به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقری عصر یکشنبه در ششمین جلسه کارگروه امور اقتصادی که با حضور فرمانداران شهرستانهای استان گلستان برگزار شد، گفت: سطح اراضی مستعد کشت گلستان حدود ۶۰۰ هزار هکتار بوده که حدود ۱۱۰هزار هکتار آن به صورت اراضی شیبدار در جنوب استان واقع شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به شیوهنامه تخصیص، واگذاری و توسعه باغات در اراضی شیبدار از سوی وزارتخانه در سال ۹۴ مقرر شد ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کم بازده گلستان باهدف کاهش خسارت سیل و افزایش درآمد بهرهبرداران با مشارکت کشاورزان به باغ تبدیل شود.
باقری تصریح کرد: از سال ۱۳۸۲ تاکنون، احداث باغ در سطح ۲۲ هزار هکتار با اعتباری حدود ۳۰ میلیارد تومان انجام شده است.
وی با بیان اینکه هر ساله حدود ۲۰ تن در هکتار خاک حاصلخیز از بین میرود، افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند در کمتر از ۱۰ سال آینده این اراضی قابلیت کشت نخواهد داشت.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی گلستان در رابطه با تهدیدات حادثشده در صورت رهاسازی اراضی و ادامه روند وضع موجود اظهار کرد: خسارتهای ملی و جانی فراوان سیل در استان، فرسایش و از بین رفتن خاک حاصل خیز و مهاجرت روستاییان به شهرها پیامد این رهاسازی اراضی است.
باقری افزود: در سال ۱۳۸۰ که میزان خسارت سیل ۶۰ میلیارد برآورد شد هزینه کل اجرای طرح در سطح ۱۱۰ هزار هکتار ۷۲ میلیارد تومان برآورد شد و چنانچه خسارت همین سال به نرخ امروز محاسبه شود متوجه میشدیم که خسارتی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان را به نرخ امروز برجا گذاشته است.
باقری با اشاره به سطح کشت گیاهان دارویی در سطح استان اظهار کرد: سطح کشت گیاهان دارویی در گلستان حدود ۲۹۴ هکتار برآورد شده که ۱۸۰ هکتار آن زعفران و ۱۱۴ هکتار انواع گیاهان دارویی کشت میشود.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی گلستان گفت: حدود ۱۹۶ تن گیاه دارویی در استان تولید میشود و واحدهای فعال در زمینه فراوری و دارویی دو واحد است که انواع قرص، پماد و کپسول و سایر فراوردهها را از گیاهان تولیدی تهیه میکنند.