دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای شعار سال از ایجاد نظام ملی مهارت برای تسریع دسترسی فارغ التحصیلان به بازار کار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۶ به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد.

محمدرضا مخبر دزفولی در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران اظهار داشت:  بنا بر سنت هر ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی، در اولین جلسه این شورا موضوع نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری دستور اصلی جلسه است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سال ۱۳۹۶ به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده است و اعضای جلسه نیز در این زمینه مواردی را از منظر فرهنگسازی موضوع و همچنین مواردی که جامعه علمی و دانشگاهی کشور در آن می تواند نقش آفرین باشد را مورد توجه قرار دادند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: گزارش تهیه شده توسط دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه نیز ارائه شد که موانع و راهکارهای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و سازماندهی بهتر آنها برای یافتن شغل متناسب با رشته تحصیلی یکی از مهمترین موارد ارائه شده در این گزارش بود.

مخبر دزفولی گفت: پس از ارائه گزارش؛ موضوع متناسب سازی نظام آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی با بازار کار که در اسناد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور نیز آمده است مورد تاکید توسط اعضای جلسه قرار گرفت.

وی افزود: در این زمینه قرار شد با همکاری وزارتخانه های علوم، بهداشت و وزارت آموزش و پرورش اقدامات و اصلاحات لازم برای سهولت دسترسی فارغ التحصیلان آموزش و پرورش و آموزش عالی به بازار کار صورت پذیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایجاد نظام ملی مهارت برای تسریع دسترسی فارغ التحصیلان به بازار کار مهمترین محور برای تحقق بند فوق بود که اعضای شورا به آن اشاره کردند.

دکتر مخبر دزفولی گفت: افزایش کارآمدی و مهارت فارغ التحصیلان آموزش و پرورش در صورتی که قصد ورود به آموزش عالی را ندارند برای ورود به بازار کار با ایجاد نظام ملی مهارت تسهیل می شود.

وی اضافه کرد: در آینده نزدیک با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کمک سازمان فنی و حرفه ای این موضوع در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نکته دیگر که مورد تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بود فرهنگسازی مصرف کالاهای ایرانی بود که در صورتیکه گفتمان سازی لازم صورت پذیرد و مردم به این باور برسند مهمترین حمایت در راستای حمایت از صنایع تولیدی کشور خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور داریم که علاوه بر ثبت اختراع، محصولات خوب و بادوام تولید می کنند که باید برای ورود این محصولات به سبد مصرفی خانوارها حمایت های لازم صورت پذیرد.

مخبر دزفولی گفت: درخصوص ساز و کارهای این موضوع نیز مباحثی مطرح شد که در صورتیکه به جمع بندی در این حوزه برسیم، موارد نهایی را به ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت ارائه خواهیم کرد.