به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن حسینی شاهرودی شامگاه شنبه در جمع موکلین خود به میزبانی دانشگاه صنعتی شاهرود، ضمن اشاره به برنامههای صورت گرفته در راستای توسعه شهرستانی در شرق استان سمنان، ابراز داشت: ما معتقد هستیم اگر میخواهیم توسعه داشته باشیم و این توسعه پایدار باقی بماند، باید با مشارکت مردم راه را پیش ببریم اما شرایط ما در شاهرود شرایطی ویژه است ما حتی در پیش از پیروزی انقلاب نیز تا امروز رونقی را در شهرستان بهصورت جدی ندیدیم یا بهعبارتدیگر، رونقی را برای ما نخواستند و ما دائماً درگیر بودهایم اما گذشته باید تجربهای برای چراغ راه آینده باشد.
وی افزود: زمانی که مرحوم حسینی شاهرودی در ربع قرن پیش، وقتی مشاهده کرد در سطوح مختلف مسئولان کاری برای این شاهرود نمیکنند، از مردم کمک خواست از زمانی که مردم آستینها را بالا زدند، ما اتفاقات خوبی را در شهرستان شاهد بودیم که نمونههای آن گازرسانی، فرودگاه، کارخانه سیمان و... است که با پول همین مردم ایجادشده است و به بعد اگر توسعهای در شهرستان بود که بعداً به مشکلاتی برخورد مانند کک، فولاد و کنستانتره، به برکت اعتماد مردمی بود که ایجادشده بود که نمونه آن در پذیرهنویسی فولاد دیده میشد که مردم با سرعت سهام آن را خریدند این نشان از اعتماد مردمی است.
مردم اعتماد خود را ازدستدادهاند
عضو خانه ملت گفت: مشکلاتی را که ما پیش رو داشته و داریم، بخش اعظم آن به مشکلات گذشته بازمیگردد، تفکری که در یک دهه اخیر ایجاد شد و مردم اعتماد خود را از دست دادند و حاضر نشدند که مجدداً به صحنه بیایند و برخی شکستهای سیاسی و اقتصادی که در شهرستان داشتیم، اجازه به ما نداد که مردم به صحنه ورود پیدا کنند لذا از بدو ورود به مجلس سعی کردیم تا این نقش مردمی در جامعه را بازآفرینی کنیم نکتهای که رهبر معظم انقلاب و امام راحل(ره) دائماً بر آن تأکید میکردند.
حسینی شاهرودی بیان داشت: حضور مردمی همیشه کارگشا است که نمونه آن را در دفاع مقدس بهخوبی مشاهده کردیم لذا قصد بازآفرینی نقش مردمی در شهرستان را کردیم که نتیجه آن تشکیل ۲۳ کارگروه در بخشهای مختلف است که ما در آنها به دنبال درگیر کردن مردم با مسائل روز جامعهشان بودیم تا بدانیم در شاهرود چه جایگاهی در سطح استان و کشور داریم و برای تشکیل این کارگروهها به دنبال آن بودیم تا بفهمیم آیا این جایگاه شاهرود در سطح استان و کشور شایسته است یا خیر.
وی بابیان اینکه متأسفانه در ۱۰ ماهه دوران نمایندگیام نقشه راهی ترسیمشده از سوی نمایندگان پیشین و مسئولان برای طی مسیر در حوزه پیشرفت مشاهده نکردم، افزود: این امر باعث شد تا ما به تشکیل کارگروههایی بپردازیم تا در قالب آنها، عدهای اندیشمند و نخبه بخشهای مختلف شهرستان را آسیبشناسی کنند و به این سؤالات پاسخ میدهند که آیا نقشمان را بهخوبی ایفا کردهایم؟ آیا ظرفیتها را بهخوبی شناسایی کردهایم؟
نبود نقشه راه توسعه را کند میکند
نماینده مردم شاهرود و میامی بابیان اینکه هیچ راهبردی در استان و شهرستان برای توسعه شاهرود وجود ندارد، گفت: این امر تا آنجا مشخص است که یکی از مسئولان عالیرتبه استان شخصاً به ما بیان داشت: «خودتان را خسته نکنید، نقشه راهی اصلاً وجود ندارد و اگر به دنبال توسعه هستید خودتان استراتژی تعیین کنید» این امر اشتباه است چراکه رسالت نماینده تعیین راهبرد نیست اما شرایط شهرستان شاهرود اینگونه شرایطی است.
