به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حسین مرادی دولت آبادی اعتکاف را از مهمترین برنامههای مؤثر فرهنگی و تربیتی دانست و اظهار داشت: اعتکاف نقش عمیق تربیتی را بر روی انسانها ایجاد نموده، زمینه ارتباط بسیار خوب و عمیق عبد و معبود و بنده با خداوند متعال را فراهم میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: عکوف در مسجد و نیایش با خداوند متعال، رجوع انسان به ضمیر ناخود آگاه و محاسبه نفس در کنار برنامههای جنبی و نیز معاشرت مؤمنانه با دیگر انسانها هدف مشترکی را دنبال نموده، فضای پر معنویتی را در بستر اعتکاف شکل میدهد.
مدیر کل فرهنگی جامعه المصطفی با بیان این که هر انسان موحد خداجوی نیاز دارد تا در برههای از عمر خویش معتکف شود، یادآور شد: در بسیاری از مواقع در سایه سار اعتکاف تلنگر جدی در برخی از انسانها ایجاد شده، راه برای به کمال رسیدن آنها از محیط اعتکاف آغاز شده است.
حجت الاسلام مرادی دولت آبادی تأکید کرد: اعتکاف میتواند نقطه عطفی برای بندگان خالص خداوند و نقطه شروع و آغاز حرکت جذب افراد به مقصد طی مسیر الی الله باشد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مواقع افرادی که از معنویت دور مانده و یا نتوانسته بودند مسیر معنوی خود را پیدا کنند، با حضور در اعتکاف به آن منهج و ملجاء خود رسیدهاند.
مدیر کل فرهنگی جامعه المصطفی افزود: اداره کل فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه با درک فضای معنوی اعتکاف، نسبت به این مهم اهتمام ورزیده، با برنامه ریزی سعی دارد تا شرایط حضور طلاب غیر ایرانی، اساتید و فضلا را تسهیل نماید.
حجت الاسلام مرادی دولت آبادی با بیان این که مقام معظم رهبری اعتکاف را از رویشهای انقلاب اسلامی میدانند، اظهار داشت: طلاب و فضلای غیر ایرانی از ملیتهای مختلف و در کشورهای متنوع دنیا، مشفقانه و مشتاقانه پیگیر حضور در اعتکاف بوده، حضور در آیین پر خیر و برکت اعتکاف را مغتنم میشمارند.
وی با اشاره به این که در بحث اعتکاف رجبیه و رمضانیه رشد بسیار خوبی را شاهد بودهایم، خاطرنشان کرد: در سال گذشته تنها در شهر مقدس مشهد و جوار حرم رضوی، بالغ بر ۷۵۰ نفر معتکف شدند. این آمار غیر از آمار حضور المصطفائیان در شهرهای دیگر ایران و یا کشورهای مختلف جهان میباشد.
مدیر کل فرهنگی جامعه المصطفی با اشاره به این که به جز کشورهای مختلف جهان، طلاب غیر ایرانی در شهرهای قم، مشهد، اصفهان، تهران و آشتیان معتکف خواهند شد، اظهار داشت: در شهر مقدس قم ۵۰۰ نفر از برادران در مسجد امام حسن عسکری(ع) و بیش از ۳۵۰ نفر از بانوان نیز در مسجد مقدس جمکران معتکف میشوند.
وی استقبال پرشور المصطفائیان برای حضور در اعتکاف رجبیه را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: به رغم درخواستهای بی شمار، با توجه به ظرفیت و امکانات ستاد اعتکاف به آمار حداقلی بسنده نموده، بسیاری از مشتاقان به جهت نبود امکانات و بسترهای لازم موفق به حضور در اعتکاف نشدند.
حجت الاسلام مرادی دولت آبادی یادآور شد: اداره کل فرهنگی جامعه المصطفی تلاش میکند تا ضمن ایجاد ظرفیتهای کمی به غنای اعتکاف توجه نموده، ارائه بستههای فرهنگی تربیتی، برگزاری مسابقات دانش افزایی، برپایی حلقههای معرفت با حضور اساتید اخلاق و تربیت و نیز برگزاری جلسات بصیرت افزایی و روشنگری دینی را از جمله برنامههای فرهنگی زمان اعتکاف اجرایی سازد.
وی در ادامه نقش اعتکاف و بازخوردگیری فعالیتها را بسیار مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد: ارزش یابی که بعد از اعتکاف صورت میگیرد، ما را مصمم میکند تا هر سال به یاری خداوند متعال ظرفیت جدیدی را ایجاد نموده، در راستای تعمیم و تعمیق این سنت نبوی قدمهای جدی تری برداریم.
مدیر کل فرهنگی جامعه المصطفی حضور طلاب غیر ایرانی در جمع معتکفین ایرانی را بسیار جذاب، جالب توجه و همراه با اثرات فرهنگی و تربیتی عمیق عنوان کرد و تصریح کرد: المصطفائیان سفیران تعالی بشر در پرتو نور بخش معارف اهل بیت علیهم السلام با رویکرد تقریب بین المذاهبی هستند.
حجت الاسلام مرادی دولت آبادی خاطرنشان کرد: طلاب غیر ایرانی جامعه المصطفی، در بهتر شدن حال بشر و رسیدن انسان به کمال مؤثر بوده، پیام آور صلح، دوستی، محبت، مودت و زیبایی در این برهه ای که سایه جنگ و اسلام هراسی بر معنویت گرایی هجمه افکنده هستند.