به گزارش خبرنگار مهر، صمد اخلاقی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از وضعیت اشتغال در این شهرستان در جریان سال ۹۵ گفت: در بحث مشاغل خانگی از سال ۹۰ الی ۹۴ در سطح کشور۲ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر برای مشاغل خانگی ثبت نام کردند که برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مجوز صادر شد و به همین منظور ۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۶۱۴ هزار پرونده پرداخت شد.
وی افزود: امسال نحوه پرداخت تسهیلات بانکی به مشاغل خانگی تغییر کرده و سال قبل بصورت انفرادی بود ولی امسال بصورت کارگاهی و پشتیبان پرداخت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سهم استان آذربایجان شرقی از تسهیلات مشاغل خانگی ۵۰ میلیارد ریال است که بصورت شناور بوده و هر شهرستانی که تلاش بیشتری داشته باشد سهم بیشتری را جذب خواهد کرد و درصد سود این تسهیلات بانکی ۴ درصد است.
دبیرکارگروه اشتغال شهرستان بناب با بیان اینکه ۸۶ درصد سهم اشتغال بناب در سال گذشته تحقق یافت اظهار امیدواری کرد با همکاری تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان صد در صد اشتغال این شهرستان تحقق یابد.
اخلاصی همچنین بر ایجاد شعبه بانک صنعت و معدن در شهرستان بناب تأکید کرد.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی با دارا بودن صنایع تولیدی و صنعتی بزرگی همچون فولاد، مراکز دانشگاهی و علمی و همچنین موقعیت جغرافیایی و وضعیت کشاورزی آن یکی از شهرستان های فعال استان در زمینه ایجاد اشتغال است.
با توجه به مهاجرپذیر بودن شهرستان بناب مسئله اشتغال همواره یکی از مسائل مهم و چالش برانگیز در این شهرستان است و این درحالی است که نزدیکی شهرهای همجوار و کوتاهی مسافت آن ها با شهر بناب موجب شده کارجویان این شهرها نیز جهت یافتن شغل به این شهرستان مراجعه نمایند و بسیاری از آن ها نیز موفق به کاریابی می شوند.
ایجاد ۲۵۳۰ شغل جدید طی سال ۹۵ در بناب
فرماندار بناب نیز در ادامه این جلسه گفت: در جریان سال ۹۵ دو هزار و ۵۳۰ فرصت شغلی در این شهرستان ایجاد شده است.
ولی الله فرج اللهی درجلسه کارگروه اشتغال شهرستان بناب ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان دستگاه های مختلف که در جریان سال گذشته در بحث ایجاد اشتغال تلاش کردند؛ گفت: در سال ۹۵ تعهدی که برای شهرستان بناب در نظر گرفته شده بود ۳ هزار شغل بود که ۲ هزار و ۵۳۰ مورد آن تحقق یافت و از این نظر شهرستان بناب بعد از تبریز رتبه اول استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داد.
وی آمار اشتغال زایی را در شهرستان بناب بیش از تعداد اعلام شده دانست و تصریح کرد: متأسفانه برخی از اشتغال های ایجاد شده در سامانه رصد ثبت نشده است که ناشی از بی دقتی مدیران آن دستگاه هاست.
رئیس کارگروه اشتغال شهرستان بناب اذعان کرد: بعضی از دستگاه های اجرایی در شهرستان در سال ۹۵ نسبت به تعهد اشتغال زایی عملکرد ضعیفی داشته اند که موظف هستند امسال نسبت به تحقق تعهدات سال قبل و تعهدات امسال خود اقدام جدی بعمل آورند.
فرج اللهی سپس با اشاره به نام گذاری سال جاری نیز از سوی مقام معظم رهبری بنام«اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» تصریح کرد: امسال نیز ادامه سیاست های سال قبل اجرا می شود و وظیفه مسئولان در این خصوص چند برابر است.
وی در عین حال اظهار کرد: هدف از ایجاد شغل پشت میز نشینی در ادارات نیست و جوانان منتظر استخدام دولتی نباشند و این بخش خصوصی است که نسبت به ایجاد شغل اقدام کرده و دولت نیز از واحدهای تولیدی و صنعتی حمایت می کند.
فرماندار بناب با بیان اینکه ۹۳ درصد متقاضیان اشتغال فاقد مهارت های لازم هستند، مرکز آموزش فنی و حرفه ای را موظف کرد تا نسبت به برگزاری کلاس های مهارت آموزی برای جوانان اقدام کند.
فرج اللهی در ادامه همچنین تأکید کرد: تمام بانک های عامل و دستگاه های اجرایی در سال ۹۶ نسبت به ثبت اشتغال ایجادی و سرمایه گذاری انجام شده بطور جدی اقدام نموده و عملکرد خود را ماهیانه به دبیرخانه کارگروه اشتغال ارسال کنند.
وی در این رابطه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی را نیز موظف کرد نسبت به پیگیری موارد ثبت شده اشتغال از دستگاه های اجرایی اقدام کنند.