به گزارش خبرنگار مهر، مجید درویشی در مراسم هفته درختکاری که به همت سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان برگزار شد، گفت: شهرداری همدان طی دو سال اخیر، کاشت ۸۰۰۰ اصله نهال به یاد ۸۰۰۰ شهید گلگونکفن استان همدان را در دستور کار قرار داده است.
مجید درویشی با بیان اینکه این اقدام یک عملکرد فرهنگی است تا از این رهگذر شهروندان نیز به کاشت نهال مبادرت ورزند، گفت: توجه به زیباسازی شهر در راستای خدمترسانی به شهروندان است.
درویشی با اشاره به عملکرد ستاد استقبال از بهار عنوان کرد: کار اجرایی این ستاد از بیستم اسفندماه به صورت رسمی آغاز شد و در همین راستا مدیریت شهری ۱۵۵ عنوان برنامه را در دستور کار سازمانهای زیرمجموعه شهرداری قرار داد.
سال جاری پنج پارک شهری به بهرهبرداری رسید
وی همچنین با بیان اینکه علاوه بر برنامههای یادشده، توجه به چهار مناسبت در دستور کار قرار گرفت، گفت: شهرداری همدان طی سالهای اخیر در زمینه افزایش سرانه فضای شهری عملکرد قابل قبولی داشته و در سال جاری پنج پارک شهری به بهرهبرداری رسیده است.
معاون خدمات شهری شهردار همدان برنامه ریزی برای پنجشنبه پایانی سال را از دیگر مناسبتها دانست، گفت: در همین راستا نیز برنامهریزیهایی از طریق معاونت حمل و نقل و ترافیک شهری به منظور جابهجایی شهروندان و تسهیل عبور و مرور به انجام رسیده است.
وی در خصوص روز سیزدهم فروردینماه نیز بیان کرد: از آنجا که در این روز حفظ محیط زیست بیش از پیش حائز اهمیت است، سازمان پسماند شهرداری، برنامههای ویژهای برای این روز تدارک دیده است.
معاون شهردار همدان به اقدامات مدیریت شهری در راستای پاکسازی معابر شهری از برف، اشاره کرد و گفت: زمستان امسال با سه سامانه پربارش برف مواجه بودیم که طی بارش اول ۱۲۰۰ سرویس کامیون و در بارش دوم ۱۰ هزار سرویس کامیون برف از شهر جمعآوری و خارج شد.
معاون خدمات شهری شهردار همدان در ادامه بیان کرد: در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر همدان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ دهم متر مربع افزایش یافته است.
مساحت فضای سبز شهر همدان ۵۲۹ هکتار و سرانه فضای سبز باغهای شهر بیش از ۱۹ متر است
وی بابیان اینکه مساحت فضای سبز شهر همدان ۵۲۹ هکتار و سرانه فضای سبز باغهای شهر بیش از ۱۹ متر است، عنوان کرد: چهارشنبه پایان سال از دیگر مناسبتهایی است که در این زمینه نیز برنامهریزیهایی به منظور پیشگیری و آموزش شهروندان انجام شده، ضمن اینکه سازمان آتشنشانی نیز به منظور خدمترسانی به شهروندان در آمادهباش کامل است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری همدان نیز با اشاره به اینکه فضای سبز پایه و اساس محیط زیست شهری است، گفت: ایجاد فضای سبز از جمله زیرساختهایی است که در توسعه فضای شهری حائز اهمیت است.
معراج عاشورلو با اشاره به انتخاب همدان به عنوان شهر سبز پایدار جهان اسلام اظهار داشت : وجود حداقل ۳ هزار باغ تا شعاع ۱۰ کیلومتری شهر، وجود ۲۸۰ هزار اصله درخت تنومند در محدوده شهر و وجود دامنهها، باغ درهها و روددرهها در حاشیه شهر همدان از جمله مؤلفههای مؤثر در این انتخاب بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر افزایش دمای کره زمین و افزایش ۱۷ برابری مصرف آب توسط گیاهان را شاهد هستیم، عنوان کرد: از آنجا که در آینده ممکن است مشکل کمآبی و گرمای زمین شهر را مورد تهدید قرار دهد، استفاده بهینه از منابع محدود آب در دستور کار سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری است.
