دکتر خشایار کریمیان مجری طرح «سنتز مواد موثره دارویی ضد سرطان» و رتبه دوم نوآوری سی امین جشنواره بین المللی خوارزمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این پروژه، سنتز آزمایشگاه، بهینه سازی سنتز در مقیاس بالاتر و تولید نمونه مواد ماده موثره دارویی ضد سرطان با رعایت ضوابط بین المللی و تولید مواد موثره دارویی (International Commission on Harmonization, ICH) انجام گرفت.
وی افزود: همچنین تولید سه بسته معتبرسازی به منظور انجام مطالعات پایداری کوتاه و بلند مدت تکمیل و دوسیه دارویی (Drug Master file, DMF) هر یک از این محصولات طبق ضوابط ICH تدوین و برای بررسی و نمونه برداری از خط تولید به اداره کل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت ارائه شد.
کریمیان خاطر نشان کرد: در این راستا بازدید از خطوط تولید و نمونه برداری و تاییدیه شرایط تولید خوب از سوی اداره کل نظارت و ارزیابی دارو صادر شد و ما نیز فروش محصولات را آغاز کردیم.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم این طرح کلان ملی گفت: کسب سه ثبت اختراع بینالمللی در خصوص روشهای بهتر تولید، تولید مواد موثره دارویی پرخطر در مقیاس صنعتی برای اولین بار در کشور تحت شرایط نظام بسته تولید (Closed Systme MFG)، طراحی ماشین آلات نظام بسته تولید توسط مجری و ساخت داخلی آنها در شرکت های مهندسی داخلی، اندازه گیری و احراز عدم وجود مواد پرخطر در فضای کار و محیط زیست طبق روش های بینالمللی از دستاوردهای این طرح به شمار می روند.
این محقق برگزیده جشنواره خوارزمی خاطر نشان کرد: در راستای اجرای این پروژه قرارداد صادرات مواد موثره دارویی ضد سرطان به کشور هند صادر شد.
وی افزود: در راستای این طرح توان تولید داخلی ملکول های بسیار پیچیده در کشور و امکانات بومی مهندسی و ساخت داخلی ماشین آلات ویژه تولید نظام بسته تولید مواد موثره دارویی پرخطر به دست متخصصان داخلی به مرحله انجام رسیده اند.