بابک رضایی مدیر امور استانهای سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از ۴۴ اثر راه یافته به بخش چشم انداز سینمای ایران، ۴۰ اثر همزمان با تهران در استان ها به نمایش گذاشته میشود که صاحبان این آثار موافقت خود را برای نمایش در استان های مختلف به شورای عالی تهیه کنندگان اعلام کرده اند.
وی با اشاره به اینکه این آثار به ۵ بسته ۸ فیلمی تقسیم شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه جشنواره فیلم فجر در استان ها از ۱۴ بهمن آغاز شد و تا ۲۱ بهمن ماه ادامه دارد، این ۵ بسته ۸ فیلمی به واسطه تعهدی که به شورای عالی تهیه کنندگان داشتیم مبنی بر اینکه این فیلم ها به صورت مساوی در سراسر کشور دیده شوند، بین ۲ تا ۳ بسته به هر استان تخصص داده شده است.
مدیر امور استانهای سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: اکثریت استان های کشور ۲ بسته ۸ فیلمی و در مجموع ۱۶ فیلم را دریافت کرده اند و تعدادی از استان ها نیز ۳ بسته ۸ فیلمی یعنی ۲۴ فیلم را دریافت کرده اند. این آثار در ۴۰ سالن در ۳۰ مرکز استان و برای هر فیلم بین ۲ تا ۳ سانس اکران در نظر گرفته شده است، همچنین هر سالن در استان های مختلف چهار سانس نمایش در روز دارد که شامل سانس های ۱۵، ۱۷، ۲۰ و ۲۱ شب در نظر گرفته شده که این سانس ها در همه شهرهای کشور یکسان است.
وی با اشاره به اینکه استقبال از نمایش فیلم های جشنواره در استان ها بسیار خوب است، بیان کرد: اتفاق جالبی که در این بخش رخ داده این است که استقبال از فیلم ها در استان های محروم تر و شهرهایی که تجربه کمتری در حضور جشنواره فیلم فجر داشتند، نسبت به شهرهای بزرگ بهتر است و مردم حضور چشمگیرتری دارند، اما شهرهایی مانند مشهد، شیراز و اصفهان استقبال کمتری نسبت به برگزاری جشنواره داشتند و این با پیشبینی ما کاملا مغایرت داشت.
این مدیر سینمایی توضیح داد: این در حالی است که در شهر مشهد سه سالن سینما ۲۴ فیلم جشنواره را نمایش می دهد. در شیراز نیز ۲ سالن با ۲۴ فیلم جشنواره میزبان مردم است. در این شرایط وضعیت استقبال مردم از جشنواره فیلم فجر در استان هایی مانند خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهکیلویه و بویراحمد بسیار بهتر است.
وی تاکید کرد: یکی از علت های افزایش استقبال بیشتر در شهرهای کوچک نسبت به شهرهای بزرگ این است که شهرهای محروم تر زمانی که در معرض اتفاق های ملی و فرهنگی قرار می گیرند با استقبال بیشتری با آن برخورد می کنند اما در شهرهای بزرگ تر با توجه به اینکه فضای فرهنگی بیشتر و بهتری وجود دارد، قدرت انتخاب مردم برای استفاده از برنامه های هنری بیشتر است.
رضایی در پایان گفت: براساس تفاهمنامه ای که با صاحبان فیلم ها داشتیم، تصمیم بر این شد تا هزینه نمایش فیلم ها در استان ها در سه قسط به صاحبان فیلم ها پرداخت شود و تا آنجا که می دانم ۲ قسط از سه قسط مورد نظر پرداخت شده است و قسط آخر بعد از پایان جشنواره به صاحبان آثار پرداخت می شود.