وی همچنین افزود: سیاست سازمان و مدیریت شهری، گسترش فضای سبز و استفاده بهینه از منابع محدود آب است.
کاشت گونههای مقاوم به شرایط نامساعد جوی
عاشورلو کاشت گونههای مقاوم به شرایط نامساعد جوی را از دیگر اقدامات به منظور توسعه فضای سبز عنوان و بیان کرد: کاشت این نوع گونهها همواره در دستور کار سازمان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ضمن تقدیر از عملکرد مدیریت شهری در راستای کاشت ۸ هزار اصله نهال به یاد ۸۰۰۰ شهید استان همدان گفت: تغییرات اقلیمی، خشکی و بیابانی شدن زمین و کمبود آب شیرین از جمله مهمترین چالشهای پیش روی بشر امروز است.
اسفندیار خزایی بیان کرد: با توجه به انتخاب همدان به عنوان نخستین شهر سبز پایدار جهان اسلام باید تحقق این شهر و حفظ محیط زیست شهری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین بر کاشت درختان مقاوم به منظور اکسیژنرسانی به شهروندان تأکید کرد و گفت: بهسازی و زیباسازی شهر با کاشت درختان و نهالها باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شورای شهر همدان نیز با اشاره به اینکه همدان در بحث فضای سبز نسبت به دیگر شهرهای کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است، گفت: اقدامات انجام شده توسط مدیریت شهری، سبب شد تا همدان در بحث فضای سبز در سطح کشور و دنیا مطرح شود، به گونهای که انتخاب این شهر به عنوان نخستین شهر سبز پایدار جهان اسلام نشاندهنده مجموعه اقدامات مؤثر است.
کامران گردان ادامه داد: از جمله پیامدهای توسعه شهر، به وجود آمدن معضلات زیست محیطی است که با برنامهریزیهای انجام شده سعی شد اینگونه مشکلات را به حداقل برسانیم.
پرداخت بهموقع حقوق کارگران در دستور کار قرار گرفت
وی ضمن قدردانی از فعالیتهای کارکنان سازمان فضای سبز و خدمات شهری در راستای افزایش سطح فضای سبز شهر اظهار کرد: به همین منظور با تأکید شورای اسلامی شهر و شهردار همدان، بحث پرداخت بهموقع حقوق کارگران در دستور کار قرار گرفت و در این رابطه با کمترین عقبافتادگی حقوق مواجه هستیم.
وی همچنین بیان کرد: از جمله سیاستگذاریهای شورای اسلامی شهر، کاهش آبیاری فضای سبز از طریق آب شرب بود که در حال حاضر ۹۷ درصد فضای سبز شهری از طریق آب غیر شرب، آبیاری قطرهای و زیرسطحی انجام میشود.
گردان افزود: علیرغم کمآبیهای سال گذشته، نگهداری از فضای سبز با این نوع آبیاری امکانپذیر شد.
وی همچنین با اشاره به طرحهای ترافیکی عملیاتی شده در سطح شهر طی سال جاری بیان کرد: در اجرای طرحهای اصلاحی ترافیکی، نظیر چهارراه مزدقینه و چهارراه سعیدیه علاوه بر عدم قطع درختان و فضای سبز، به افزایش کلی فضای سبز کمک کردیم.
وی عنوان کرد: از دیگر سیاستگذاریها در راستای حفظ محیط زیست شهری، میتوان به کاشت گونههای بومی و پایدار اشاره کرد که این مهم نیز در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
گردان همچنین با اشاره به اینکه نمکپاشی میتواند در آسیب به فضای سبز اثرگذار باشد، بیان کرد: به همین منظور در زمستان امسال، کاهش استفاده از نمک و افزایش بهرهگیری از ماسه شن در دستور کار مدیریت شهری بود.