مدیر کمیته ناشران خارجی سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران از مشارکت ۱۱۴ شرکت کننده در این بخش برای ارائه آثار لاتین و عربی ۳۸۰ ناشر خارجی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.

داوود موسایی مدیر کمیته ناشران خارجی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام پایان مهلت شرکت ناشران خارجی در این نمایشگاه در ساعت ۲۰ روز گذشته (سه‌شنبه ۱۵ فروردین)، گفت: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات مربوط به ثبت نام ناشران خارجی در این دوره در بخش لاتین، ۴۶ شرکت کننده داریم که مجموعاً ۲۶۰ ناشر را پوشش می‌دهند. در بخش ناشران عربی هم ۸۶ شرکت کننده داریم که حدود ۱۲۰ ناشر را پوشش می‌دهند.

وی افزود: ناشران شرکت کننده در سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از کشورهایی مانند هلند، انگلیس، آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی، ژاپن، هند، عراق، سوریه، لبنان، عربستان، عمان و مصر هستند.

رئیس توسعه نشر بین‌الملل فرانسه مهمان نمایشگاه کتاب تهران است

موسایی همچنین به دعوت از دو فعال مطرح حوزه نشر از فرانسه برای شرکت در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: دو شخصیت مهم صنعت نشر فرانسه، یکی آقای «ژان دی بوان» رئیس توسعه نشر بین‌الملل فرانسه است و دیگری آقای «اولیویر اریسته» یک فعال دیگر حوزه نشر در فرانسه.

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران درباره برنامه‌هایی که برای بهبود فعالیت بخش ناشران خارجی در این دوره در قیاس با دوره قبل طراحی شده است، هم تاکید کرد: من پیشتر هم گفته‌ام کاری که می‌خواهیم بکنیم، این است که کیفیت برپایی بخش ناشران خارجی حتی‌الامکان در حد و اندازه دوره قبل باشد، حالا اگر توانستیم، سعی خواهیم کرد اندکی بر کیفیت آن بیفزائیم.

ایجاد گمرک واحد برای کتاب‌های خارجی با همکاری رئیس کل گمرک

وی همچنین از همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران در استقرار گمرک نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب، محل برگزاری این دوره از نمایشگاه یادشده خبر داد و گفت: ما قبلاً علاوه بر گمرک نمایشگاه، کتاب‌های ناشران خارجی را در سه گمرک غرب، شهریار، و پیام فرودگاه، ترخیص می‌کردیم که با همکاری و همدلی و دستور دکتر کرباسیان (رئیس گمرک ایران) به یک گمرک واحد و متمرکز که همان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) باشد، تقلیل یافت تا از نظر دسترسی به ما در محل برگزاری نمایشگاه کتاب، کمک کند.

موسایی ادامه داد: به این ترتیب تشریفات گمرکی برای ناشران خارجی به حداقل رسید. امیدوارم این اقدام، پایلوتی باشد برای فعالیت گمرک در همه نمایشگاه‌های بین‌المللی که در محل شهر آفتاب برگزار خواهد شد.

ورود اولین محموله کتاب‌های خارجی از لبنان/ ۸ کانتینر دیگر در راه تهران

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران همچنین از آغاز ورود محموله‌های ناشران خارجی به گمرک نمایشگاه و سایر مبادی ورودی کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر یک کانتیتر شامل ۶۰۰ کارتن کتاب از ناشران عربی از کتاب از لبنان وارد و در گمرک نمایشگاه تخلیه شده است و چهار کانتینر دیگر هم که در حدود ۲۵۰۰ کارتن کتاب را دربرمی‌گیرد، در راه ورود به گمرک نمایشگاه است و طی روزهای آتی در محل گمرک نمایشگاه، تخلیه می‌شود. همچنین چهار کانتینر دیگر، شامل کتاب‌های عربی و لاتین در حال بارگیری به مقصد تهران است.

وی همچنین از انجام مکاتبات با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه تخفیف‌های ویژه به محموله‌های کتاب ناشران خارجی برای این دوره از نمایشگاه یادشده سخن گفت و اضافه کرد: طی این مکاتبات، مقرر شد ناشرانی که از طریق خطوط ایران ایر، کتاب‌های خود را برای نمایشگاه ارسال می‌کنند، از ۷۰ درصد تخفیف در پرداخت‌هایشان برخوردار شوند.

برنامه‌های سرای اهل قلم بخش ناشران خارجی

موسایی همچنین با اشاره به فعالیت سرای اهل قلم بخش ناشران خارجی سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما روی سایت نمایشگاه و در بخش مربوط به ناشران خارجی، فراخوان مذکور را به دو زبان عربی و انگلیسی اعلام کرده‌ایم. در این فراخوان ما تسهیلاتی را که برای ناشران در زمینه معرفی سخنران‌ها در نشست‌های این بخش، برگزاری نشست‌های خودشان، برنامه‌های رونمایی از آثارشان و غیره، در نظر گرفته‌ایم، در اختیار آنها قرار داده‌ایم.

مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه امسال برای اولین بار است که فراخوان علمی و فرهنگی بخش ناشران دانشگاهی به دو زبان انگلیسی و عربی روی سایت نمایشگاه گذاشته شده‌است، یادآور شد: ما حداقل ۱۰ و حداکثر ۳۰ نشست را در سرای اهل قلم بخش ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌کنیم که این موارد، شامل نشست‌ها، سخنرانی‌ها، میزگردها، کارگاه‌های آموزشی و تخصصی با محورهایی کاملاً مشخص خواهد بود.