به گزارش خبرنگار مهر، شماره هفتم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» با هدف معرفی و نقد کتابها و بررسی مسائل و مشکلات نشر کشور در این حوزه به صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
در سخن سردبیر این شماره از فصلنامه به قلم مصطفی موسوی آمده است: «امروزه انتشار مجلات متعدد در حوزه نقد که بعضا عنوان علمی-پژوهشی هم دارند این انتظار را در جامعه فرهنگی ایجاد می کند که تاثیر این مجلات محسوس تر از گذشته باشد. انتظاری که به نظر می رسد چندان برآورده نشده است. اخبار ناخوشایند انواع بیاخلاقیها در حوزه پژوهش و مشخصا با عنوان سرقت علمی، متاسفانه گاه به موضوع ملی و بین المللی تبدیل شده و مایه آبروریزی و سر افکندگی شده است. در علت یابی و آسیبشناسی این معضل، بعضی از نبود قانون مبارزه با این تحلفات سخن گفته اند و بعضی از نبود عزم مقابله با این بیاخلاقیها، برخی دیگر از بیتوجهی مخاطبان آثار گفته اند که یعنی کتاب خوان جدی و دقیق نداریم که با چنین اوضاعی مواجه میشویم. کاری که منتقدان و مجلات نقد برای شناسایی سره از ناسره و درست از نادرست میتوانند انجام دهند وقتی موثر خواهد بود که مورد توجه جامعه فرهنگی قرار گیرد و مسئولان نهادهای مربوط هم عنایتی به موضوع داشته باشند. اگر برای برخورد با مشکل، خلاء قانونی داریم بر قانون گزاران است که به وضع قانون مناسب بپردازند.»
در بخش «نقد مکتوب» مقالههایی با عناوین «طراوت تکرار! نگاهی به فلسفه لاجوردی سپهری»، «نقدی بر فرهنگ توصیفی دستور زبان فارسی»، «مشکلات فارسی عمومی، نگاهی به برخی از کتابهای منتشر شده برای تدریس فارسی عمومی»، «پژوهشی نیازمند پالایش، نقدی بر پژوهشنامه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «بر این کار بر نیست جای شتاب»، «گامی چند با پیشگامان» و... به چشم می خورد.
در هفتمین شماره از فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» آثاری از سجاد آیدنلو، احمد بهنامی، پیمان جلیل پور، مسعود راستیپور، مصطفی ملکیان، محمد دهقانی، محمد رضا موحدی و... آمده است.
همچنین، «کتاب شناسی تحلیلی ادبیات داستانی» نوشته پیمان جلیل پور بخش «شایسته خواندن» این شماره از فصلنامه را تشکیل می دهد.
شماره هفتم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» (ویژه پائیز ۱۳۹۵) به صاحب امتیازی مؤسسه خانه کتاب و به سردبیری مصطفی موسوی در ۲۹۱ صفحه به قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر شده و روی دکه رفته است.