به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، قربانعلی محمدپور با بیان این مطلب گفت: این اجلاس با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی با عنوان «پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقه ای در مبارزه با سوانح آلودگی نفتی» موسوم به پروتکل آکتائو برگزار می شود. پروتکل مذکور، الحاقی به کنوانسیون تهران است.
به گفته وی، جلسه بررسی «پروتکل پایش، ارزیابی، دستیابی و تبادل اطلاعات» نیز با حضور متخصصان کشورهای حاشیه دریای خزر و مقامات دبیرخانه موقت کنوانسیون تهران نیز همزمان از ۲۷ فروردین ماه جاری برگزار خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: بر اساس این کنوانسیون کشورهای ساحلی منطقه برای حفظ محیط زیست دریای خزر در زمینه جلوگیری، کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری از ورود، کنترل و از بین بردن گونه های مهاجم، موارد اضطراری زیست محیطی، حفاظت و نگهداری و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، نوسانات سطح آب دریای خزر، ارزیابی زیست محیطی، پایش، تحقیق و توسعه، تبادل و دسترسی به اطلاعات و سایر موارد همکاری خواهند کرد. بدین ترتیب با داشتن چارچوب حقوقی مورد قبول کشورهای حاشیه خزر و سازمان های بین المللی، امکان اجرای ضوابط و مقررارت پیش بینی شده میسر خواهد بود.
محمد پور ادامه داد: کشورهای عضو این کنوانسیون، ۵ کشور ساحلی دریای خزر یعنی جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، فدراتیو روسیه و ترکمنستان هستند.
وی تصریح کرد: این کنوانسیون شامل چهار پروتکل الحاقی با عناوین پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقهای در مبارزه با سوانح آلودگی نفتی، پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگیهای ناشی از منابع و فعالیتهای مستقر در خشکی، پروتکل حفاظت تنوع زیستی و پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی است.