حسینی شاهرودی درباره اقدامات صورت گرفته در ماههای اخیر، ابراز داشت: با پیگیریهای صورت گرفته خوشبختانه کارگروههایی با همراهی سازمان برنامهوبودجه ایجاد و با یکی از دانشگاهها قراردادی بسته شد تا طرح آمایش سرزمینی استان سمنان انجام شود و اخیراً گزارش اولیه را ارائه کردهاند که ما امروز در نزد اساتید دانشگاهی، آن را بررسی و مشاهده کردیم که در این امر بسیار عقب هستیم امروز آمار و ارقام بسیار فاحش است و نشان از عقبماندگی شهرستان در چشماندازی دارد که برای شاهرود دیدهاند.
وی افزود: نیاز است که ما از ابتدا برای خودمان مجدداً آمایش بنویسیم چراکه اگر بخواهیم از دیگران تا این کار را برایمان انجام دهند، معلوم نیست تکلیفمان چه خواهد شد بعضاً احساس بدی به ما دست میدهد، گویا دستهایی وجود دارد که میامی و شاهرود را از نقشه حذف کنند وقتی ما میشنویم که مسیر بزرگراه حرم تا حرم از ۳۵ کیلومتری شاهرود میگذرد و یا در حوزههای زیرساختی ما قدمی برداشته نشده و در حوزه آب امروز بحران وجود دارد و تعداد زیادی از روستاها با تانکر آبرسانی میشود، این تصور به ذهن متبادر میشود.
مردم باید درصحنه باشند
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه اگر مردم درصحنه نباشند، پیشرفتی در این دو شهرستان نیست، گفت: شاهرود اولین شهرستانی در استان سمنان بوده که برای نخستین بار در آن گاز وجود داشته اما هنوز ۳۵ درصد از روستاهای آن فاقد گاز هستند درعینحال که در شهرستانهای دیگر استان هیچ روستای فاقد گازی وجود ندارد، اینها عمق فاجعه را مشخص میکنند لذا ما معتقد هستیم که خودمان باید آستینها را بالا بزنیم و مردم باید خودشان به میدان آیند و امروز ما معتقد هستیم شاهرود هر رشدی داشته، به همت مردم بوده و تلاشی برای رشد و توسعهای شهرستان صورت نگرفته است.
حسینی شاهرودی بیان داشت: حرکت عظیمی که در راستای توسعه کشور طی دو دهه گذشته شروعشده، در شاهرود و میامی بسیار ضعیف بوده است، از گذشته توسط مرکز استان به ما گفته شد که شما قطب کشاورزی هستید و در این شاهرود نباید صنعت راه یابد و چه بر سر این شهرستان آمد و در حوزه معدن نیز میبینیم با معادن بسیار غنی موجود در شاهرود که کمتر از ۱۰ درصد آن شناساییشده است، در این طرح آمایشی جایی نداریم.
وی افزود: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان اذعان داشت که اگر فقط معدن پتاس طرود به بهرهبرداری برسد مشکل اشتغال در کل استان سمنان رفع میشود و در آن به ازای هر یک هزار تومان، ۱۰ دلار ارز وارد مملکت میشود اما به بهانههای زیستمحیطی و بهانههای دیگر این طرح فراموششده است لذا یک عقبماندگی تاریخی را در شاهرود مشاهده میکنیم که اگر سکوت کنیم و منتظر باشیم که دولتمردان و مقامات استانی برای نجات ما بیایند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد در سفر ریاست جمهوری نیز بهوضوح مشاهده کردیم که کمترین سهم را به شاهرود و میامی اختصاص دادهاند و در همین بودجه ۹۶، اگر واقعاً تلاش نمیشد، خیلی از پروژههای مصوب در آن سفر در بودجه ۹۶ گنجانده نمیشد.
۴۲۹ جلسه درباره شاهرود با مسئولان برگزار شد
عضو خانه ملت بابیان اینکه طی ده ماه گذشته ۴۲۹ جلسه درباره شاهرود با مسئولان برگزارشده است، گفت: ما در این مدت با ۱۳ وزیر دیدار کردیم و دیدارهای بسیاری را نیز در مرکز استان داشتیم اما درواقع هیچکدام برای ما نقشه راهی را در حوزههای مختلف صنعت، معدن، کشاورزی و آب و گردشگری نداشتند و ما احساس کردیم که باید خودمان در میدان باشیم و تلاش کنیم لذا کارگروههای مردمی را فعال کردیم تا گروهی از مؤثران در کمیتههای تخصصی کارهایی را شروع کردند که در برنامه پنجم و بودجه اطلاعات بسیار خوبی را به ما ارائه کردند ما امروز باید بهگونهای عمل کنیم که حرکت مردم را داشته باشیم.
