آرش دادگر از اعضای هیأت داوران مسابقه تئاتر جوان سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و از جمله کارگردانان تئاتر ایران درباره روند جشنواره تئاتر فجر و وضعیت این دوره از جشنواره به خبرنگار مهر گفت: از لحاظ سازماندهی جشنواره، تعداد سالن های میزبان جشنواره و برنامه ریزی اجراها، نسبت به دوره های گذشته سیر صعودی داشتهایم همچنین تأخیر در اجراها و بی برنامگی در این دوره کمتر دیده می شود و روند برگزاری جشنواره دقیق شده است.
وی ادامه داد: البته از سوی دیگر شور و هیجان جشنواره خیلی کمتر شده است.
دادگر درباره دلایل نبود شور و هیجان از سوی مخاطبان و همچنین گروه های تئاتری برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، اظهار کرد: در دوره هایی همه تلاش می کردیم که وارد جشنواره تئاتر فجر شویم ولی به دلیل اینکه تصمیمات توسط یک فرد گرفته می شد، این امکان میسر نبود و ورود به جشنواره خیلی سخت تر بود. اصولا وقتی چیزی را از ما دور نگه می دارند نسبت به آن حریص تر و هیجان زده تر می شویم و وقتی آزادانه تر در اختیارمان باشد، هیجان مان کم می شود. فکر می کنم جشنواره تئاتر فجر قابل دسترس شده و همین باعث کم شدن هیجان آن شده است.
این بازیگر و کارگردان شناخته شده تئاتر با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر در این دوره خیلی منظم تر از قبل شده ولی ورود به آن خیلی راحت تر از قبل است، یادآور شد: وقتی ورود به جشنواره سهل الوصول می شود، هیجان اش پایین می آید.
وی درباره این موضوع که تولیدات جدید چقدر می تواند در ایجاد هیجان در جشنواره تئاتر فجر تأثیرگذار باشد، بیان کرد: زمانی در جشنواره تئاتر فجر مشکل اکثر کارگردان ها این بود که زمان کافی برای تولید اثری تازه در اختیار ندارند و تنها ۳ یا ۴ کار خوب تولید می شد و هیجانات پیرامون آن کارها بود. البته وقتی تولید جدیدی هم نباشد هیجان کمتر می شود ولی این بدان معنا نیست که همه کارهای حاضر در جشنواره تولید جدید باشند.
دادگر پیشنهاد داد که دبیر جشنواره سی و ششم تئاتر فجر می تواند از بهار سال ۹۶ و بعد از انجام برنامه ریزی های لازم به چند هنرمند حرفه ای تئاتر اعلام کند تا تولیدات جدیدی را برای جشنواره سی و ششم داشته باشند.
وی در پایان تصریح کرد: الان ساختار جشنواره تئاتر فجر خیلی منظم و دقیق شده ولی از نظر من، جشنواره خنثی شده است. نزدیک به ۷۰ درصد گروه های تئاتری گویا اجرای عمومی شان را در جشنواره تئاتر فجر ادامه می دهند و گروه ها نیز هیجان اجرا در جشنواره را ندارند. با این روند گویا حضور در جشنواره تئاتر فجر برای گروه های تئاتری نیز عادی شده است.