینکه ۵۳۸ آبادی استان تنش آبی ندارند، تصریح کرد: ۱۷۵ آبادی در تابستان با تنش آبی مواجه هستند و ۱۹۴ آبادی نیز فاقد آب و در بحران آبی هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تصریح کرد: ۳۶ آبادی استان نیز بر اثر خشک‌سالی تابستان و زمستان آب ندارند.

وی با اشاره به اینکه شاخص بهره‌مندی از آب در روستاهای استان تا پایان سال جاری به ۷۴ درصد خواهد رسید، افزود: طول خطوط شبکه انتقال آ به سه هزار و ۹۰۰ کیلومتر و شبکه توزیع به ۳۱۰۰ کیلومتر می‌رسد.

 وی با اشاره به وجود ۱۲۵ هزار مترمربع منبع ذخیره آبی روستایی در استان گفت: ۱۳۰ هزار مشترک تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی استان هستند.

بسکابادی از آب‌رسانی سیار به ۴۴۲ روستای استان در سال جاری خبر داد و افزود: کمترین میزان آب‌رسانی در فروردین‌ماه با ۴۱۱ روستا و بیشترین میزان آب‌رسانی در تیرماه با آب‌رسانی به ۴۷۰ روستا را در سال جاری داشته‌ایم.

 بسکابادی سهمیه آب ارسالی برای هر روستایی را به‌طور میانگین ۱۵ لیتر در روز اعلام کرد و افزود: این میزان تنها برای مصرف آب شرب روستائیان ارسال می‌شود.

 وی با بیان اینکه برای مصرف شرب و بهداشت روزانه به ۷۰ لیتر آب نیاز است، گفت: متعارف مصرف آب در روستاها ۱۵۰ لیتر در روستاها است که روستائیان میزان مصرف بهداشت و سایر مصارف را از قنات های اطراف روستا تهیه می‌کنند.

 وی با اشاره به اینکه آب‌رسانی سیار در گذشته به بسیج سازندگی واگذار شده بود، عنوان کرد: در پی درخواست استاندار خراسان جنوبی برای مدیریت واحد شهری و روستایی همه وظایف در روستاها ازاین‌پس به روستاها واگذار خواهد شد.

وی عنوان کرد: در راستای این دستور استاندار آب‌رسانی سیار از بسیج سازندگی دریافت و به شبکه دهیاری‌ها واگذار شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تصریح کرد: در این زمینه با دستور استاندار خراسان جنوبی اتحادیه تعاونی های دهیاری‌ها تمام امکانات خود را در راستای آب‌رسانی سیار به‌کار گیری خواهند کرد.

وی بیان داشت: همچنین ۵۰۰ میلیون تومان از سرفصل دهیاری‌ها به آب و فاضلاب روستایی اختصاص یافت تا دیون رانندگان تانکرهای آب‌رسان پرداخت شود.

بسکابادی با بیان اینکه در ابتدای این تغییر و تحول در بخش آب‌رسانی سیار خلل‌هایی ایجاد شد، بیان داشت: با امکانات جدید قطعاً از بهمن‌ماه نگرانی های احتمالی از بین خواهد رفت و روند آب‌رسانی به بهترین شکل اجرا خواهد شد.

 وی با اشاره به دیون یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومانی بسیج سازندگی برای آب‌رسانی سیار گفت: بخشی از این دیون مربوط به رانندگان تانکر های آب‌رسان بخش خصوصی بوده که به‌زودی پرداخت می‌شود.

 ورود آستان قدس رضوی برای آب‌رسانی به روستاهای خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات آستان قدس رضوی برای محرومیت‌زدایی گفت: در این راستا آستان قدس نصب ۱۸ دستگاه آب‌شیرین‌کن برای روستاهای دهستان بندان، لانو و گزیک را بر عهده گرفته است.

 وی بیان داشت: با نصب این دستگاه‌ها روستاهای تحت پوشش از لیست آب‌رسانی سیار حذف خواهند شد.

