معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش از ابلاغ آئین نامه انتخاباتی فدراسیون طی روزهای آینده خبر داد و گفت: از این پس مجامع فدراسیون ها طبق این آئین نامه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا داورزنی پس از پایان مجمع انتخاباتی فدراسیون هندبال با حضور در جمع خبرنگاران گفت: با برگزاری این مجمع امیدواریم یک ثباتی در هندبال ایجاد شود و در سایه همدلی و همفکری، خانواده هندبال بتواند برنامه هایی که از قبل برای حضور در بازی های آسیایی و المپیک ۲۰۲۰ تنظیم کرده بود را اجرا کند. ما سودهای بسیار خوبی برای هندبال پیش بینی میکنیم. وزارت ورزش کنار هندبال خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که تا پایان سال جاری چه مجامعی در فدراسیون های ورزشی برگزار می شود؟ گفت: وزارت ورزش برنامه ای برای برگزاری مجامع انتخاباتی تا پایان سال ۹۵ نخواهد داشت اما سال آینده شاهد برگزاری ۱۶ تا ۱۷ مجمع خواهیم بود. مجامع آینده را با آئین نامه جدید برگزار خواهیم کرد. این آئین نامه ظرف چند روز آینده ابلاغ می شود.

داورزنی افزود: تجدید نظر در آئین نامه انتخاباتی فدراسیون ها در بخش هایی چون شرایط احراز کاندیداتورها، فرایند نحوه انتخاب اعضا و برخی امور اجرایی مجمع لحاظ شده که نتیجه آن در اساس نامه جدید دیده خواهد شد. کار بازبینی و اصلاح اساسنامه را استارت زده ایم و تلاش می کنیم تا در کنار برگزاری مجامع، مطالبی را که کمیته بین‌المللی المپیک لحاظ کرده است را در آئین نامه جدید لحاظ کنیم.

وی تصریح کرد: در این آئین نامه، قسمتی از اختیارات دولت و وزارت ورزش نیز به همراه تنظیم روابط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در نظر گرفته شده است. تلاش می کنیم در فرصت زمان کوتاهی موضوع را به روز کنیم و مطابق شرایط IOC که مورد تاکید قرار داده است تنظیم شود.

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش خاطرنشان کرد: روال قانونی بر این است که ۶۰ تا ۷۰ درصد این قوانین  به طور کلی برای همه فدراسیون ها است و ۳۰ تا ۴۰ درصد آن منطبق با شرایط هر فدراسیون تنظیم می شود و در نهایت در مجمع به تصویب خواهد رسید. ا ین آئین نامه در پایان بازبینی از سوی وزارت ورزش به تصویب رسیده و ابلاغ خواهد شد تا بتوانیم مجامع آینده را در چارچوب نظام تعریف شده برگزار کنیم.

داورزنی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص مهندسی بودن انتخابات فدراسیون هندبال از سوی وزارت ورزش گفت: شما قضاوت کنید. ببینید نفراتی که رای دادند روسای هیات ها بوده اند، گفتن این مطالب توهین به دیگران و مجمع است، این که دیگران تصمیم بگیرند که به چه کسی رأی بدهند. وزارت ورزش از هر کسی که بتواند رأی مجمع را بیاورد حمایت می کند.

وی افزود: ما به رأی مجمع هندبال احترام می گذاریم. این مجمع با آرامش خاصی برگزار شد، وزارت خانه این اجازه را نمی دهد و در شأن خود نمی داند که بخواهد در این امور دخالت کند.

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در پاسخ به این سوال که آیا در آئین نامه آینده فدراسیون های ورزشی قرار است بحث معرفی سرپرست لغو شود؟ گفت: بحث حضور سرپرست پیش از برگزاری مجامع، یکی از دغدغه های وزارت ورزش و آقای سلطانی فر است. در گذشته روال بر این بوده که بعد از ریاست چهار ساله یک رئیس، سرپرستی برای فدراسیون انتخاب می شد یا اینکه رئیسی که در مجموعه فدراسیون قرار داشت کاندید بعدی بود یا نبود، در صورتی که کاندید نبود مجمع روال عادی خود را طی می کرد و در صورت کاندید بودن نیز مجمع را برگزار می کردیم تا رئیس مشخص شود. چند سالی با این مسئله مواجه بودیم و مشکلاتی نیز برای مجامع به وجود آمد. تلاش می کنیم این مسائل حل شود تا مجبور نباشیم سرپرستی برای فدراسیون انتخاب کنیم. مگر اینکه موارد خاصی اتفاق بیفتد که مجبور شویم سرپرست انتخاب کنیم. تلاش می کنند تا مجامع فدراسیون ها در زمان مقرر خود برگزار شود تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.

