به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی بنچاری ظهر سهشنبه در نشست خبری در بوشهر با تبریک دهه مبارک فجر اظهار داشت: استان بوشهر با وجود مرزی بودن آن، دریاییترین استان مرزی کشور با بیش از ۹۳۷ کیلومتر با خلیج فارس نیز محسوب می شود.
وی افزود: در حال حاضر در استان بوشهر ۵۱ درصد تجارت دریایی کشور انجام میشود و همچنین ۳۲ درصد شناسنامه و کارت دریانوردی در استان بوشهر صادر گردیده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر تصریح کرد: هم اکنون ۱۱ بندر در سطح استان بوشهر در حال فعالیت و خدمات رسانی هستند و شناسنامه ۱۱ هزار شناور که ۵۳ درصد کل شناورها است در بنادراستان بوشهر به ثبت رسیده است.
بنچاری عنوان کرد: همچنین شش مرکز تجسس و نجات دریایی در استان بوشهر برای رسیدگی به حادثه دیدگان در خلیج فارس مشغول فعالیت و ارائه خدمت است.
وی گفت: استان بوشهر در جایگاه نخست تخلیه و بارگیری کالای نفتی کشور قرار دارد، به صورتی که ۷۲ درصد محصولات نفتی کشور از بنادر استان بوشهر تخلیه و بارگیری میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر خاطرنشان کرد: در بخش تخلیه و بارگیری محصولات کانتینری، استان بوشهر در جایگاه دوم قرار دارد که سهم تخلیه و بارگیری محصولات کانتینری استان ۱۱ درصد کل کشور است.
بنچاری با بیان اینکه ۱۱.۱ درصد کالاهای عمومی کشور در استان بوشهر تخلیه و بارگیری می شود، گفت: آمار ۱۰ ماهه امسال حاکی از آن است که جزیره خارگ در عملیات تخلیه و بارگیری محصولات و کالاهای نفتی ۶۳ درصد رشد داشته و این رشد در بندر عسلویه ۳۳ درصد به ثبت رسیده است.
وی به کاهش عملیات تخلیه و بارگیری در بندر بوشهر اشاره کرد و و افزود: عملیات تخلیه و بارگیری کالا در ۱۰ ماه امسال در بندر بوشهر با کاهش ۲۵ درصدی روبرو بوده و در بندر گناوه شاهد افزایش ۵ درصدی بودهایم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر تصریح کرد: میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر ۱۱ گانه استان بوشهر ۱۳۰ میلیون تن کالا در ۱۰ ماهه امسال بوده است.
بنچاری خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه اخیر ۲۴۱ هزار تی.ای.یو کانتینر در بنادر استان بوشهر تخلیه و بارگیری شده که رتبه دوم در بین بنادر کشور به خود اختصاص داده است.