به گزارش خبرنگار مهر،خلیل آفاجانلو ظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و در پاسخ به سوال مهر در خصوص اینکه چه میزان ازمراتع زنجان طی ۱۱ ماهه سالجاری دچار حریق شده است، افزود: طی این بازه زمانی هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع زنجان دچار آتش سوزی شده است.
وی اظهار کرد:به علت اینکه در فصل بهار بارش بارندگی نداشتیم آتش سوزی در استان زیاد بود و در این حوادث هم عامل انسانی بسیار دخیل بوده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان بر امر فرهنگ سازی در زمینه حراست از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: باید در جامعه فرهنگ سازی شود تا بتوان در زمینه اجرای برنامه های حراست از جنگل ها موفق عمل کرد.
آقاجانلو به طرح سفیران انفال اشاره کرد و یادآورشد: اجرای این طرح بسیار خوب و تاثیرگذار است و با توسعه این طرح مدیریت بهینه انفال و منابع طبیعی در جامعه نهادینه می شود.
وی تاکید کرد: اعزام روحانیان به مناطق روستایی در قالب طرح «سفیران انفال» از جمله مهمترین اقدامات فرهنگی این سازمان برای حفاظت از منابع طبیعی است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تصریح کرد: هر چیزی که به طبیعت ارتباط داشته باشد باید توسط مردم حراست و حفاطت شود و تحقق این امر مهم نیازمند فرهنگ سازی است.
آقاجانلو گفت: هفته منابع طبیعی که از ۱۵ اسفند آغاز خواهد شد، فرصت خوبی برای تعامل در رابطه با نگهداری و حفظ منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه نگاه توسعه ای به شهرکهای صنعتی باید وجود داشته باشد که در بحث مواد سالانه ۳۰ میلیون تن دور ریز وجود دارد، افزود: در کشور دغدغه آب و خاک وجود دارد و در اقداماتی که شروع کردیم منابع طبیعی توانمند سازی خود مردم است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان از اجرای طرحی با عنوان مدیریت جامع محوری با برنامه ریزی استانداری زنجان خبر دادو گفت: تلاش می شود از بخشی بودن و جزیره ای بودن دوری کنیم و از مشاغل جایگزین به مردم روستاها در نظر بگیریم.
آقاجانلو از ورود ۲ میلیارد تومان اعتبار به منابع طبیعی خبر دادوگفت:ورود خیرین در بحث آبخیزداری در روستاها بیشتر از گذشته احساس می شود که در این زمینه هماهنگی با شرکت آب و فاضلاب استان صورت گرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: باید منابع طبیعی را در بین مردم به یک مطالبه عمومی تبدیل کنیم و یکی از چالش های منابع طبیعی تخریب و تصرف مراتع است که باید از آن مراقبت شود که تاکنون ۸ هزار هکتار آتش سوزی در مراتع استان رخ داده است.
آقاجانلو گیاهان دارویی را از دیگر نعمتهای منابع طبیعی دانست وگفت: استان زنجان پتانسیل های خوبی را برای کشت گیاهان دارویی دارد و از هزار و ۲۰۰ نوع گونه گیاهی دارویی بیش از ۲۲۰ نوع گونه گیاه دارویی در استان زنجان وجود دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیرداری استان زنجان با بیان اینکه از ۱۳ نوع اقلیم ۱۱ نوع اقلیم در استان زنجان است، افزود: مهمترین نوع گیاهان دارویی استان زنجان، گل محمدی ، زعفران و آویشن است و در سال گذشته سطح زیر کشت گل محمدی ۲۷ هکتار بود که با مشارکت بخش خصوصی ۷ هکتار اضافه شد و به ۳۴ هکتار رسید.
آقاجانلو گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مساحت استان را اراضی منابع طبیعی تشکیل میدهند که بخش کمتری از آن را جنگل و بخش عمده آن را مراتع تشکیل میدهد.
وی اظهار کرد:۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار برای توسعه قضای سبز استان در نظر گرفته شده و توسعه فضاهای طبیعی باید مطالبه عموم مردم باشد و امسال ۲ میلیون اصله نهال در استان زنجان تولید شده و این نهالها در اختیار مردم قرار می گیرد.