کرمانشاه- مدیر پروژه برنامه آمایش و توسعه استان کرمانشاه از تهیه بانک اطلاعاتی استان کرمانشاه در ۱۲۰ لایه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جمال فتح الهی امروز چهارشنبه در کنفراس خبری طرح آمایش و توسعه استان که با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی  استان و اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: آمایش سرزمین شامل اقدامات سامان دهی و نظام بخشی به فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی در سطوح ملی، منطقه ای و استانی است.

وی افزود: بر اساس تدوین اصلی ترین جهت گیری های توسعه بلند مدت کشور و با تکیه بر قابلیت ها، توانمندی ها و محدودیت های یک منطقه در یک برنامه ریزی هماهنگ و بلند مدت صورت گرفته است.

فتح الهی در ادامه بیان داشت: این مطالعات به عنوان سند بالا دست اسناد توسعه، الگوی تهیه و تدوین برنامه های توسعه ۵ ساله و سایر برنامه های توسعه ای در سطح ملی و منطقه ای خواهد بود.

وی به تشریح مفهوم آمایش پرداخت و گفت: مفهوم آمایش، ایجاد تعادل بین سه عنصر انسان، فضا و فعالیت است و مقوله آمایش تلفیقی از جامعه شناسی، جغرافیا و اقتصاد است.

مدیر پروژه برنامه آمایش و توسعه استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: در نظام برنامه ریزی ایران آمایش سرزمین و سابقه تهیه و تدوین آن به دهه ۴۰ برمی گردد که نشان دهنده جایگاه و همیت آمایش سرزمین در نظام برنامه ریزی کشور است.

وی آغاز تشکیل مرکز آمایش سرزمین را در سال ۵۳ بیان کرد و ابراز داشت: ابلاغ شرح خدمات مطالعان آمایش به استانها در شهریور ماه ۸۵ از سوی مرکز ملی آمایش سرزمین است.

فتح الهی در ادامه به تجربه برخی استانها در این رابطه اشاره کرد و بیان داشت: مطالعات آمایش استان کرمانشاه در سال ۸۵ در دستور کار سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دولت وقت قرار گرفت اما تا پایان سال ۹۲ بدون رسیدن به نتیجه مشخص این قرار داد کنسل شد.

وی خاطر نشان کرد: از سال ۹۳ با شروع کار دولت تدبیر و امید مجدد در دستور کار برنامه ریزی و مدیریت استانداری قرار گرفت که در ابتدا اداره کل راه و شهرسازی متولی امر و به عنوان مجری مطالعات انتخاب شد.

وی گفت: در خرداد۹۳ کار آمایش و مطالعات به دانشگاه رازی ابلاغ شد.

فتح اللهی یادآور شد: در این مطالعات ۴۵ نفر از محققین استان کرمانشاه مشارکت دارند که از این تعداد ۲۴ نفر در مقطع دکتری و عضو هیات علمی دانشگاه های استان هستند، ۹ نفردانشجوی دکتری و ۱۲ نفر کارشناس ارشد در رشته های مختلف مرتبط با مطالعات آمایش هستند.

مدیر پروژه برنامه آمایش و توسعه استان کرمانشاه در ادامه سخنان خاطر نشان کرد: برای انجام پیمایش هاو جمع آوری اطلاعات مورد نیاز نیز ۵۳ نفر در مقاطع مختلف تحصیلی با تیم های پژوهشی همکاری داشته اند.

فتح اللهی همفکری هم زمان ۴۵ نفر از پژوهشگران را بر این مسائل در نوع خود بی نظیر بیان کرد و گفت: تجمیع اطلاعات استان در دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر استان با ۴۲۰ عضو هیات علمی و بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی می تواند در هدایت ظرفیت های پژوهشی استان تقش بسزایی ایفا کند.

وی افزود: تعداد جلساتی که در راستای آمایش سرزمین انجام شده ۴۰ مورد است که خروجی آن بیش از ۷ هزار صفحه گزارش است که توسط مجریان طراحی و مورد نقد قرار گرفته است.

مدیر پروژه برنامه آمایش و توسعه استان کرمانشاه، به ۷ هزار پایان نامه دانشجویان در طول سال اشاره کرد و اذعان داشت: در این خصوص بانک اطلاعاتی در ۱۲۰ لایه تهیه شده است که اگر ۱۰ درصد از پایان نامه ها هدایت شود در این زمینه می تواند کارایی بی نظیری داشته باشد.