معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: به همت مدیریت شهری تهران طی ده سال اخیر، ۱۸ مرکز فرهنگی اجتماعی «شهربانو» با مساحتی بالغ بر ۴۸ هزار و دویست و هفت مترمربع راه اندازی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی عبدالهی در این خصوص اظهار داشت: مدیریت شهری در دوره آقای دکتر قالیباف به عنوان یک نهاد اجتماعی تلاش فراوانی در بهبود و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی بانوان تهرانی نموده است که در همین راستا بخشی از برنامه ی ۵ ساله توسعه و طرح جامع شهر تهران به برنامه ریزی برای پاسخگویی به نیازها و مطالبات مختلف بانوان شهر تهران اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: شهربانو، به عنوان مجموعه هایی برای رفع نیازهای ضروری فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، تفریحی و ورزشی زنان در یک محیط امن و سالم، براساس برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران از سال ۱۳۸۷ ایجاد شده است.
عبدالهی تاکید کرد: اداره کل امور بانوان شهرداری تهران به عنوان متولی اصلی رسیدگی به مسائل بانوان شهر تهران سعی نموده تا با ایجاد مراکزی همچون شهربانوها به این مهم دست یابد. این مراکز می کوشند با بررسی و شناخت نیاز بانوان، بهترین خدمات را با هزینه مناسب و در سطح حرفه ای به آنان ارایه دهد.
وی، سالم سازی و غنی سازی اوقات فراغت بانوان، شادابی، بانشاط سازی بانوان، افزایش تعاملات میان زنان متعهد و متخصص و تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب را از جمله اهداف مجموعه های شهربانو عنوان کرد و افزود: فعالیت های این مجموعه براساس دیدگاه تخصصی در رفع نیاز واقعی بانوان همچون موضوع تندرستی و سلامت در نظر گرفته شده تا بانوان بتوانند در یک محیط امن، سالم و کاملا زنانه نیازهای خود را در حوزه فرهنگی و اجتماعی رفع کنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: تمامی کارکنان مجموعه های شهربانو، بانوان هستند که این ویژگی موضوع اشتغال و اقتصاد خانواده را مورد توجه قرار داده است.
وی با اشاره به ویژگی های مجموعه های شهربانو افزود: شهربانو به عنوان مرکزی ویژه بانوان که سعی دارد نیازهای فرهنگی، هنری، اقتصادی، تفریحی و ورزشی آنها را در یک محیط امن و سالم برآورده کند که بر طبق نیازها و شرایط ویژه هر منطقه مکان یابی و در فضاهایی پرتردد و قابل دسترسی برای بانوان ایجاد شده است.
عبدالهی ادامه داد: شهربانوها همچنین ضمن دارابودن پتانسیل و قابلیت لازم برای ارایه ی خدمات متنوع، به جهت داشتن شرایط ویژه (پذیرش بانوان) در استتار کامل فیزیکی است.
وی گفت: کتابخانه، کافی نت، کافی شاپ، رستوران، آرایشگاه، مزون، گالری و آتلیه عکس، کلاس های آموزشی، آمفی تئاتر، سالن اجتماعات از جمله بخش های مجموعه های شهربانو به شمار می رود.
وی ارائه خدمات ورزشی، سلامت و برگزاری کلاس های آموزشی و مشاوره را از دیگر خدمات مجموعه های شهربانو برشمرد و افزود: در این مجموعه فضایی خاص برای کودکان نیز پیش بینی شده تا بانوان با خیالی آسوده از خدمات مجموعه های شهربانو استفاده کنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران یادآور شد: البته برخی مراکز نیز متناسب با نیاز منطقه به راه اندازی خانه مهارت، مشاوره، باشگاه خنده و ... اقدام کرده اند.
وی اعلام کرد: مراکز شهربانو در مناطق ۱، ۲ ، ۳ ، ۵ ، ۶،  ۷ ، ۸ ، ۹ ، ۱۰، ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ ایجاد شده که سه منطقه ۷ و ۸ و ۱۴ دارای دو شهربانو در مناطق خود هستند.
عبدالهی، ایجاد مراکز شهربانو را برای تسهیل دسترسی سالم بانوان در محیط های عمومی و استفاده از مواهب شهر، افزایش رفاه، احساس امنیت، آرامش و رضایتمندی دختران و زنان تهرانی در گذران اوقات فراغت، ارائه تسهیلات آموزشی و مشاوره ای در جهت کاهش آسیب های مرتبط با بانوان و همچنین حمایت از ایجاد و گسترش سازمان های غیردولتی، نهادهای مدنی و کانون های زنان با رویکرد محله محوری ضروری برشمرد.