به گزارش خبرنگار مهر، سید رسول حسینی در همایش روز مهندس ومعرفی فرصتهای سرمایه گذاری در بخش معدنی استان که پیش از ظهر پنجشنبه در سالن همایشهای اتاق بازرگانی استان قم برگزار شد، استان قم را یک استان معدنی خواند و اظهار کرد: باید در این بخش سرمایهگذاریهای ویژهای صورت گیرد که بتوان از ظرفیتهای معدنی در توسعه اقتصادی استان بهره برد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن قم با تأکید بر اینکه استان قم بعد از استان البرز کوچکترین استان کشور است، افزود: با وجود وسعت یک درصدی قم ظرفیتهای ویژهای در بخش معدن با یک میلیارد تن ذخیره در استان وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه بزرگترین معدن منگنز ایران در استان قم است، تصریح کرد: استان قم چهارمین استان در ذخایر معدنی کشور و رتبه اول ذخایر نمک در کشور را دارد.
حسینی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ نیرو متخصص معدن در سازمان مهندسی معدن استان قم، تصریح کرد: از این ۴۰۰ نفر ۲۰۰ نفر مهندس معدن و مابقی زمین شناس و متخصص استخراج هستند.
یکی از مؤثرترین سازمانهای نظام مهندسی در کشور را داریم
وی تأکید کرد: از لحاظ کمی به نسبت سازمانهای نظام مهندسی سایر استانها از سازمانهای کوچک هستیم اما از نظر کیفی یکی از مؤثرترین سازمانهای نظام مهندسی در کشور را داریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن قم با اشاره به اینکه در آیندهای نزدیک استان قم به استانی فلزی و طلایی هم تبدیل خواهد شد، تأکید کرد: پتانسیلهای موجود بسیار برجسته است اما تا سرمایهگذاری نباشد نمیتوان از آن استفاده کرد که تا به امروز سرمایهگذاری به هیچ عنوان هماهنگ با ظرفیتهای معدنی نبوده است.
وی با اشاره به اینکه نسبت ذخایر به اکتشافات ۱ و ۷ دهم درصد است در حالی که این رقم در کشور ۳ و ۶ دهم درصد است، تصریح کرد: سخت گیریهای منابع طبیعی در استان قم یکی از عواملی است که کار اکتشافات معدنی را در استان قم بسیار سخت کرده است، برای توسعه اکتشافات معدنی و سرمایهگذاری در این حوزه باید همکاری بین دستگاهی به وجود بیاید.
حسینی با بیان اینکه سازمان مهندسی معدن یک سازمان غیر انتفاعی است، تصریح کرد: ۲۲ استان کشور امروز صاحب دفتر و مکان اداری مهندسی معدن هستند اما در استان قم هیچگونه همکاری برای صاحب مسکن شدن سازمان نظام مهندسی معدن انجام نشده است.