به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ملاغلامعلی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سرشماری سال ۹۵ نرخ رشد استان گلستان کاهش داشته و حدود ۱.۰۱ درصد بود.
وی افزود: در گذشته استان گلستان رتبه ۶ نرخ رشد جمعیت را به خود اختصاص داده بود که در حال حاضر به رتبه ۱۹ سقوط کرده است.
ملاغلامعلی تصریح کرد: جمعیت استان گلستان یک میلیون و ۸۶۸ هزار و ۸۱۹ نفر بوده که از این آمار ۲۵ درصد جمعیت مربوط به شهرستان گرگان، ۱۸ درصد جمعیت استان مربوط به شهرستان گنبدکاووس و حدود هفت درصد متعلق به شهرستان علی آباد کتول بوده است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه گلستان با بیان اینکه گرگان پرجمعیتترین شهر گلستان و بندرگز کم جمعیتترین شهر استان است، گفت: شهرستان بندرترکمن با ۱.۹ درصد رشد بالاترین نرخ رشد در گلستان و بندرگز با با منفی ۰.۰۸درصد رشد کمترین میزان را به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح کرد: گرگان با ۲۹۷.۴ نفر در کیلومتر مربع بیشترین تراکم و مراوه تپه با ۱۹ نفر در کیلومتر مربع کمترین تراکم جمعیت را به خود اختصاص دادهاند.
ملاغلامعلی اظهار کرد: جمعیت مردان در استان گلستان ۹۳۸ هزار و ۳۲۷ نفر بوده که ۲.۳۱ درصد جمعیت کل مردان کشور را تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: جمعیت زنان در استان گلستان ۹۳۰ هزار و ۴۹۲ نفر بوده که این آمار ۲.۳۵ درصد از جمعیت کل زنان کشور را تشکیل میدهد.
ملاغلامعلی گفت: ۵۳.۲۷ درصد جمعیت استان گلستان شهر نشین بوده و این آمار نشان میدهد ساختار گلستان روستایی است و این روستاها چهار درصد از کل روستاهای کشور را تشکیل میدهند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه گلستان اظهار کرد:۷۶ درصد جمعیت شهر گرگان شهری هستد و مراوه تپه با ۱۴ درصد کمترین میزان جمعیت شهری را به خود اختصاص داده است.
ملاغلامعلی گفت: نرخ باسوادی در استان گلستان ۸۶.۱ بوده که از این نظر رتبه ۱۷ کشور را به خود اختصاص دادهایم.
وی تصریح کرد: سرشماری نفوس و مسکن در گلستان با هزینه دو میلیارد و ۵۰۰ تومانی انجام شد و این در حالی است که برای سرشماری در کل کشور بالغ بر ۱۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است.