خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ امین مرادی*: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تغییرات گسترده در تمامی حوزه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، افراد زیادی مدعی ایده پردازی و همچنین ترویج هنر اصیل انقلاب اسلامی شدند ولی در این میان می توان به یکی از هنرمندان اصیل اشاره کرد که تا لحظه شهادت انقلابی ماند و برای دیدگاه و تفکر خود که برگرفته از آموزه های دینی و الهی بود نیز هزینه های زیادی پرداخت.
هر ساله و به بهانه سالروز شهادت شهید اهل قلم مرتضی آوینی برنامه های متعدد و مختلفی در سراسر کشور برگزار می شود و در این میان متاسفانه بخشی از این گونه فعالیت ها بیشتر جنبه کلیشه ای و تبلیغاتی به خود گرفته است و همان مولود اصلی یعنی هنر انقلاب در میان تبلیغات رنگارنگ تا حدودی گم شده است.
شهید مرتضی آوینی در سالهایی مدعی هنر انقلابی بود و برای آن هم هزینه های زیادی پرداخت کرد که شاید شمار زیادی از افراد و چهره های امروزی مدعی این گونه از هنر اصیل و انقلابی جرات اظهار نظر و عقیده نداشتند.
بدون شک شناخت بنیان های فکری و عقیده ای شهید آوینی در باب مسائل مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر یکی از نیازهای اصلی برای جامعه امروز ماست و در این راستا نه تنها ادارات و سازمان های دولتی که حتی خود هنرمندان نیز باید برای توجه بیشتر به این مهم تلاش و جدیت داشته باشند و شهید آوینی و نوع نگاه وی به هنر انقلاب اسلامی را آنگونه که بود، معرفی کنند.
نگاه شهید آوینی به گونه های مختلف هنری سراسر آغشته از نگاه اسلامی و انسانی بود و به همین دلیل وقتی که وی در حوزه سینما، مطبوعات و حتی کتاب هم ورود پیدا کرد این نگاه را دنبال کرده و بر اساس دلایل محکم و برگرفته از آموزه های دینی و الهی از نوع نگاه خود دفاع کرده و امروز به هویت اصلی هنر انقلاب اسلامی تبدیل شده است.
بدون شک یکی از نیازهای اصلی عصر حاضر به ویژه در کشور جمهوری اسلامی ایران که امروز به الگویی برای سایر ملت های آزاده تبدیل شده است، ترویج نگاه شهید آوینی به هنر انقلاب اسلامی است و از طریق این مهم نیز می توان پیام انقلاب اسلامی ایران را به بهترین شکل ممکن به جهانیان صادر کرد.
استفاده از زبان هنر برای ترویج انقلاب اسلامی و خدمت به این مهم با الهام گرفتن از آموزه های دینی و اسلامی دو مولفه و اصلی شهید آوینی در راستای پرداختن به هنر انقلاب اسلامی بود که البته آن شهید والامقام در زمان عمر با برکت خود نیز در مقابل منتقدین و مخالفین این دیدگاه ایستاد و تلاش کرد تا دلسوزان به هنر انقلاب اسلامی را در قالب یک گروه به هم پیوسته درآورده و مورد حمایت قرار دهد که بدون شک تائید رهبر معظم انقلاب اسلامی از فعالیت های شهید آوینی ملاک مهمی در راستای نوع نگاه درست وی به هنر انقلاب اسلامی است.
حوزه هنری انقلاب اسلامی که شعار اصلی خود را همان ترویج و گسترش هنر انقلاب اسلامی می داند چند سالی است که به عنوان دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی در این حوزه ورود پیدا کرده و برنامه های مختلفی را تدارک می بیند که بدون شک برای تاثیرگذاری این برنامه ها نه تنها حوزه هنری بلکه سایر سازمان ها و نهادهای متولی فرهنگ و هنر کشور باید وارد عرصه شوند و هنر انقلاب اسلامی را مورد حمایت قرار دهند تا دیدگاه شهید آوینی که همان نوع هنر اصیل انقلابی است همچنان در اوج قرار داشته باشد.
*رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان