به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار عصر سهشنبه در نشست صمیمی با نخبگان و نهادهای مدنی حامی محیط زیست استان قم ضمن تبریک ایام دهه فجر، اظهار داشت: یکی از ارزشهای انقلاب اسلامی ما مردمی و فرهنگی بودن آن است.
وی بر مشارکت مردمی در حل بسیاری از مسائل از جمله مسائل سیاسی و محیط زیست تأکید کرد و گفت: دولت یازدهم نسبت به این موضوع نه به شکل شعار و بلکه در عمل معتقد است و حقوق شهروندی را برنامهریزی کرد تا مردم نقش خودشان را در همه مناسبتها پیدا کنند و آزادانه در فضای قانونمند اظهار نظر کنند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: نتایج این نگرش اجتماعی را در رشد قابل توجه سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای صنفی طی سه سال اخیر شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه امروز فضای اجتماعی ایران تغییر بسیاری کرده است، عنوان کرد: در این دولت فضا برای شنیدن نقد و حضور فعالانه همه اقشار وجود دارد و این امکان چه در عرصه اجتماعی و چه در عرصه اقتصادی برای مردم و صاحبنظران فراهم شده است تا بتوانند در سرنوشت کشور خود و شکلگیری برنامهها نقش داشته باشند.
ابتکار با اشاره به اینکه محیط زیست از مهمترین مسائل در کشور است، ادامه داد: استان قم به طور خاص از فضلای حوزوی و محققین برجستهای برخوردار است که میتوان از این ظرفیت به خوبی برای حل مشکلات به ویژه محیط زیست استفاده کرد.
فضای خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه محیط زیست فراهم شده است
وی به برخی اقدامات دولت مانند ثبات اقتصادی اشاره کرد و ابراز داشت: در محیط زیست اقدامات خوبی صورت گرفته و فضای بسیار خوبی برای سرمایهداران در این حوزه از جمله در فناوریهای سبز و پاک فراهم شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: با توجهی که دولت به محیط زیست دارد و با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی رهبری در این خصوص، توجه به محیط زیست امروز بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه سند فرابخشی محیط زیست سند روزآمد وجامع در برنامه ششم است، گفت: مشکل محیط زیست فرابخشی است و سند برنامه ششم این قابیلت را دارد که این موضوع در بخش استانی جایگاه خود را پیدا کند.
لزوم حل مشکلات زیست محیطی با مشارکت تشکلها، دانشگاهیان و شورای اسلامی شهر
ابتکار حل مسائل گذشته محیط زیست و گرفتار نشدن مجدد به آن مشکلات را بسیار مهم خواند و افزود: مشارکت تشکلها، دانشگاهیان و شورای شهرها برای این امر ضروری است و رویکرد ما جلب مشارکت اقشار مختلف به خصوص بخش خصوصی است.
وی به برنامهریزی صحیح، اجرای کامل قوانین و ارزیابیهای زیست محیطی برای حل مشکلات اشاره کرد و ادامه داد: در برخی طرحهای اجرایی که خسارتهایی به طبیعت وارد میشود، توجیه اقتصادی آن طرح مورد ارزیابی قرار میگیرد و میتوان گفت در دولت یازدهم تقریبا هیچ طرحی بدون انجام این مراحل عملیاتی نشده است.
معاون رئیس جمهور از تشکیل اتاق فکر محیط زیست در بسیاری از استانها با مشارکت تشکلها، حوزویان و بخش خصوص خبر داد و گفت: این اتاقها بر مبنای علاقه سازمانهای مردم نهاد برای رسیدن به تصمیمات جامع و کامل ایجاد شدهاند.
وی با بیان اینکه شبکه سازمانهای مردم نهاد پس از تشکیل از انسجام خوبی برخوردار هستند و نمایندگانی از آنها در کانونهای تصمیم ساز منطقه وجود دارد، افزود: این فرصت خوبی است تا از توان مردم برای حل مشکلات زیست محیطی استفاده شود.