علما و دانشمندان مسلمان از سراسر دنيا نامه سرگشاده اي براي بنديكت شانزدهم نوشتند و طي آن خطاهاي مسلم وي را در سخنراني 12 سپتامبر در آلمان درباره اسلام توضيح دادند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از منابع اينترني، اين نامه كه توسط 38 عالم، دانشمند، استاد دانشگاه، مفتي اعظم از سراسر دنيا امضاء شده است اظهار مي دارد كه آنها ابراز پيشماني پاپ را از بحران پس از آن مورد پذيرش قرار داده اند، اما برخي نكات سخنراني وي را به چالش طلبيده، سوء تعبيروي ازقرآن، استفاده نادرست از واژه هاي عربي آن و همچنين استفاده از منابع متعصبانه و مبهم  را مورد انتقاد قرار داده اند.

در اين نامه كه متن كامل آن روز شنبه در پايگاه اطلاع رساني مجله اسلاميكا مستقر در عمان قرار گرفت آمده: اين نامه نشان دهنده تلاشي براي سهيم كردن پاپ در زمينه هاي الهياتي است تا بتوان با سوء تعابير گسترده و رايجي كه درباره اسلام در جهان غرب وجود دارد مبارزه كرد.

محمد خان، سردبير اين مجله گفت: كپي اين نامه به سفير پاپ در عمان، پايتخت اردن ارائه مي شود.

مسلمانان سراسر دنيا از سخنراني كه پاپ روز 12 سپتامبر در دانشگاه رگنزبرگ آلمان درباره ايمان و استدالال ايراد كرد خشمگين شدند؛ چرا كه پاپ هنگام اشاره به دين آسماني اسلام به نقل قول از يك امپراطور قرن چهاردهمي پرداخت كه اسلام را به خشونت نسبت داده بود.

علما استدلال بنديكت درباره بخشهايي از قرآن را كه به آزادي ديني اشاره كرده به چالش كشيدند؛ رهبركاتوليهاي جهان دربخشي از سخنراني خود به آيه اي از سوره بقره اشاره كرده كه مي فرمايد: در دين هيچ اجباري نيست؛ اما اين درشرايطي است كه وي به دنبال آن اظهار داشت كه اين سوره زماني نازل شده كه حضرت محمد(ص) از لحاظ سياسي ضعيف بوده  و آيه اي درباره جهاد زماني نازل شده كه پيامبر اسلام در قدرت بوده است.

در ادامه اين نامه آمده: سوره بقره هنگامي نازل شده كه پيامبر نور و رحمت اسلام(ص) حكمراني مدينه را برعهده داشت و اين آيه به علت عدم اعمال اجبار از سوي مسلمانان براي تغيير دين مسيحيان و يهوديان و اسلام آوردن آنها نازل شده است.

علماي مسلمان همچنين از ترجمه جهاد به جنگ مقدس انتقاد كرده و استدلال كردند كه جهاد به معناي " تلاش در راه خدا" بوده و الزاماً نيازي به اعمال جبر نيست.

شخصيتهاي برجسته اسلامي همچنين در رابطه با بخشهايي از سخنراني وي كه اسلام را غير عقلاني، خشن دانسته كه با خشونت گسترش يافته نوشتند: اگر مسلمانان مي خواستند غير مسلمان را به اجبار مسلمان كنند هيچ كليسا يا كنيسه اي در جهان اسلام باقي نمي ماند.

اين نامه تصديق كرده است كه برخي از مسلمانان به نام دين اقدامات ناشايستي انجام داده اند، اما اين اقدامات برخلاف آموزه هاي اسلامي تلقي مي شود.

علاوه براينها دانشمندان، شخصيتهاي آكادميك و علماي مسلمان پاپ را به علت استناد اظهارات خود درباره اسلام تنها از دو نويسنده كاتوليك مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشتند كه مسلمانان و مسيحيان بايد صداي حقيقي افرادي كه با آنها گفتگوي مي كنند را بشنوند.

آيت الله محمد علي تسخيري دبير كل مجمع تقريب مذاهب درايران، دكتر سيد حسين نصر استاد مطالعات اسلامي دانشگاه جورج واشنگتن از جمله علماي بوده كه اين نامه را امضاء كرده اند.

از ديگر علمايي كه اين نامه را امضاء كرده اند مي توان به مفتيان اعظم مصر، عمان، ازبكستان، استانبول، روسيه، بوسني، كرواسي، كوزوو و بسياري از شخيتهاي آكادميك و فعال مسلمان از جهان اسلام و غرب اشاره كرد.