خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : قرار است امروز در قاهره پايتخت مصر، كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا در نشستي با وزيران امورخارجه هشت كشور عربي شركت كند و طي آن تحولات مهم منطقه از جمله اوضاع عراق، فلسطين، لبنان و راههاي فعال كردن روند به اصطلاح صلح خاورميانه را با همتايان عرب خود بررسي كند.

وزيران امور خارجه شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس شامل عربستان، بحرين، قطر،امارات عربي متحده، عمان و كويت به همراه وزيران امور خارجه مصر و اردن امروز در نشستي كه شامل يك دستور طولاني است، با كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا تشكيل جلسه مي دهند.

آمريكا كه پس از ناكامي رژيم صهيونيستي در اجراي اهداف توسعه طلبانه اين كشور كه مهمترين آن تبديل لبنان به سكويي براي طرح ريزي خاورميانه جديد و حمايت از جنايات جنگي اين رژيم، اعتبار وجايگاهش به شدت در ميان افكارعمومي ملتهاي مسلمان منطقه مخدوش شده است و ناكارامدي شيوه هاي جنگ طلبانه وتجاوزكارانه را درعمل مشاهده كرد، به نظر مي رسد اكنون به سمت استفاده از رويكرد سياسي وديپلماتيك براي نقش آفريني در مسائل منطقه خاورميانه روي آورده است.

اعزام كاندوليزا رايس به منطقه خاورميانه پس از برقراري آتش بس ميان لبنان و رژيم صهيونيستي به منظور بازيابي ابهت و اقتدار از دست رفته واشنگتن درمنطقه صورت مي گيرد.

رايس در دستور كار خود مسائل مهمي را گنجانده است تا با مقامهاي كشورهايي كه از آنها ديدن مي كند و نيز با مسئولان رژيم اشغالگر قدس مورد بحث و تبادل نظر قرار دهد.وي شب گذشته در عربستان با پادشاه اين كشور درباره تحولات مختلف خاورميانه گفتگو كرد و از رياض خواست از تلاشهاي نوري المالكي نخست وزير عراق و فواد سنيوره نخست وزير لبنان حمايت كند .

مهمترين مسئله و دغدغه آمريكا، موضوع روند سازش خاورميانه است كه با يپروزي غير منتظره جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در انتخابات قانونگذاري 25 ژانويه(5 بهمن 84) و برهم خوردن قواعد بازي در مناطق فلسطيني و كنار رفتن گروههاي مورد حمايت غرب و رژيم اسرائيل، اين روند متوقف شد.

البته غربي ها و در راس آن آمريكا ، مردم فلسطين را به خاطر گزينه دمكراتيك خود و انتخاب حماس با تحريم مالي واقتصادي و قطع كمكهاي خود به بهترين شكل ممكن تنبيه كردند تا نشان دهند در مسئله دمكراسي كه بهترين حربه آنها براي اعمال فشار بر كشورهاي جهان است، آنجا كه پاي منافع و اهداف توسعه طلبانه آنها به ميان آيد، بر خلاف خواست اكثريت حركت مي كنند كه نمونه روشن آن در مناطق فلسطيني اتفاق افتاد تا جايي كه از سرگيري كمكها به تشكيلات خودگردان فلسطين را مشروط به اين كردند كه دولت منتخب ملت فلسطين، رژيم نامشروع صهيونيستي و توافقنامه هاي امضا شده ميان اين رژيم وتشكيلات خودگردان را به رسميت بشناسد وبه زعم آنها از خشونت(مقاومت)دست بكشد كه البته حماس با توجه به اساسنامه و اصول خود اين شروط را رد كرده است.

كشورهاي عربي همچنان بر طرح صلح اعراب كه از سوي ملك عبدالله پادشاه عربستان ارائه شده است، پافشاري مي كنند و به نظر مي رسد در نشست امروز هشت وزير امور خارجه عرب با رايس اين مسئله مورد تاكيد قرار گيرد.

