به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، اسفنديار رحيم مشايي در پنجمين نشست رسانه اي خود از ثبت 3800 اثر تاريخي طي يك سال گذشته خبر داد و افزود: تا پايان سال جاري نيز 780 اثر به ثبت خواهند رسيد و در مجموعه 16 هزارو 400 اثر تا كنون به ثبت رسيده است .
وي خاطر نشان كرد: از 13هزار اثر تاريخي كه در گذشته ثبت شده اند 2 هزار اثر تاريخي تعيين حريم شده اما در برخي از آثار با مالكين خصوصي دچار مشكل هستيم و خريداري املاك اولويت دار موجود در اين آثار تاريخي تعيين حريم شده به 800 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد در صورتيكه اعتبار اختصاص يافته تنها 7 تا 10 ميليارد تومان است .
مشايي گفت: به منظور مرمت بافت هاي تاريخي در حال حاضر 2 ميليارد و 790 ميليون تومان بودجه اختصاص يافته كه با اين اعتبارات حتي اگر دو برابر نيز شود نمي توان اقدامي در اين زمينه انجام داد .
وي در مورد تعداد كارشناسان فني حوزه ميراث فرهنگي گفت: در حال حاضر تعداد كارشناسان از تعداد كارشناسان موجود در سال 53 نيز كمتر است بطوريكه در 120 شهر تاريخي و 600 روستاي تاريخي شناسايي شده تشكيلات و نيروي متخصص نداريم و در ازاي نيروهاي بازنشسته نيروي جديد جايگزين نشده است و در اين زمينه سازمان مديريت مجوز استخدام نيرو را نمي دهد .
مشايي در مورد پژوهشگاه سازمان نيز گفت: با توجه به وضع بد حاكم درپژوهشگاه از نظر نيروهاي متخص و اساتيد در حال حاضر سازمان با دانشگاهاي مختلف ارتباط برقرار كرده و همچنين نسبت به شناسايي افرادي كه در زمينه مرمت آثار توانايي لازم را دارند اقدام كرده است.
وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آمادگي ارائه جايزه و حمايت از پژوهش هايي كه در مقالات معتبر سطح جهان به چاپ رسيده باشد را دارد و همچنين از پايان نامه هاي دانشگاهي در حوزه ميراث فرهنگي در سطوح بالا نيز حمايت مي كند.
مشايي از تاسيس پژوهشكده فرهنگ و تمدن ايراني در آينده اي نزديك خبر داد و افزود: در حوزه ميراث معنوي و طبيعي تاكنون اقدام جدي صورت نگرفته بود و در اين دوره جديد با تشكيل كميته ملي ميراث فرهنگي در سه حوزه آستان قدس رضوي، كتابخانه ملي و سازمان ميراثفرهنگي و در گردشگري براي ثبت در فهرست آثار فرهنگي جهاني اقدام كرده ايم كه با پيشنهاد شاهنامه بايسنقري در سازمان موافقت شده و به زودي پرونده اين شاهنامه پذيرفته مي شود.
وي گفت: براي حفاظت از آثار تاريخي وزارت كشور، شهرداري و وزارت مسكن بايد همكاري لازم را داشته باشند و تا زماني كه شهرداري ها نگران حفاظت از آثار تاريخي نباشند، اين امر صورت نمي گيرد.
مشايي افزود: در گذشته 1500 نفر نيروي حفاظت از آثار وجود داشت كه تنها 430 نفر از آنان به مراقبت از آثار تاريخي مي پرداختند اما با تلاش هاي صورت گرفته در طول يكسال 2500 نفر به اين تعداد اضافه شده اند به طوريكه با رشد 600 درصدي مواجه بوده ايم.