رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص ملی باید به ۱۰ درصد برسد، گفت: برای موفقیت در این مسیر راهی جز توسعه فعالیت‌های دانش بنیان نداریم.  

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهزاد سلطانی در مراسم افتتاح شبکه مدیریت نوآوری ایران که شب گذشته در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با بیان اینکه کشور می تواند از ۱۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان حمایت کند، اظهار داشت: در قانون تنها بر حمایت شرکت‌های هایتک تاکید شده که شرکت های مشمول شرکت‌های دارای فناوری‌های پیشرفته (high-tech) و متوسط حمایت خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش بنیان تنها نیم درصد اقتصاد کشور را پوشش می‌دهد، گفت: هدفگذاری کشور در این زمینه تا ۱۰ درصد باید باشد زیرا در کشورهایی چون آمریکا که سهم اقتصاد دانش بنیان آنها  ۲ درصد است و ما برای رسیدن به عدد ۱۰ درصد، باید در توسعه نوآوری و فناوری تلاش کنیم.

سلطانی با بیان اینکه تا ۱۰ سال آینده شرکت‌های دانش بنیان باید به بزرگترین قدرت اقتصادی کشور تبدیل شوند، گفت: بخش خصوصی مجهز به دانش جدید است ولی از سوی دیگر تجربه کافی در اجرای امور شرکت‌داری ندارند؛ چراکه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان نوپا هستند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ما در حوزه دانش بنیان به مرحله‌ای رسیده‌ایم که می‌دانیم این شرکت‌ها باید به کدام سمت حرکت کنند، ادامه داد: در شبکه مدیریت فناوری اقدام به رتبه‌بندی این شرکت‌ها شده است و ما در صورتی که یک رتبه‌بندی مستقل در کشور ایجاد شود از آن استقبال می‌کنیم. این شبکه با اتاق بازرگانی همکاری می کند زیرا نهادها قادر به تنظیم روابط با بخش‌های خصوصی هستند.

وی افزود: برخورد کشور با فناوری منفعلانه است و برخورد ما با فناوری‌هایی چون اینترنت، اسنپ، تپسی و شبکه‌های اجتماعی نیز منفعلانه است؛ بنابر این لازم است که رویکرد خود را با فناوری های نوین تغییر دهیم.

وی با اشاره به ایجاد موج فناوری‌ در بازار کسب و کار، خاطر نشان کرد: صدها شرکت فناور و نوآور نیز در کشور در حال راه‌اندازی است و با راه‌اندازی این شرکت‌ها و کارهای فناورانه موج جدید اجتماعی در کشور به راه خواهد افتاد.

سلطانی با اشاره به رتبه چهارم ایران در تولید مهندس، اظهار کرد: بر اساس آمارها در سال ۹۴ یک میلیون بیکار به جمعیت بیکاران کشور اضافه شد و این در حالی است که حداکثر ظرفیت کشور برای تولید اشتغال ۷۰۰ شغل است و از سوی دیگر ایجاد شغل پایدار در مسیر دانش بنیان هزینه کمتری در مقایسه با ایجاد شغل دولتی دارد به گونه‌ای که در فرآیند دانش بنیان تولید شغل ۳۰ میلیون تومان برآورد شده است از این رو راهی جز رشد و توسعه فعالیت‌های دانش بنیان نداریم.