به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمدرضا صالحی در دیدار با معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اعتبارات و بیماری در استان منحصربهفرد است افزود: یکی از معضلات استان در بخش کشاورزی بحث بیماری سفیدک است که بهطور کامل قابل احساس است.
وی ادامه داد: برای مقابله با خسارتهای احتمالی باید باغها بیمه شوند که این فراگیر نیست و افزود: شرکتهای بیمه نیز حاضر به بستن قراردادهای اینچنین نیستند.
صالحی اظهار کرد: پیگیری موضوع از سوی وزیر جهاد کشاورزی به رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور برای جذب اعتبارات خسارتهای بیماری سفیدک با پیگیریهای استان دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه افزودن ردیفهای اعتباری جدید خیلی سخت است افزود: برای اختصاص ردیف بودجه مختص اراضی شیبدار خراسان شمالی باید از هماکنون اقدام شود تا از طریق بودجه سال ٩٧ انجام شود.
استاندار خراسان شمالی همچنین خواستار کمکهای جداگانه وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بیماری سفیدک و اراضی شیبدار در صورت محقق نشدن کمکها از سوی سازمان برنامهوبودجه شد.
صالحی با اعلام آمادگی اجرای طرحها بهصورت پایلوت در استان افزود: طرحهایی آماده و با برنامهریزی و جذب سرمایهها از طریق بخش خصوصی و بنیاد مستضعفان پیگیری خواهند شد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این دیدار افزود: سه طرح اقتصاد مقاومتی وجود دارد که دو مورد از آن تصویبشده است.
محمدعلی طهماسبی یکی از این طرحها را محصولات گلخانهای عنوان و اظهار کرد: به دلیل نیاز کشور به آب و برای صرفهجویی و تعدیل مصرف آب در کشور این طرح ایجادشده است.
وی ادامه داد: این طرح قرار است در ۴٣ هزار هکتار انجام شود که هزار و ۵۰۰ هکتار برای سال ٩۵ بوده است و تاکنون انعقاد قرارداد هزار هکتار انجامشده و در حال اجرا است.
طهماسبی طرح دیگر را کاشت نهال گل محمدی اعلام کرد و ادامه داد: کشت گل محمدی در٢٨ هزار کیلومترمربع اراضی شیبدار استان خراسان شمالی با بارندگی خوب میتواند انجام شود که در اسدلی با ۴۰۰ میلیمتر بارندگی میتوان ١۰ هزار هکتار گل محمدی کاشت.
وی بیان کرد: با رقمهای مانند کاشان ٩٣ هزار هکتار و یزد٩۴ هزار هکتار گل محمدی در شرایط دیم نیز میتواند پاسخ دهد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: طرح گیاهان دارویی سومین طرح در راستای اقتصاد مقاومتی است که امیدواریم بهزودی تصویب شود.
طهماسبی ادامه داد: باهدف استفاده پتانسیلهای استان ستادهایی برای بدرانلو واسدلی تشکیل شود و ایستگاههای پیشآگاهی برای رصد شدن استعداد خوب برای توسعه کاشت انگور، زرشک، گل محمدی شکل گیرد تا گامهایی برای توسعه استان برداشته شود.
طهماسبی افزود: بیماری سفیدک بهصورت ناگهانی بوده و عامل انسانی نمیتوانست آن را مهار کندو ادامه داد: پیگیر گرفتن اعتبارات از وزارت خانه برای جبران خسارتهای آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه بعد از برجام موفق به ورود برخی سموم از کشورها شدیم ادامه داد: پیش از برجام شرکتهای معتبر سموم را به ایران نمیدانند که بهناچار از چین سموم وارد میشد.
طهماسبی با اعلام اینکه بیماری سفیدک در سال ١٣٢۵ دیدهشده وتا سال گذشته این بیماری دیده نشده است ادامه داد: با سموم جدید این بیماری مهارمی شود و پیگیری میکنیم تا اگر دولت اعتبارت ١۵۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان را اختصاص بدهد اولین تخصیصها به خراسان شمالی در قالب تسهیلات ارزانقیمت واگذار شود.