سنندج - مدیر عامل شرکت آبفا گفت: ۱۵ درصد از هزینه های شرکت آب و فاضلاب از سوی مردم جبران می شود این درحالی است که آبفا فاصله زیادی با خدمات ارائه شده به مردم دارد و نیازمند مساعدت بیشتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محمدی شامگاه سه شنبه در جلسه علنی شورا شهر که در سالن جلسات شورا شهر سنندج برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از تعمل شهرداری با اداره آب و فاضلاب شهری کردستان گفت: شرکت آب و فاضلاب طبق قانون و آیین نامه های ابلاغ شده در قاعده درآمدی برای آب و فاضلاب تعریف شده است.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کردستان اظهار داشت: درآمد های شرکت آبفا از گرفتن حق انشعاب، آب بها و حق دفع فاضلاب است که از گرفتن حق انشعاب برای توسعه تاسیسات و ارائه خدمات به مشترکین صرف می شود.

وی با بیان اینکه قانون هایی که در گذشته وجود داشته ممکن است بعضی از آنها اکنون تغییر و یا تبصره دار شده باشند، افزود: در ماده ۱۱ قانون شرکت های آبفا آمده است که درآمد های که گرفتن حق انشعاب و سرمایه گذاری کفاف خدمات را نکند شرکت آبفا می تواند از متقاضیان خدمات هزینه های خود را جبران کند.

محمدی گفت: سال ها بعد که ماده ۱۱ جوابگو حجم سرمایه گذاری نبود در مجلس شورای اسلامی قانونی برای اصلاح و توسعه شبکه آب و احداث فاضلاب تصویب شد که تبصره ۳ این قانون به مصوبه شورای شهر برای شرکت آبفا اشاره دارد که تا چه اندازه از سوی مردم می توانند جبران هزینه کنند.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کردستان اظهار داشت: با هر اشتراک که در شهر سنندج به مشترکین داده می شود پنج و نیم میلیون تومان برای تصفیه خانه، انتقال فاضلاب و مخازن هزینه، در حالی که برای دادن حق انشعاب به مشترکین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافت می شود.

محمدی گفت: هم اکنون تنها ۱۵ درصد از هزینه های شرکت آب و فاضلاب از سوی مردم جبران می شود این درحالی است که این رقم فاصله زیادی با خدمات ارائه شده به مردم دارد و نیازمند مساعدت بیشتر است.

وی افزود: در بحث تبصره سه مصوبه ای که از شورای شهر گرفته شده است به ازا هر مشترک هزار و ۳۰۰ تومان در ماه دریافت کرده و در سال ۹۵ که اولین سال اجرا این طرح بود حدود یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان به صورت حساب صادره از مردم مطالبه شده است.

وی گفت: از این مبلغ جمع شده خدمات زیادی ارائه شده است که از آن جمله می توان به که ۱۷ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه آب اشاره کرد که یکی از بی نظیر ترین فعالیت ها چند سال اخیر بوده و اکثر این طرح ها به غیر از یک طرح که در شهرک بهاران انجام شد در مناطق حاشیه انجام گرفته است.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کردستان با بیان اینکه هزینه جمع شده فشار زیادی را بر مردم نمی آورد، اظهار داشت:انتظار می رود که بازنگری در تعرفه مصوب شود تا هزینه بیشتری برای شرکت آبفا جمع و این شرکت بتواند خدمات بهتری به مشترکین خود ارائه بدهد.

محمدی گفت: ۴۵ میلیون متر مکعب آب در سنندج تولید می شود که ۲۷ میلیون متر مکعب آن استفاده و مابقی هدر می رود و دلیل آن نیز فرسوده بودن تاسیسات موجود در شهر است که باید این تاسیسات جدید ایجاد کنیم تا مردم نیز آرامش خاطر داشته باشند.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده در سنندج وجود دارد، افزود: یک هزار و ۲۳۸ شبکه اصلی و فرعی فاضلاب وجود دارند که ۸۳۵ مورد آن فرسوده و برای ترمیم آنها به ۸۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیازمند هستیم.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کردستان اظهار داشت: در هر لیتر آب توزیع شده ۸ ریال اختلاف میان تعرفه و بهای تمام شده وجود دارد که پیشنهاد می شود به ازا هر لیتر آب ۵ ریال افزوده دریافت شود که در ماه کمتر از ۱۰ هزار تومان می شود.

وی افزود: دریافت چنین هزینه ای موجب جبران فاصله موجود می شود و آبفا نیز در خدمت رسانی به مردم عاجز نمی شود.