حسینی شاهرودی بیان داشت: باید مطالبه گری را در بین مردم زنده کرد این را باید از مردم خواست چراکه نسبت به منطقه، شهرستان و استان باید دغدغه داشت لذا من از مردم خواهش میکنم که خودشان را تکثیر کنند، باید مردم هر جا که مینشینند درباره توسعه و اقتصاد شهرستان بحث کنند همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، اولویت جامعه اقتصاد است و من تأکیددارم در این زمینه باید کار فرهنگی کنیم چراکه مقدمهای بر تمام امور است. ما امروز باید ببینیم چه بر سرمان در شاهرود آمده و چه خواهد آمد؟ اگر ما امروز تمامکارها را به نماینده مجلس، مسئولان و فرماندار و ... واگذار کنیم کاری از کار پیش نخواهد رفت لذا همه باید در عمل به پا خیزند.
وی افزود: امروز وضعیت کشور در شرایط اقتصادی اینگونه است که نباید به کار اساسی دولت امیدوار بود بودجه عمرانی کشور در سال آتی ۶۸ هزار میلیارد تومان است که از این رقم نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان آن دیون سال جاری است و ۴۰ هزار میلیارد تومان باقیمانده آن نیز با اوراق مشارکت یکساله، دوساله و پنجساله میگذرد و باز بدهیهای آن برای دولتهای آتی میماند شاید بدترین بودجه را در ۳۷ گذشته برای سال ۹۶ مشاهده خواهیم کرد زیرا هیچگاه استقراض اینچنینی نداشتهایم، دولت درگذشته از بانک مرکزی استقراض میکرد ولی امروز از مردم قرض میکند لذا مجلس به دولت اجازه میدهد که به دلیل خروج از رکود، با اسناد قرضه از مردم استقراض کند اما پتانسیلهای ما در شهرستان شاهرود نشان میدهد که میتوانیم نمونه درزمینهٔ سرمایهگذاری داشته باشیم.
توسعه در شاهرود حرکت بر روی تردمیل است
عضو خانه ملت بابیان اینکه شاهرود نخستین تجربه را در کارخانه سیمان در مقوله سرمایهگذاری دارد، گفت: شاهرود بزرگترین تجربه اقتصادی در سطح صنایع زیرساختی کشور را دارد که توانسته با سهام مردمی یک کارخانه سیمان را با هشت هزار سهامدار بسازد که این امر در کشور نمونه است و نشاندهنده پتانسیلهای عظیم مردمی در این خطه است اما نکته مهم، اعتماد مردم محسوب میشود که در آن زمان وجود داشت و این باور که بدانند خودشان باید شهرشان را بسازند و کسی به فریادشان نخواهد رسید لذا مسئولان باید تنها تسهیلکننده سرمایهگذاری مردم باشد.
حسینی شاهرودی بیان داشت: امروز باید در آنجایی که قانون اجازه کار میدهد اما افرادی نمیگذارند کارها صورت گرفته شود، وظیفه نماینده، فرماندار و مسئولان است که از حق مردم دفاع کنند.
وی شرایط امروز شاهرود مانند دویدن بر روی تردمیل ذکر کرد و گفت: هرچه مشاهده میکنیم خواهیم دید که درنهایت باز سر جای نخستمان قرار داریم و به جلو نمیرویم این امر باید روزی متوقف شود و ما بر روی زمین گام نهیم تا چه زمانی میخواهیم فقط بدویم؟ ساعتها وقت مردم، مسئولان و نماینده گرفته شود و ما هنوز در مقولهای مثل فرودگاه شاهرود درگیر گرفتن یک مجوز باشیم و این صحیح نیست البته باید گفت خیلی کارهای خوبی درزمینهٔ فرودگاه انجامشده و نمیخواهیم مردم را ناامید کنیم امیدواریم مشکلات بهزودی رفع شود.
