به گزارش خبرنگار مهر، علی اشرف افخمی در نشستی خبری به مناسبت دهه فجر با اشاره به تسهیلات خروج از رکود دولت برای واحدهای صنعتی اظهار داشت: بانک صنعت و معدن تاکنون یک هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان به یک هزار و ۲۵۶ هزار واحد کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت کرده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: بازدیدهایی که از این واحدها انجام گرفته است نشان می دهد که این واحدها یا نیروی جدید اضافه کرده اند و یا نیروهای قبلی خود را حفظ کرده اند در صورتی که اگر این پرداخت ها انجام نمی شد با بحران بیکاری در این واحدها مواجه می شدیم.
افخمی با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۲ درصد کل تسهیلات بابت رونق تولید را بانک صنعت و معدن پرداخت کرده است، افزود: در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۲۹۳ فقره گشایش اعتبار انجام شده است که این اعتبارات به طور مستقیم از بانک های خارجی و از مسیر سوئیفت به مبلغ ۷۸۵ میلیون یورو انجام شده است.
وی ادامه داد: البته ۵۰۰ میلیون یورو هم برای صنایع بالادستی پارس جنوبی تجهیز مالی کردیم که در مجموع حجم تامین مالی برای این پروژه به یک میلیارد دلار می رسد.
وی با بیان اینکه یک سال پس از برجام روابط کارگزاری با بانک های خارجی توسعه یافته است، اظهار داشت: این بانک قبل از تحریم ها با ۱۰۰ بانک خارجی کار می کرد که الان ۷۱ بانک دوباره رابطه خود را برقرار کرده اند و گشایش اعتبار از طریق سوئیفت انجام می گیرد.
وی با اشاره به اینکه قبل از برجام برای جابجایی پول به بانک های خارجی بیش از ۱۰ درصد کارمزد پرداخت می کردیم، افزود: الان این رقم به کمتر از نیم درصد رسیده است.
افخمی با اعلام اینکه البته هنوز بانک های بزرگ با ما کار نمی کنند، گفت: اما در این مدت خط اعتباری ۴۰۰ میلیون دلاری از هند گرفتیم که تاکنون ۷۰ درصد آن استفاده شده و مابقی تا دو ماه آینده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین خط اعتباری ۱۰۰ میلیون یورویی با بانک کره جنوبی نهایی شده است و تا پایان امسال مصرف آن شروع می شود.
وی با اشاره به اینکه تفاهم نامه هایی هم با بانک های اروپایی داشتیم که هر زمان عملیاتی شد اطلاع رسانی می کنیم گفت: ما در حوزه بانکی بین المللی در سال ۲۰۱۶ بیش از دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو خط اعتباری گشایش کردیم.
وی با اشاره به حضور این بانک در پروژه قطار سریع السیر اصفهان- تهران گفت: برای این پروژه ۱۸ میلیارد دلار تامین مالی شده است همچنین پروژه برقی تهران -مشهد هم به این بانک داده شده که در حال مطالعه هستیم اما برآورد ما کمتر از ۲.۲ میلیارد دلار نخواهد بود.
وی به تامین مالی تعمیر موتور هواپیما اشاره کرد و گفت: بانک صنعت و معدن ۲۵ موتور هواپیما را تامین مالی کرد که برای تعمیرات به خارج از کشور فرستاده شدند.
افخمی با اشاره به اینکه سه سال پیش این بانک ۵۰۰ میلیون یورو بدهی داشت که الان همه را تسویه کرده است، گفت: در حال حاضر این بانک بدهی به بانک های خارجی ندارد.
وی در خصوص تسهیلات دهی به کسبه ساختمان پلاسکو اظهار داشت: به واحدهای تولیدی این ساختمان تسهیلات داده می شود همچنین مجتمع تجاری نور که بابت بدهی به بانک صنعت و معدن منتقل شده است در اختیار این کسبه قرار می دهیم البته با ضمانت بنیاد مستضعفان؛ تا در صورتی که اجاره پرداخت نشد بنیاد آن را پرداخت کند.