بیرجند- مدیرکل دفتر امورخدمات بازرگانی از راه اندازی سامانه جامع ساماندهی انبار در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: این طرح در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس تابش صبح چهارشنبه در همایش معرفی و نحوه بهره گیری از سامانه های مرتبط با قاچاق کالا و ارز در بیرجند بیان کرد: وزرات صنعت، معدن، تجارت شفاف سازی و روان سازی شبکه های توزیع کالا را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه در راستای شفاف سازی شبکه های توزیع کالا اقدامات مختلفی پیش بینی شده است، افزود: ساماندهی تبلیغات یکی این برنامه ها بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

تابش ادامه داد: باید کیفیت کالاهای داخلی را به مردم شناساند و آن ها را در راستای استفاده از تولیدات بومی منطقه ترغیب و تشویق کنیم.

وی افزایش مصرف را یکی از راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا دانست و گفت: باید محصولات داخلی را برند سازی کرده و اعتماد مردم را نسبت به مصرف آن ها نیز جلب کنیم.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: کمی سازی فروشگاه های زنجیره ای از دیگر اقدامات انجام شده در راستای شفاف سازی شبکه ها توزیع کالا است.

سهم خرده فروشی در بازار به ۲۰ درصد می رسد

تابش با بیان اینکه در حال حاضر سهم فروشگاه های زنجیره ای تنها ۸ درصد از کل نظام خرده فرده فروشی در بازار است، گفت: تا پایان برنامه ششم، سهم فروشگاه های زنجیره ای در نظام خرده فروشی به ۲۰ درصد افزایش می یابد.

وی تدوین سند توسعه فروشگاه ها زنجیره ای را به عنوان نقشه راهی برای رسیدن به این سهم دانست و گفت: ساماندهی نظام توزیع و خرده فروشان سنتی از اولویت های وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حال حاضر دو هزار شعبه و ۶۰ شرکت در فروشگاه های زنجیره ای فعالیت می کنند.

وی از ارزیابی این شرکت ها خبر داد و افزود: نوآوری، خلاقیت در خرده فروشی و کیفیت از شاخص های ارزیابی عملکرد این شرکت ها است.

تابش با بیان اینکه ساماندهی شرکت پخش کالا نیز راه اندازی شده است، گفت: در این سامانه انسان نقشی نداشته و تمام برنامه ها نیز الکترونیکی انجام می شود.

شناسایی و ثبت اطلاعات ۱۲۰ هزار واحد انبار

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بند ۲۳ سیاست های اقتصاد مقاومتی، گفت: با توجه به ضرورت شفافیت نظام توزیع تسهیل فرآیند تجارت، این دفتر موظف به پیاده سازی سامانه جامعه انبار و سامانه شناسه دار کردن کالا شده است.

وی ادامه داد: در این راستا با بهره ه مندی از اطلاعات موجود در سامانه های فعلی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به انتقال این اطلاعات به سامانه جامع انبار کرده تا بر مبنای آن فعالان حوزه ذخیره سازی کالا شناسایی شوند.

تابش افزود: بعد از ثبت اطلاعات بانک های اطلاعاتی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس قانون، باید دیگر اطلاعات دستگاه های ذیربط مانند بنادر، گمرکات، مناطق ویژه اقتصادی و آزاد و جهاد کشاورزی در سامانه جامع انبار درج شود.

وی با بیان اینکه سامانه جامع انبار مجوز صدور بارنامه را می دهد، گفت: اگر اطلاعات انباری در این سامانه ثبت نباشد، امکان صدور بارنامه را نخواهد داشت.

بنا به گفته مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون ۱۲۰ هزار واحد انبار در سامانه جامع شرکت های پخش ثبت نام کرد اند.

تابش با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا عزم جدی و ملی را می طلبد، اظهار کرد: همچنین راه برون رفت از رکود نیازمند همکاری مردم برای مبارزه با قاچاق کالا است.