وی در پاسخ به این سوال که پاداش اهدا شده به قهرمانان ورزشی مورد گلایه آنان است گفت: ما برای پرداخت جوایز قهرمانان سقفی داریم. در آئین نامه موجود همه چیز مشخص است و مسابقات جهانی، قاره ای و المپیک هر کدام رده خاص دارد. طبق  همان آئین  نامه هم جوایز اهدا شده است. البته قصد داریم در آئین نامه پاداش قهرمانان تجدید نظر کنیم و نکات از قلم افتاده را بررسی کرده و در آئین نامه بیاوریم.

داورزنی افزود: برخی از گلایه ها در حوزه کادر فنی که انتقاداتی را نسبت به این مسئله وارد می کند. در کنار یک تیم کادر اجرایی آن ۱۰ تا ۱۲ نفر است. در جایی که یک ورزشکار ۱۰ سکه پاداش می گیرد کادر فنی آن تیم یک سکه می گیرد. در اینجا انتظارات کادر فنی به حق است. ما تاکید کرده ایم آئین نامه قبلی بازنگری شده و نکات مورد نظر ما در آن لحاظ شود.

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش پیرامون گلایه خانواده مرحوم گلبارنژاد در مسابقات پاراالمپیک برزیل گفت: دیروز آقای خسروی وفا، رئیس فدراسیون جانبازان اظهار نظر خوبی کردند. در بعضی مواقع اتفاقاتی در مسابقات مختلف می افتد که نمی توان آن را با شرایط دیگران قیاس کرد. هر فردی در جامعه ورزش ما جایگاه خود را دارد. در برخی موارد تصمیمات سلیقه ای نیز اتفاق می افتد. در چارچوب آئین نامه پرداخت پاداش به قهرمانان مطلبی در خصوص اینکه اگر یک ورزشکار در حاشیه مسابقه ای دچار حادثه یا اتفاقی این چنینی شود چه تصمیمی گرفته شده و در قبال این اتفاق، چه ارزش مدالی ای و چه پاداشی برای آن در نظر گرفته شده دیده نشده است.

وی اظهار داشت: خانواده وی گلایه ای مندی از نهاد ریاست جمهوری داشتند در حالی که این مسئله به وزارت ورزش مربوط است. به هر حال آئین نامه تجلیل از قهرمانان وزارت ورزش جوری نبود که بتوانیم نبود ایشان را در خانواده جبران کنیم و معادل سازی برای آن وجود نداشت. تلاش می کنیم با بازنگری و تصمیم مجدد در این خصوص موضوع را حل کنیم.

وی همین طور افزود: یکی از موارد دیگری که قرار است در آئین نامه پرداخت پاداش به قهرمانان ورزشی لحاظ گردد بحث اهداء پاداش به داوران بین‌المللی است. ما در المپیک شاهد حضور ۱۶ داور بودیم که توانسته بودند با تلاش خودشان برای حضور در المپیک انتخاب شده و شانس سوت زدن در این مسابقات را به دست آورند، در حالیکه پرداخت پاداش به داوران در آئین نامه وجود ندارد.

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در پاسخ به خبرنگار مهردرباره اینکه تکلیف تعداد رشته های اعزامی به بازیهای کشورهای اسلامی چه زمانی مشخص می شود؟ گفت: ۱۶ تا ۱۷ رشته ورزشی نهایی شده و در جلسات روزهای قبل نیز مسائلی مطرح شد که چه رشته هایی به این رقابت ها  اعزام شوند. به طور مثال مقرر شد واترپلو راهی بازی های کشورهای اسلامی شود. همینطور تعداد نفرات ورزشکاران دربرخی رشته ها از جمله تیراندازی اضافه شده و تعداد ورزشکاران زن نیز افزوده شود. اما بهتر است جزئیات بیشتر را از کمیته ملی المپیک جویا شوید.