حقوق مددجویان کمیته امداد ۳ برابر شد
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس دهم در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد مجلس طی دهماهه اخیر، گفت: قوانین بسیار خوبی در دستور کمیسیون اقتصاد قرار دارد هرچند باید گفت برنامه توسعه ششم که توسط دولت بهصورت لایحه ارائه شد، برنامهای ضعیف و در حد سیوچند ماده از دستورات باقیمانده بود لذا با استفتائی که از رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفت قرار بر این شد که دولت لایحه را پس گرفته و آن را اصلاح کند که این امر صورت نگرفت و مجلس درنهایت شش ماه بر روی آنوقت صرف کرد تا اینکه در آن شاهد اتفاقی خوبی بودیم که نمونه آن افزایش حقوق افراد تحت پوشش کمیته امداد به میزان سه برابر بود که به تصویب رسید.
حسینی شاهرودی درباره روند تصویب بودجه سال آتی نیز، ادامه داد: در برنامه بودجه ۹۶ همچنین مقرر شد حقوق بازنشستگان طی بازه زمانی پنجساله تعدیل و یکسانسازی شود یعنی در سال اول حقوق تمام بازنشستگان با حقوق زیر دو میلیون تومان بر اساس مصوبه به دو میلیون تومان افزایش مییابد و سپس طی سالهای بعد فاصله بین دریافتیها به کمترین حد خود خواهد رسید تا شاهد سیستمی عادلانه در توزیع حقوق بازنشستگان باشیم.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات خوبصورت گرفته، مقوله پوشش بیمه سلامت در سطح کشور بود همچنین بیمه دوساله فارغالتحصیلان دانشگاهی که میخواهند در مشاغل مختلف اعم از کارخانهها، مغازهها، کارگاههای کوچک کار کنند در حالی مصوب شد که دولت پول بیمه دوساله آنها را پرداخت خواهد کرد تا بتوانیم در ایجاد اشتغال موفق عمل کنیم از سوی دیگر یکی از دیگر اقدامات مهم رخداده طی ماههای اخیر، اصلاح قانون مالیات بر ارزشافزوده است که خوشبختانه این طرح نیز مصوب شد و درنهایت اختصاص قیر رایگان مستقیم به شهرداریها و دهیاریها بود که به میزان چهار میلیون تن برای توسعه شهرها مصوب شده است.
پیشبینی سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد دلاری در کشور
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین بابیان اینکه ۵۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری خارجی در برنامه بودجه ۹۶ دیدهشده است، ابراز داشت: کارگروه سرمایهگذاری، کشاورزی، صنعت و معدن است آنها باید به این مهم ورود پیدا کند تا بتوانیم این سرمایهها را به است آنها وارد سازیم، امروز خوشبختانه استان سمنان و شهرستان شاهرود ظرفیتهای فراوانی درزمینهٔ سرمایهگذاری دارد که مقوله کشاورزی و معدن مانند معدن پتاس در زمره این مسائل هستند لذا از مسئولان میخواهیم تا نسبت به این مهم اهتمام داشته باشند.
حسینی شاهرودی بابیان اینکه زیرساختهای حملونقل میتواند کمک فراوانی به توسعه استانی، شهرستانی و حتی روستایی کند، گفت: یکی از زیرساختهای موردنیاز سرمایهگذاری راه دسترسی است که دراینباره باید گفت موضوع راهآهن شمال به جنوب اینچه برون، گرگان، شاهرود و طبس که نقشههای آن مربوط به ۲۸ سال گذشته است و متأسفانه هیچ سابقهای در وزارت راه و راهآهن جمهوری اسلامی ندارد، یکی از مواردی است که با پیگیریهای صورت گرفته آن را زنده کرد تا شاهد تحولی عظیم در منطقه شمال شرق کشور باشیم لذا باید به دنبال فراهم آوردن چنین زیرساختهایی بود.
وی یکی دیگر از زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری را وجود فرودگاه در شاهرود دانست و افزود: توسعه کارگو (فرودگاههایی باقابلیت حمل بار) باید ازجمله مطالبههای مردمی قرار گیرد تا بتوانیم در بحث مسافربری و حمل بار بهعنوان بندر خشک و پایانه صادراتی در شرق استان، نقشآفرینی کنیم امروز باید از محل سرمایهگذاریهای خارجی این امر تسهیل و پیگیری شود، درست است که ما مایل به رقابت هستیم و باید نقد و مطالبه گری کنیم اما دراینبین در قبال درخواستها باید مراقب بود لذا نباید با خودزنی، دستاوردهای خود را ضایع کنیم و معتقد هستیم مردم را نباید ناامید کرد، خود مردم میتوانند شهر را بسازند و این نیازمند یک کاتالیزور شامل نخبگان، مؤثران و روحانیان و مسئولان دارد. اینجا البته باید گلایه جدی هم داشت نسبت به برخی مسئولانی که هنوز نتوانستند خود و جایگاه خود را بهدرستی بشناسند و هنوز بدیهیات مسئولیت خود را نمیدانند و دراینبین مسئولانی هم هستند با مدیریت جهادی دغدغه مندی خود را به اثبات رساندند و تا وزارت خانه پیگیر مسائل شهرستان هستند که دراینبین مردم باید مسئولان خواب را بیدار کنند و از آنها برای توسعه شهرستان مطالبه کنند.
