ایلام- جاده های شهرستان آبدانان در جنوب ایلام حال و روز خوشی ندارند چون غیراستاندارد بودن و تعدد نقاط حادثه‌خیز در این راه‌ها باعث شده آژیر مرگ همواره در محورهای این شهرستان روشن باشد.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: شهرستان آبدانان در جنوب ایلام یکی از مناطق محروم به لحاظ دسترسی به امکانات به شمار می‌رود چراکه راه‌های ارتباطی به پاشنه آشیل این شهرستان در توسعه تبدیل‌شده است.

این شهرستان بافاصله بیش از ۱۸۰ کیلومتر با مرکز استان دارای راه‌های ارتباطی پرپیچ‌وخم، حادثه‌خیز و غیراستاندارد است، از سمت دهلران-آبدانان، دره شهر-آبدانان، دشت عباس-آبدانان که مسیر اصلی تردد به خوزستان محسوب می شود، دارای نقاط حادثه‌خیز فراوانی است.

راه‌هایی که امروز باعث شده بخش مهمی از تصادف فوتی استان ایلام در این شهرستان رخ دهد، جاده دره شهر-آبدانان که از رشته کبیر کوه عبور می‌کند یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های کشور به شمار می‌رود که البته تونل بزرگ کبیر کوه در این منطقه در حال احداث است.

جاده پشت قلعه-آبدانان نیز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط حادثه‌خیز این شهرستان هرسال شاهد فوت تعدادی از اهالی این شهرستان است که البته طبق گفته مردم به رفت‌وآمدهای موتورسیکلت و تراکتورها مربوط می شود.

راه‌های ارتباطی ازاین‌جهت برای شهرستان حائر اهمیت هستند که بیشتر مردم برای کارهایی نظیر پزشکی مجبور به رفت و آمد به مرکز استان و یا استان خوزستان هستند ولی متأسفانه  این جاده‌های پرپیچ خود معضل بیشتر برای مردم به شمار می رود.

روز گذشته یکی از شهروندان آبدانان با ماشین به دره ۳۰۰ متری سقوط کرد و با کمک مردم روستا به‌طور معجزه‌آسایی نجات یافت، اما همیشه این‌طور نیست و بارها شاهد حوادث تلخی نظیر شاخ‌به‌شاخ شدن دو موتور و فوت هر دو راکب بوده‌ایم.

۱۶ درصد از تصادفات ایلام مربوط به شهرستان دهلران است

سرهنگ محسن ناصری رئیس پلیس‌راه استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان آبدانان دارای ۴۰۰ کیلومتر راه فرعی واصلی است که از ۱۰۰ درصد تصادفات استان، ۱۶ درصد مربوط به این شهرستان است.

وی بیان داشت: برای کاهش تصادفات در این شهرستان به‌خصوص تصادفات فوتی، پلیس‌راه در مسیر آبدانان-پشت قلعه تا دشت عباس دایر شده و خوشبختانه طی یک ماه خیر تصادف فوتی در این مسیر مشاهده نشده است.

تونل کبیر کوه؛ راه اصلی توسعه آبدانان

یکی از مهم‌ترین محورهای ارتباطی شهرستان آبدانان محور آبدانان-دره شهر است چراکه این مسیر به مرکز استان متصل می‌شود و هم‌اکنون طرح تونل کبیر کوه در مسیر آبدانان-دره شهر در حال انجام است.

تکمیل تونل کبیر کوه در خارج شدن آبدانان از بن‌بست جغرافیایی بسیار حائز اهمیت است و با افتتاح این طرح ملی ضمن کاهش مسافت منطقه به مرکز استان و سایر شهرستان‌ها، میزان بروز حوادث جاده‌ای که هم‌اکنون به دلیل تردد از گردنه کبیر کوه بسیار بالاست، نیز کاهش می‌یابد.

سید کمال‌الدین میر جعفریان مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راه‌سازی استان ایلام تونل کبیر کوه در حد واسط شهرستان‌های دره شهر-آبدانان است.

حفاری تونل کبیر کوه با طول چهار هزار و ۷۰۰ متر که بزرگ‌ترین تونل در دست احداث کشور محسوب می‌شود، تاکنون از سمت آبدانان دو هزار و ۵۰۰ متر پیشرفت داشته استوی بیان داشت: حفاری تونل کبیر کوه با طول چهار هزار و ۷۰۰ متر که بزرگ‌ترین تونل در دست احداث کشور محسوب می‌شود، تاکنون از سمت آبدانان دو هزار و ۵۰۰ متر حفاری صورت گرفته است.

وی یادآور شد: ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این تونل تاکنون هزینه شده و ۴۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز قرارداد منعقدشده است و بر اساس برآوردها حفاری کامل آن نیازمند ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار است و تکمیل نهایی تونل شامل لاینینگ ، روشنایی و تهویه نیز دو هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

میر جعفریان افزود: تونل کبیر کوه باعث حذف گردنه صعب‌العبور بین شهرستان‌های دره شهر و آبدانان می‌شود و علاوه بر آن این تونل یکی از پروژه‌های کریدور شمال به جنوب استان می‌شود.

وی عنوان کرد: از سمت دره شهر نیز برای دسترسی به تونل اصلی هفت کیلومتر راه دسترسی و حفاری سه تونل فرعی در حال انجام است که یک تونل ۱۰۰ متری و ۳۶۰ متر تونل دیگر حفاری‌شده است.

اختصاص ۱۷۰ میلیارد ریال برای تسریع در اجرای طرح تونل کبیر کوه

شادمهر کاظم‌زاده نماینده حوزه جنوبی ایلام در مجلس نیز روز گذشته اعلام کرد: با تخصیص ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تبصره ۳۶ قانون بودجه سال ۹۵ جمع اعتبارات اختصاص‌یافته به این طرح در شش‌ماهه اخیر سال مالی عمرانی به ۲۱۲ میلیارد ریال می‌رسد.

وی عنوان کرد: مجموع اعتبارات اختصاص‌یافته به طرح تونل کبیر  کوه در سال ۹۵ را  با جمع اعتبار اختصاص‌یافته به این طرح  از ابتدای سال ۸۸ تاکنون را برابر دانست

کاظم‌زاده اجرا طرح تونل کبیر کوه را  یکی از طرح‌های مهم و تأثیر گزار در توسعه استان دانست و گفت: با بهره‌برداری از این تونل استان از بن‌بست جغرافیایی خارج می‌شود.

هم‌اکنون پروژه مهم راه‌سازی دیگر که از ایلام-میمه-آبدانان در حال اجراست متأسفانه با اعتبارات قطره‌چکانی در حال انجام است که این مسیر نیز نقش مهمی در توسعه شهرستان و کاهش حوادث رانندگی در شهرستان دارد.