مراسم روز همبستگی با مردم کشمیر دیروز در سفارت پاکستان در تهران با حضور اساتید، دانشجویان و اصحاب رسانه برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت سالروز همبستگی با مردم کشمیر دیروز ۵ فوریه برابر با ۱۷ بهمن ماه با حضور اساتید، دانشجویان و جمعی از اصحاب رسانه در محل سفارت پاکستان در تهران برگزار شد.

در آغاز این مراسم، نخست پیام «ممنون حسین» رئیس جمهوری و «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان در مورد هبستگی با مردم کشمیر قرائت شد.

در ادامه، «مریم کوره سوزان» دانشجوی گروه زبان و ادبیات اردو دانشگاه تهران و «لُبنی وانی» دانشجوی کشمیری الاصل مقیم ایران با ارائه مقالات خود به زبان اردو و انگلیسی به توصیف سرزمین کشمیر و نیز مظلومیت مسلمانان این منطقه در هند پرداختند.

در ادامه برنامه «آصف درانی» سفیر پاکستان در تهران ضمن خوشامد گویی به شرکت کنندگان در این مراسم گفت: هر ساله ۵ فوریه به عنوان روز همبستگی کشمیر برگزار می شود تا به جامعه جهانی گفته شود که در ۷۰ سال گذشته مردم «جامو و کشمیر» از حق مسلم خود محروم مانده اند.

وی در ادامه افزود: روز همبستگی کشمیر روز ادای احترام به فداکاری های بی شمار مردم با شهامت کشمیر است. در این روز مردم پاکستان حمایت سیاسی، اخلاقی و دیپلماتیک هر چه تمام تر خود را از مبارزات به حق برادران کشمیری خود نشان می دهند. این مبارزات نه تنها در راستای دستیابی به حقوق کشمیر است بلکه به شأن و منزلت و به آزادی بشر اشاره دارد.

آصف درانی در ادامه اعلام کرد: مردم پاکستان دلایل قانونی و درستی برای ابراز همبستگی با برادران و خواهران ستمدیده کشمیری خود دارند. حقیقت آن است که مناقشه کشمیر برای مردم پاکستان و کشمیر برنامه های ناتمام در تقسیم شبه قاره هند است و مبارزات آزادی خواهانه مردم جامو و کشمیر جزء لاینفک جنبش پاکستان به شمار می آید.

سفیر پاکستان تاکید کرد: اکنون ۷ دهه از صدور قطعنامه های سازمان ملل که به مردم کشمیر حق تعیین سرنوشتشان را می دهد گذشته است اما متاسفانه تا به امروز این توافق از سوی جامعه بین الملل محقق نشده است.

آصف درانی در سخنان خود بر این نکته تاکید کرد: نزدیک به ۳ دهه است که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مردان، زنان و کودکان کشمیر در نتیجه اعتراض علیه اشغال غیر قانونی ایالت جامو و کشمیر توسط هند جان خود را از دست داده اند. همچنین هزاران نفر بازداشت و مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفته اند و خانه ها، مکان های مقدس و میراث فرهنگیشان نابود شده است. سازمان های بین المللی حقوق بشر تمامی این موارد نقض حقوق بشر را در کشمیر گزارش کرده اند. هزاران زن وجود دارند که همسرانشان مفقودالاثر شده اند و از سرنوشت آنها بی اطلاع هستند.

پس از سخنان سفیر پاکستان «ناصر یمین مردوخی» روزنامه نگار و شاعر ایرانی با خواندن شعری در مورد کشمیر به بیان مظلومیت مردم این منطقه پرداخت.

لازم به ذکر است هر سال ۵ فوریه به مناسبت سالروز بزرگداشت همبستگی با مردم کشمیر در پاکستان و همچنین مراکز دیپلماتیک این کشور در سایر کشورها مراسمی برگزار می شود که در آن پیام رئیس جمهوری و نخست وزیر این کشور قرائت می شود و سفرا و دیپلمات های پاکستانی به طرح دیدگاهها و نظرات خود می پردازند.