خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: ماه مبارك رمضان در ميان مردم مغرب از جايگاه بسيار رفيعي برخوردار است، آنها آداب و رسوم خاصي در اين ايام دارند كه با گذشت قرنها از ورود اسلام به اين كشور همچنان حفظ شده اند چرا كه ماه رمضان از ماههاي مقدس بوده و زندگي و عبادت را در ميان آنها زنده كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، مردم مغرب آداب و رسوم خاصي در ماه مبارك رمضان دارند، آنها قبل از فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، يعني از اواخر ماه شعبان از صبح زود خود را براي استقبال از اين ماه آماده مي كنند و با تعارف انواع شيرينيها اين ماه را به يكديگر بشارت داده و به يكديگر تبريك و تهنيت مي گويند.

آنها به زينت و آراستن خيابانها و مغازه هاي خود اقدام مي كنند به طوري كه خيابانهاي مغرب تا زمان طلوع خورشيد روشن است.

سفره هاي افطار در مغرب از چاي با نعناع، چاي سبز به همراه ديگر نوشيدنيهاي سرد و گياهي طبيعي كه براي دستگاه گوارش مفيد است و بوي مطبوعي هم دارد، سرشار است و سوپ، خرما، شير و تخم مرغ نيز در سفره هاي آنها ديده مي شود. زنان خانه دار در مغرب در حد خيلي زيادي به آراستن خانه هاي خود مي پردازند و در ايام ماه رمضان به استقبال از ميهمانان خود، خانواده و همسايه ها مي روند، چرا كه صله رحم در اين ماه از ارزش بالايي برخوردار است .

مادران مغربي براي فرزندان خوند حكايتهاي ديني تعريف مي كند تا آنها براي رفتن به مسجد تشويق شوند.

از زمان ملك محمد سادس پادشاه مغرب در سال 1999 مؤسسه حسن ثاني در مغرب تأسيس شد تا به خانواده هاي نيازمند و فقير شكر، روغن، شيريني و ديگر مايحتاج آنها را بدهد. در اين ماه شوراهاي مختلف اسلامي و خيريه سفره هاي افطاري مي گسترانند تا همه مردم به ويژه كساني كه نيازمندان واقعي هستند، از آن بهره مند شوند.

عبادت در ماه مبارك رمضان در اين كشور جلوه خاصي دارد، مساجد در زمان اقامه نمازمملو از جمعيت مي شوند و كمتر كسي در خانه هاي خود مي ماند. در ماه رمضان هيچ مغازه اي وجود ندارد كه بدون مشتري باشد، گاهي اوقات قيمت كالاها كاهش چشمگيري مي يابد و در واقع افزايش قيمت در ماه رمضان غير مفهوم است.

در ماه مبارك رمضان مساجد مغرب مملو از نمازگزاران مي شود تا جاييكه خياباهاي اطراف با صفهاي نمازگزاران مسدود مي گردد و حركت اتومبيلها در خيابانهاي نزديك مساجد متوقف مي شود و چنان صحنه اي معنوي را به وجود مي آيد كه انسان آرزو مي كند كه اي كاش همه ايام سال ماه رمضان بود. پس از نماز عصر همه نمازگزاران براي خواندن حزبهاي قرآن به صورت گروهي جمع مي شوند و در ادامه آن دروس ديني را فرا مي گيرند.

روزنامه هاي ديني، كتابهاي فرهنگي در اين ايام رواج بسياري دارند و قرائت قرآن بسيار افزايش مي يابد. رسانه هاي گروهي نيز برنامه هاي ديني را به منظور بهره گيري مسلمانان از ماه مبارك رمضان ارائه مي كنند.

در نيمه ماه مبارك رمضان بيشتر شهرهاي مغرب جشني برپا مي كنند كه در آن به ديدار خانواده ها و دوستان مي روند و براي افطاري غذا درست مي كنند و به نيازمندان و فقيران صدفه مي دهند، قبل از فرارسيدن اين شب بيشتر خانواده هاي مغربي مرغ زنده مي خرند و در نيمه ماه رمضان براي خانواده هاي خود با كشتن آن غذا درست مي كنند. در شبهاي قدر و شب بيست و هفتم كه ايام بسيار ارزشمند است مسلمانان تا صبح بيدار مي مانند و شب زنده داري مي كنند.