بسکابادی ادامه داد: هم اکنون هزینه آب و حمل آن به‌وسیله تانکر به روستاها از هشت هزار و ۵۰۰ تومان تا ۳۵ هزار تومان تمام می‌شود.

وی گفت: با نصب دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن نیازی به حمل آب به این روستاها وجود ندارد و هزینه تمام‌شده حدود ۵ هزار تومان خواهد بود که در صورت کم کردن هزینه برق و سرمایه‌گذاری این رقم یک هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد.

۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مجتمع های آب‌رسانی نیاز داریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۶۴ مجتمع آب‌رسانی نیمه‌تمام در استان عنوان کرد: برای تکمیل این مجتمع‌ها به بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

 بسکابادی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی این مجتمع‌ها از ۲۰ تا ۷۸ درصد است که اگر تکمیل شوند ضریب بهره‌مندی از آب شرب در روستاهای استان به ۹۷ درصد افزایش خواهد یافت.

 وی از تخصیص ۳۸ میلیارد تومان اعتبار به آب‌رسانی روستاهای استان از محل اعتبار صندوق توسعه خبر داد و گفت: با این اعتبار ۶۴ روستای استان تا پایان امسال آب‌رسانی می‌شود.

 وی از ابلاغ و تخصیص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار مصوبات سفر رئیس‌جمهور طی روز گذشته به آب و فاضلاب روستایی استان خبر داد و گفت: ۳۰ میلیارد تومان مصوبه سفر به استان بوده که تا کنون بخش اعظم این اعتبار پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی همچنین سهمیه استان از ردیف مجتمع های ملی را ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز از محل اسناد خزانه اسلامی برای تکمیل مجتمع های آب‌رسانی به استان اختصاص‌یافته که پیگیر نقدینگی آن هستیم.

 به گفته وی ۳ میلیارد تومان اعتبار نیز در سفر معاون امور روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به استان قول اختصاص آن داده شد که این رقم نیز طی روزهای اخیر تخصیص می‌یابد.

بسکابادی ادامه داد: در سال ۹۶ شاهد تحول بزرگ در تکمیل مجتمع های آب‌رسانی خواهیم بود.

 وی از تخصیص ۱۰۰ درصدی سهمیه استان از محل اعتبار دو درصدی نفت خبر داد و افزود: سهمیه آب و فاضلاب روستایی ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

 بسکابادی گفت: ۲۰۵ آبدار روستایی در استان داریم که به‌زودی دیون پیمانکاران را پرداخت خواهیم کرد.

خیران آب رسان پای کار بیایند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی خواستار مشارکت مردم و خیران برای آب‌رسانی به روستاهای استان شد و گفت: سال آینده با توجه به خشک‌سالی‌ها و میزان کم بارندگی‌ها شرایط سختی را پیش رو داریم.

وی با بیان اینکه روستاهای بالای ۲۰ خانوار اولویت هزینه کرد اعتبارات برای آب‌رسانی به روستاها است، گفت: اگر مردم و خیرین پای‌کار بیایند با کمترین هزینه می‌توان روستاهای زیر ۲۰ خانوار را هم آب‌رسانی داشته باشیم.

 وی ادامه داد:۳۴ روستا در استان وجود دارد که بااعتبار کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان می‌توان به آنها آب‌رسانی داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی خواستار شد: نهضت آب‌رسانی به روستاها با کمک خیران را در استان راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان طول عمر مفید شبکه‌های آب‌رسانی را ۲۵ سال ذکر کرد و افزود: قدمت برخی از شبکه‌های آب‌رسانی روستاهای استان بالای ۴۰ سال است.

بسکابادی با اشاره به وجود ۱۹۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده و ۹۰۰ کیلومتر خط انتقال فرسوده آب روستایی در استان گفت: برای نوسازی این شبکه‌ها به ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی گفت: در صورت ورود خیران و مردم می‌توانیم با ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار این مشکل را حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی میزان هدر رفت آب ناشی از فرسودگی‌ها در شبکه آب روستایی استان را ۲۹ درصد اعلام کرد.