به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد سعیدنژاد در همایش معاونان سازمان بنادر و دریانوردی کشور در بندرعباس، افزود: پس از برجام تجهیزات مورد نیاز توسعه بنادر با قیمتهای بسیار مناسب خریداری شد که بخشی از آن تا چهار ماه آینده وارد کشور میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی، گسترش ترمینالهای نفتی را اولین اولویت کشور در حوزه بنادر و دریانوردی عنوان کرد و اظهار داشت: منابع گسترش ترمینالهای نفتی تامین شده و تا پایان سال پیمانکار آن انتخاب میشود.
وی با ارائه آمار فعالیتهای بندرشهید رجایی به عنوان مهمترین بندر کشور گفت: مجموع فعالیتها در ۱۱ ماه گذشته در این بندر ۳۵ درصد افزایش داشته است.
به گفته مدیرعامل بنادر و دریانوردی کشور، در این مدت تخلیه و بارگیری ۳۴ درصد، صادرات ۵۱ درصد، ترانشیپ ۸۰ درصد، عملیات کانتینری ۳۵ درصد رشد داشته که تمام این موارد را باید از گشایشهای پس از برجام دانست.
سعیدنژاد در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه شبکه بنادر کشور و تقویت بنادر کوچک را از راهبردهای سازمان بنادر و دریانوردی دانست.
وی بر اساس آخرین بررسیهای فنی انجام شده مجموع سواحل کشور شامل سرزمین اصلی، جزایر و ساحل رودخانههای قابل کشتیرانی را ۵ هزار و ۷۹۵ کیلومتر است که نقش حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی درباره آنها باید بیش از گذشته جدی گرفته شود.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، قرار گرفتن ایران در بین ۲۰ کشور بزرگ جهان در شاخص ظرفیت کشتیرانی با ظرفیت ۱۵ میلیون جابه جایی را از دیگر دلایل توجه به نقش حاکمیتی دانست.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از ۱۹ شناور امداد و نجات استفاده کرده و در مواقع لزوم امکاناتی مانند بالگرد در اختیار آن قرار میگیرد و در حال تلاش هستیم با توجه به شرایط بینالمللی بالگردهای اختصاصی برای سازمان بنادر و دریانوردی خریداری کنیم.
سعیدنژاد با اشاره به اهمیت مقابله با آلودگیهای دریایی اظهار داشت: شناورهای جمع آوری آلودگی دریایی خریداری شده که بعد از سالها هنوز آنها را تحویل نگرفتهایم.
وی در این باره از اختیارهای و امکانات این مجموعه برای اعطای تسهیلات و یارانه برای ارزانتر شدن سفرهای دریایی خبر داد.