به گزارش خبرنگار مهر، سید حبیب الله موسوی بهار ظهر یکشنبه در مراسم مانور استانی ستاد فوریتهای سلامت محیط همدان با اشاره به آغاز اجرای طرح سلامت نوروزی در استان، اجرای این طرح را با هدف تأمین سلامت مسافران و شهروندان در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز دانست.
موسویبهار بر لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی افرادی که در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مشغول فعالیت هستند، تأکید کرد و از آنان خواست: در این ایام بیش از پیش به رعایت نکات بهداشتی اهتمام ورزند.
وی از بازرسان بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت شهرستانها درخواست کرد با موارد غیر بهداشتی مشاهده شده به صورت قاطعانه و جدی برخورد کنند و وظیفه خود را با رعایت موازین علمی و تکریم افراد، انجام دهند.
موسویبهار از کارشناسان و بازرسان خواست به افرادی که از سر ناآگاهی و غفلت مرتکب خطاهای بهداشتی میشوند، ضمن ارائه تذکر، نهایت همکاری را برای آگاهسازی آنان داشته باشند.
بازرسان بهداشت محیط درراستای حفظ سرمایههای انسانی گام برمیدارند
وی ادامه داد: بازرسان بهداشت محیط با نظارت بهداشتی بر مراکز تهیه مواد غذایی و تولید و عرضه آن، با هدف حفظ سرمایههای انسانی یعنی سلامت مردم گام برمیدارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه وضع بهداشتی برخی مجتمعهای بین راهی مناسب نیست، گفت: باید متصدیان این اماکن به وضع بهداشتی از جمله سرویسهای بهداشتی توجه ویژه داشته باشند.
رئیس گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گزارشی از عملکرد این حوزه در ۱۵ روز نخست اجرای برنامه سلامت نوروزی ارائه کرد.
۱۶۲ متخلف با تشکیل پرونده قضایی به دادگاه ارجاع شدهاند
حسینعلی نوروزی با بیان اینکه طرح سلامت نوروزی از ابتدای اسفندماه امسال تا ۱۵ فروردین سال آینده اجرا میشود، از ۸ هزار و ۹۲۰ مورد بازدید بهداشتی انجام شده در استان خبر داد و افزود: در این مدت، ۴۶۰ اخطار بهداشتی برای متخلفان صادر شده و ۱۶۲ متخلف با تشکیل پرونده قضایی به دادگاه ارجاع شدهاند.
وی به ۲۱ مورد تعطیلی اماکن متخلف اشاره کرد و ادامه داد: طی ۱۵ روز نخست اجرای طرح سلامت نوروزی، ۱۴۰ مورد نمونهبرداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال به آزمایشگاه انجام شد و ۹ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر قابل مصرف، کشف و امحا شد.
نوروزی از ۱۸ مورد کنترل استخر و انجام ۶ هزار مورد کلرسنجی سامانههای آبرسانی در این مدت خبر داد و بیان کرد: در مجموع، ۱۸ هزارنفر ساعت کار در ۱۵ روز اجرای این برنامه انجام شده و ۴۹ جلسه هماهنگی بین بخشی و آموزشی برای مسئولان ادارات مرتبط برگزار شده است.
وی همچنین از برگزاری جلسه با مسئولان اتاق اصناف و نمایشگاه بینالمللی همدان به منظور نظارت جدی بر برگزاری نمایشگاه مواد غذایی بهاره خبر داد و افزود: این نظارتها تا پایان برگزاری نمایشگاه ادامه دارد.
برگزاری مانور برنامه سلامت نوروزی با اولویت نظارت بر بهداشت مواد غذایی، فردی و آب
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز از برگزاری مانور برنامه سلامت نوروزی توسط ستاد فوریتهای سلامت محیط استان همزمان با سراسر کشور با اولویت نظارت بر بهداشت مواد غذایی، بهداشت فردی و بهداشت آب خبر داد.
جلالالدین امیری با بیان اینکه در این مانور، رژه خیابانی به منظور نمایش توانمندیها و اطلاعرسانی به مردم در خصوص اجرای طرح سلامت نوروزی انجام میشود، افزود: ۴۰ خودرو در این مانور به همراه کارشناسان و عوامل اجرایی مراکز بهداشت شهرستانها و ادارات مرتبط، حضور دارند.
وی اعلام کرد: جلسات هماهنگی با ادارات مرتبط از جمله اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی به عنوان همکاران مراکز بهداشت در اجرای برنامه سلامت نوروزی برگزار شده است.
۱۳۸ بازرس بهداشت محیط در قالب ۱۸ تیم بازرسی از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب کار نظارت بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را انجام میدهند امیری با اشاره به اینکه برنامه سلامت نوروزی به مدت ۴۵ روز از ابتدای اسفندماه امسال تا ۱۵ فروردین سال آینده اجرا میشود، گفت: ۱۳۸ بازرس بهداشت محیط در قالب ۱۸ تیم بازرسی از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب کار نظارت بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه تیمهای نظارتی در شهرستانهای همدان، ملایر، نهاوند و اسدآباد به صورت شبانه نیز فعال هستند، ادامه داد: نظارت بهداشتی بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی در مکانهای اقامتی، بینراهی و کنترل سامانههای آبرسانی به صورت ویژه و حساس توسط این تیمها انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه در این طرح، اماکن بین راهی حداقل چهار بار و اماکن پذیرایی و سامانههای آبرسانی حداقل یک بار در طول اجرای برنامه، بازرسی میشوند، بهداشت مواد غذایی، بهداشت فردی و بهداشت آب را از اولویتهای نظارتی کارشناسان دانست.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، ۱۳ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و ۴۷۰ مکان بین راهی را مشمول نظارتهای برنامه سلامت نوروزی برشمرد و اظهار کرد: ۲۹۰ سامانه آبرسانی در این طرح مورد نظارت قرار میگیرند.
امیری عنوان کرد: تأمین سلامت مسافران و شهروندان در ایام نوروز بر عهده ماست و باید به طور ویژه به این مهم پرداخته شود.
وی از شهروندان خواست موارد و شکایات خود را به صورت شبانهروزی از طریق سامانه بهداشت ۱۹۰ گزارش دهند تا کارشناسان در اسرع وقت برای پیگیری موضوع اقدام کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به تجهیزات خریداری شده برای حوزه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان همدان اشاره کرد و از بکارگیری این تجهیزات در آینده نزدیک خبر داد.
جمعآوری قلیان از مراکز سربسته توسط گروه بهداشت محیط
وی به جمعآوری قلیان از مراکز سربسته توسط گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: این طرح در سال آینده با جدیت بیشتری ادامه مییابد.