اكنون دولت منتخب ملت فلسطين به سبب كارشكني ها و مانع تراشي هاي مستمر غرب به ويژه آمريكا و برخي طرفهاي مورد حمايت آنها در مناطق فلسطيني در شرايط بحراني قرار گرفته است و متاسفانه به خاطر شرايط بد مالي و تلاشهاي تفرقه افكنانه آمريكا واسرائيل براي ايجاد دودستگي و بدبيني ميان فلسطيني ها به ويژه ميان حماس وفتح دو گروه اصلي و تاثير گذار در صحنه سياسي فلسطينف درگيري هاي خونيني ميان طرفداران دو جنبش روي داد كه متاسفانه تصوير نامطلوبي ازفلسطيني ها به نمايش گذاشت.

وقوع اين درگيري ها و بحران كه به نظر مي رسد كاملا هدفمند و از سوي آمريكا و اسرائيل هدايت مي شود، كار را به جايي رسانده است كه ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين كه متاسفانه با شروط ناعادلانه غربي ها براي از سرگيري كمكها همسو شده است، از احتمال تشكيل دولت فوق العاده و برگزاري انتخابات زودهنگام خبر داده است كه اين به معناي سقوط دولت منتخب حماس است.

نشست قاهره و دستوركار طولاني

وزير امور خارجه مصر گفته است كه نشست امروز درقاهره صرفا درچارچوب رايزني ومشورت در مورد مسائل مهم جهان عرب به ويژه مسئله فلسطين، اوضاع عراق، لبنان، دارفور و وضعيت امنيت در منطقه است. 

احمد ابوالغيط درباره اينكه گفته مي شود نشست امروز بر ضد ايران است، تاكيد كرده است كه هرگز چنين چيزي درست نيست، اين نشست بر ضد تهران نيست.

به گفته ابوالغيط، مسائل زيادي در دستور كار نشست رايس با وزيران امور خارجه كشورهاي عربي وجود دارد و دراين نشست تمايل عربي براي ادامه تلاشها كه مسئله خليج فارس را با همان اهميت مسئله خاورميانه و با همان اهميت بررسي وضعيت در دارفور مورد توجه قرار دهد، مطرح مي شود.

وزير امور خارجه مصر كه با شبكه العربيه گفتگو كرده است، گفته است كه هيچ كس نبايد بگويد اين نشستها بر ضد ايران است.

"نه اين طور نيست، ما اعراب منافعي در اين منطقه داريم، مصر به حمايت از برادرانش و تقويت توانمندي هاي آنها اهتمام دارد و از آنها براي تامين امنيت آنها حمايت مي كند."

گفته شده است كه موضوع هسته اي ايران نيز از جمله مسائل مورد بحث در نشست رايس و همتايان عربش درقاهره خواهد بود، اما وزير امور خارجه مصر اين مسئله را تكذيب مي كند.ابوالغيط مي گويد كه موضع مصر بر ضرورت ايجاد منطقه عاري از سلاحهاي هسته اي تاكيد مي كند.

برخي رسانه ها اعلام كرده اند كه رايس با هدف درخواست از كشورهاي عربي براي برگزاري نشست سران عرب به منظور بررسي راههاي تضعيف نقش ايران در منطقه و جلوگيري از فعاليتهاي هسته اي صلح آميز آن، به ديدار همتايان عرب خود درقاهره مي رود،اما ابوالغيط اين مسئله را رد مي كند.

" از اين مسئله اطلاعي ندارم اين مسئله را نشنيده ام حتي در نشست يك ساعته وزيران امور خارجه عرب با رايس اين مسئله در نيويورك هرگز مطرح نشد و اعتقاد ندارم كه ايالات متحده چنين چيزي را درخواست كند، زيرا اين مسئله مختص اعراب است و درباره برگزاري نشست فقط اعراب تصميم مي گيرند."