به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم رضایی پیش از ظهر یکشنبه در آئین افتتاح نمایشگاه «اسناد و عکس های تاریخی شهرستان ملایر» که با حضور مسئولین شهرستان، هنرمندان، خبرنگاران و مدیر و کارشناسان اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور برگزار شد، افزود: شهرستان ملایر از شهرهای تاریخ ساز ایران و برخوردار از غنای فرهنگی است که متاسفانه به خوبی معرفی نشده است.
وی ثبت اسناد و مدارک دارای ارزش تاریخی این شهرستان در آرشیو ملی ایران و نگهداری آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان گنجینه میراث مکتوب کشور را ضروری بر شمرد.
وی عنوان کرد: قشرهای مختلف جامعه اعم از مردم و مسئولین باید در این امر همکاری مستمر داشته و به هر شکل ممکن اسناد تاریخی موجود در بایگانی ها و صندوقچه ها را به آرشیو ملی ایران اهدا کنند.
ثبت تاریخ و تمدن ملایر در میراث مکتوب و معنوی کشور
فرماندار ملایر تاکید کرد: تاریخ غنی و پر افتخار شهرستان ملایر از جهات مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی قابل توجه است و باید با همکاری قشرهای مختلف جامعه تاریخ و تمدن این شهرستان در میراث مکتوب و معنوی کشور و جهان به ثبت برسد تا سند محکمی برای آیندگان باشد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر نیز افزود: برگزاری هفته فرهنگی شهرستان ملایر از برنامه های ماندگار در حوزه فرهنگی و هنری این شهرستان بود که با همکاری دستگاه های اجرایی به خوبی برگزار شد و برگزاری نمایشگاه اسناد و عکس های تاریخی ملایر با عنوان «یاد ایام» تکمیل کننده سلسله برنامه های این هفته بود.
غلامرضا جمالیزاده ضمن قدردانی از نگاه فرهنگی فرماندار ملایر، خواستار تداوم حمایت از برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در شهرستان ملایر در سطح ملی و محلی شد.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور نیز هدف از برگزاری این نمایشگاه را، معرفی بخش هایی از پیشینه تاریخی و اجتماعی مردم شهرستان ملایر برشمرد و اضافه کرد: در این نمایشگاه ۲۰۰ قطعه عکس و سند مربوط به سال های ۱۲۵۷ تا ۱۳۶۵ شمسی در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
برپایی کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی برای تاریخ پژوهان
علیرضا تکلو گفت: طی ایام برگزاری نمایشگاه با برپایی کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی، اهداف و برنامه های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و مدیریت غرب کشور به مرکزیت استان همدان برای مدیران، تاریخ پژوهان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقمندان تشریح خواهد شد.
وی شناسایی مفاخر و چهره های شاخص حوزه های مختلف فرهنگی، هنری، علمی، سیاسی و فرهنگ عامه برای انجام مصاحبه های تاریخ شفاهی، شناسایی مجموعه داران خصوصی برای رایزنی و ایجاد زمینه های همکاری متقابل، گفتگو با اندیشمندان و تاریخ پژوهان برای ارائه خدمات اسنادی و اطلاعاتی به منظور تالیف و تولید کتاب های تاریخی، تکمیل ذخیره اسنادی و تاریخی شهرستان ملایر در آرشیو ملی ایران و معرفی هر چه بیشتر و بهتر تاریخ غنی و اصیل شهرستان ملایر به نسل جوان را از دیگر اهداف و برنامه های برگزاری این نمایشگاه برشمرد.
وی ضمن قدردانی از حمایت های فرمانداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر برای برگزاریی این نمایشگاه، با دعوت از قشرهای مختلف مردم به خصوص دانشجویان و محققین برای بازدید از این نمایشگاه، عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه های اسناد و عکس های تاریخی در شهرستان های مختلف، موجب شناسایی بهتر اسناد و عکس های موجود و تکمیل اطلاعات تاریخی آن شهرستان می شود.
گفتنی است نمایشگاه اسناد و عکس های تاریخی شهرستان ملایر با عنوان «یاد ایام» به مدت یک هفته در مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر در دو نوبت صبح و بعدازظهر از ساعت ۹ تا ۱۲ و ۱۵ تا ۱۸ پذیرای علاقمندان است.