قزوین- معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان قزوین گفت: ۴۳ هزار و ۷۹۴ نفر از جمعیت استان معادل ۷.۸ درصد بیسواد هستند که ۷ هزار نفر آنها را والدین تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگارمهر، رضا طاهرخانی یکشنبه شب درجلسه شورای آموزش و پرورش که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: اگر به مقطع پیش دبستانی توجه جدی نکنیم باید در آینده مشکلات بیشتری را در فضاهای آموزشی متحمل شویم.

وی بیان کرد: شش هزار نفر به دلیل فقر اقتصادی در مناطق محروم روستایی از تحصیل بازمانده اند و جذب مدارس نشده اند که پیامدهای آن افت تحصیلی، ترک تحصیل و بازماندن از تحصیل است.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان یادآورشد: برای جذب سوادآموزان بزرگسال ۲۰۰ میلیون تومان و برای پیش دبستانی ۱۰۰ میلیون تومان مقرر بود پرداخت شود که هنوز عملیاتی نشده است.

طاهرخانی گفت: برخی از مردم مناطق محروم به دلیل مشکلات مالی قادر نشده اند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند که باید در این زمینه قویتر عمل کنیم.

وی اضافه کرد:کسب مهارتهای خواندن و نوشتن برای توسعه مشارکتهای مدنی، معیشت، سلامت، کاهش نابرابری جنسیتی، تبدیل مهارت به دانش مهم است و اگر بزرگسالان باسواد شوند می توانند مشکلات معیشت و سلامت خود را برطرف کنند.

سرپرست سوادآموزی استان قزوین بیان کرد: سوادآموزی یک موضوع حیاتی است و کسانی که سوادندارند دچار فقر آموزشی هم می شوند لذا برای ما تلاش در این زمینه جدی است.

۴۳ هزار بیسواد در استان قزوین

وی اضافه کرد: جمعیت باسواد استان در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۸۲۸ هزار و ۳۱۵ نفر است که معادل ۹۲.۲ درصد است.

طاهرخانی یادآورشد: در همین مقطع سنی تعداد ۴۳ هزار و ۷۹۴ نفر معادل ۵.۳ درصد بیسواد هستند و افراد خود اظهاری نیز۲۰ هزار و ۴۶۵ نفر معادل ۲.۵ درصد است که مجموع آمار بیسوادی به حدود ۷.۸ درصد می رسد.

طاهرخانی گفت:برای کسانی که یک نفر را باسواد کنند مبلغ ۷۰۰ هزار تومان هزینه می کنیم و آنرا نوعی سرمایه گذاری می دانیم که سود بیشتر آن به جامعه بازخواهد گشت.

وی اضافه کرد: همچنین برای هر نوآموزی که باسواد شود مبلغ ۱۳۴ هزار تومان هدیه پرداخت می شود.

معاون مقطع ابتدایی آموزش و پرورش استان اضافه کرد:باانعقادتفاهم نامه با دستگاههای اجرایی انتظار همکاری داشتیم که از ۲۶ پیش نویس تهیه شده فقط ۵ دستگاه آن را امضاء کردند.

طاهرخانی تصریح کرد: ۷ دستگاه در حال انعقاد قرارداد هستندو۱۴ دستگاه به آن پاسخ نداده اند که امیدواریم آن را جدی بگیرند.

هشت مرکز یادگیری محلی در استان قزوین   

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: در استان قزوین هشت مرکز یادگیری محلی در شهرهای قزوین، تاکستان، اقبالیه و چوبیندر فعال است که نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی هستیم.