مردم کمکاری را نپذیرند
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس دهم با تأکید بر اینکه مردم کمکاری را نمیپذیرند و در قبال تقدیر و تشکری که از مدیران پرتلاش و جهادی دارند باید افراد کمکار را نیز رصد کنند، گفت: ما خواهان آن هستیم که مردم در میدان حضورداشته باشند.
حسینی شاهرودی در بخش دیگری از سخنان خود، بابیان اینکه در حوزه راه و ترابری اقدامات بسیار خوبی در شاهرود صورت گرفته است، گفت: این اقدامات در حالی انجام شد که سهم ما از حوزه سفر ریاست جمهوری به استان سمنان بسیار کم بود و به دنبال جبران آن هستیم لذا محور طرود-شاهرود- معلمان، بیارجمند- بردسکن، میامی-جیلان، مزج و کلاته خیج، شاهرود-آزادشهر و توسکستان در دست بهسازی هستند لذا امیدواریم سال آینده اعتباراتی برای آنها منظور شود از سوی دیگر در مسئله مسیر حرم تا حرم همه افراد از وزیر تا مسئولان استانی و شهرستانی دورافتادگی شاهرود را پیگیری کردند تا مسیری که سالیان سال پذیرای زائران علی بن موسیالرضا(ع) است، همچنان تداوم داشته باشد و ما خطاب به مسئولان بیان داشتیم که باید رسماً عدم نگرانی مردم را اعلام کنند تا همگان بدانند بزرگراه حرم تا حرم همین مسیر فعلی خواهد بود و شاهرود نادیده گرفته نخواهد شد.
وی افزود: در حوزه کشاورزی نیز کارهای خوبی در سطح شهرستان انجام شد و نمونه آن شبکه آبیاری سد مجن است که در دستور کار قرار گرفت، همچنین برای آبیاری نوین حوزه کشاورزی مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر ریاست جمهوری دیده شد و همچنین برای این امر ۳۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه طی سال آینده منظور شده است که میبایست جهاد کشاورزی استان سمنان و شهرستانهای میامی و شاهرود نسبت به جذب آن اقدام کنند.
گمرک در شاهرود مستقر میشود
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه در حوزه صنعت و معدن اقدامات بسیار خوبی در این شهرستانها صورت گرفته است، گفت: راهاندازی مجدد کارخانه فرآوری انگور باعث شد، باغداران شاهرودی انگوری را که به ازای هر کیلوگرم ۳۰۰ تومان درگذشته پول از دلالان دریافت میکردند را به قیمت یک هزار و ۳۰۰ تومان به فروش برسانند که این تحول خوبی برای آنها محسوب میشد، همچنین پیگیری اجرای فاز دوم کارخانه فولاد و راهاندازی و توسعه مجدد پالایشگاه نفت پیروزی در دستور کار قرار دارد که در کنار طرح پتاس طرود از طرحهای غنی و قوی است که به دنبال رفع محدودیتهای آن بهویژه در بخشهای زیستمحیطی آن هستیم تا به امید خدا شاهد بروز تحولات عظیمی در این شهرستانها باشیم.
حسینی شاهرودی بابیان اینکه استقرار گمرک در شهرستان شاهرود در دستور کار قرار داشته و برای آن مجوز دادهشده است، گفت: امیدواریم بهزودی عملیات اجرایی آن به اتمام برسد و از سوی دیگر برای ساخت و تجهیز بخش دوم کارخانه سیمان بالغبر ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار موردنیاز است که در رابطه با آن نباید زیاد خوشبین به سرمایهگذاری خارج از شهرستان باشیم لذا تمهیداتی اندیشه خواهد شد تا مردم مشارکت بیشتری داشته باشند.
گفتنی است در این مراسم از سند هویتی مرحوم حسینی شاهرودی نماینده دور اول و دوم مجلس شورای اسلامی شاهرود توسط اداره کل ثبتاحوال استان سمنان رونمایی شد.