به گزارش خبرنگار مهر، معاون پژوهشی وزیر علوم پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز به کار نخستین منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد که در تالار اندیشه استانداری برگزار شد، اظهار داشت: مفهوم و برداشت درستی از مناطق ویژه علم و فناوری در بین مردم و حتی برخی مسئولان جامعه وجود نداشت به همین دلیل راه اندازی مناطق ویژه علم و فناوری با تاخیر انجام شد و یزد نخستین استانی که این منطقه در آن به طور رسمی راه اندازی شد.
وحید احمدی با اشاره به تصورات نادرستی که از مناطق ویژه علم و فناوری وجود دارد، عنوان کرد: این مناطق به هیچ وجه موازی با مناطق ویژه اقتصادی، دانشگاهها و حتی پارکهای علم و فناوری فعالیت نمی کنند.
وی، ایجاد و راه اندازی این مناطق را برای توسعه اشتغال و کارآفرینی بسیار اثرگذار دانست و افزود: اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری به طور قطع اشتغال پایدار به دنبال خواهد داشت.
احمدی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصادی مقاومتی، تولید و اشتغال بیان کرد: به طور قطع مناطق ویژه اقتصادی می توانند گامی بسیار جدی در زمینه ایجاد اشتغال باشد و از ارکان مهم تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار می روند زیرا در دنیای امروز اقتصاد سنتی نمی تواند پاسخگو باشد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود، ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری را در راستای تغییر یک پارادایم جهانی دانست و عنوان کرد: بر اساس این پارادایم، سرمایههای امروز کشورها دیگر شامل سرمایههای طبیعی و سنتی نیستند، بلکه سرمایههای علمی و نامشهود محسوب میشوند.
احمدی یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد سرمایه امروز برخی کشورهای پیشرفته آمریکایی و اروپایی، سرمایههای نامشهود هستند.
وی تاکید کرد: از جمله اتنظاراتی که از برای شکوفایی منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد وجود دارد، بهرهمندی از یک نگرش بینالمللی، فرابخشی و فرامنطقهای همچنین جذب ایدهپردازان، نوآوران و خلاقان، چابکسازی مجموعه و فرهنگسازی برای جلب مشارکت فعالان بخش خصوصی در منطقه ویژه علم و فناوری است.