به گزارش خبرگزاري مهر، در اين ديدار حسن خجسته معاون صدا، دكتر عليرضا نوري مدير راديو ايران، گودرزي مدير ايران و انديشه، شرافتي مدير اجرايي راديو ايران، سهيل محمودي شاعر، يگانه گوينده و برنامه ساز، شاهنگيان آهنگساز، مختاباد خواننده و كاظمي برنامه ساز راديو حضور داشتند.
خجسته در اين ديدار بعد از تقدير از صبح دل گفت: "حسين صبح دل حق بزرگي به گردن راديو و فعاليت هاي قرآني ايران دارد. من هميشه در جلساتي كه در راديو برگزار مي شود از نام ايشان به عنوان يكي از پيشكسوتان ياد مي كنم تا برنامه سازان نيز از او ياد بگيرند و آن را پايه كارشان قرار دهند. همچنين برنامه هاي معارفي راديو از سال 1358 مرهون لطف ايشان بوده و بچه هاي راديو ايران هنوز از سبك او بهره مي برند."
سهيل محمودي هم در بخش ديگري از اين ديدار گفت: "حسين صبح دل در تربيت افراد زيادي نقش بسزايي داشته و اين امر ميسر نمي شد جز با ايمان خالصي كه او دارد."
حسين صبح دل از چندي پيش به دليل بيماري آلزايمر در منزلش بستري است. بيوگرافي صبح دل و خاطراتش امروز در برنامه والعصر از ساعت 16 تا 17:30 از راديو ايران پخش شد. مستندي از خاطرات او تهيه شده و قرار است در آينده از شبكه اول سيما پخش شود.
در برنامه "قبوله باشه" راديو ايران، قبل از افطار گزارشي از ديدار امروز ارائه شد. در مراسم پاياني برنامه "آيه هاي زندگي" هم كه تفسير آيه به آيه قرآن كريم بعد از 18 سال به پايان مي رسد، با حضور عزت اله ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيما در نمايشگاه قرآن از حسين صبح دل تقدير مي شود.
حسين صبح دل در سوم مهر ماه سال 1310 متولد شد. وي از دوران كودكي همراه پدرش در مجالس مذهبي شركت مي كرد و به تلاوت قرآن علاقه زيادي داشت. در آن دوران نزد دوستان پدرش رديف هاي موسيقي را آموخت و در سال هاي قبل از انقلاب در تكثير و توزيع كتاب هاي انقلاب به ويژه از دكتر علي شريعتي در كنار برادرش نقشي فعال داشت. او از فعالان مذهبي در حسينيه ارشاد و از دست اندركاران مراسم و مجالس سخنراني بود و اين برنامه ها را شخصاً صدابرداري و ضبط مي كرد.
صبح دل با گروههاي سرود و همخواني آثاري را براي ارائه در مراسم و مناسبت هاي مختلف آماده مي كرد و از همان ايام با روحانيون مبارز و برجسته مانند استاد مطهري ارتباط داشت. سال 1346 با دكتر شريعتي به سفر حج مشرف شد كه دكتر در بخشي از خاطراتش به ايشان اشاره كرده است. او در دهه اول انقلاب از فعالان آموزش مربيان تجويد و قرائت قرآن مساجد بود.
در اين دوران از مجموعه اطلاعات در زمينه معارف قرآن و تنظيم اشعار مداحي در دستگاه هاي آوازي ايران استفاده كرد و حركتي نوين و انقلابي در نغمات ديني پديد آورد. استاد حسين صبح دل با پشتوانه معنوي و هنري در اولين روزهاي سال 1357 وارد راديو شد و بيش از دو دهه يك تنه در زمينه جذب آموزش و تشويق هنرمنداني كه دغدغه معنوي و اعتلاي فرهنگي اهل بيت را داشتند، تلاش فراوان كرد.
وي آوازها و نغمه هاي عرفاني بسياري را در بهترين برنامه هاي معارفي راديو ارائه كرد و يكي از به ياد ماندني ترين و روحنوازترين اذان ها با صداي خود ايشان گوش مومنان جهان را مي نوازد. از ديگر فعاليت هاي او ابتكار در تهيه ربناي هنگام افطار و آواز پيش از آن با صداي استاد محمدرضا شجريان بود. او در شكل گيري گروههايي در واحد موسيقي راديو، برگزاري كلاس هاي آواز و استوديو 2 راديو در سال 1360 نقش هدايت گر و بنيادي داشت.