حجت الاسلام حسين روحاني نژاد رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زكات فطره يكي از موارد وجوب مالي در احكام دين اسلام است و پرداخت آن بر مسلمانان واجب شمرده شده، چرا كه آنان در ماه رمضان توفيق عبادت خداوند را در اختيار داشته اند تا بتوانند مراحل قرب به خداوند را طي كنند.
وي با اشاره به تأثيرات معنوي ماه مبارك رمضان بر زندگي افراد، يادآور شد: يكي از تأثيرات معنوي ماه رمضان كه از ارزش و خلوص ويژه اي نيز برخوردار است پاك كردن و خالص كردن باطن براي نيايش خداوند است و ماه رمضان اين امكان را در اختيار انسان قرار مي دهد تا معنويات اسلام را درك كند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان تهران با تأكيد بر اهميت ضرورت پرداخت فطره در روز عيد فطر، اظهار داشت: بعد از پايان ماه مبارك رمضان واجب است كه نان آور خانه به ازاي هر نفر از خانواده به ميزان سه كيلو از نوع مواد غذايي كه در خانه مصرف مي كنند مانند گندم، برنج، جو و خرما يا مشابه آنها زكات فطره را پرداخت كنند و اين قضيه شامل همه انسانها مي شود چه آنهايي كه روزه گرفته اند و چه آنهايي كه روزه دار نبوده اند.
وي افزود: آن چيزي كه در نگاه اول به حكم فطريه در ذهن انسان نقش مي بندد اين است كه فطره چهره فقر را از جامعه دور مي كند و به موجب بركاتي كه در زندگي انسان دارد مشكلات معيشتي مردم تا حدودي رفع مي شود.
حجت الاسلام روحاني نژاد، فطره را يكي از انواع احسان دانست و اظهار داشت: يكي از آثار پايدار ماه رمضان و روزه داري و در نهايت پرداخت فطريه اين است كه به آن به چشم احسان به همنوع نگاه مي شود و آثار مطلوبي نيز در جامعه اسلامي و بيشتر در زندگي فردي و بر روحيات فرد دارد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان تهران با اشاره به اينكه فطريه يكي از دستورات خداوند به بندگان است، اظهار داشت: اگر چه تمام احكام اسلام داراي حكمت هستند و حكمت آن بر هر انساني مكشوف نمي باشد، در مورد احكامي ار قبيل زكات و فطريه پرداخت آن به دليل ايجاد بركت در اموال و در زندگي فرد است و از اين جهت است كه ما براي شگركزاري از سلامتي كه نصيب ما شده است موظف به پرداخت آن هستيم.
وي گفت: پرداخت فطريه دادن هديه اي است به جان و روح و در واقع اصلي ترين نيت پرداخت فطريه زدودن فقر از جامعه است و اگر پول هايي كه با اين نيت از مردم جمع مي شوند به دست مستحقان اصلي برسد مي تواند بخشي از مشكلات زندگي مردم را حل كند.