قم - عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بحران ریزگرد و گردغبار در کشور و قم را جدی دانست و گفت: مسئولان برای اقدام در مقابل این بحران دیر عمل کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری قبل از ظهر سه‌شنبه در دیدار مسئولان اجرایی همایش بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار که در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، پدیده گرد و غبار و ریزگرد را بسیار مهم و حیاتی برشمرد و اظهار کرد: در سال‌های گذشته این مسئله مغفول مانده بود و مسئولان نسبت به آن بی‌توجه بودند اما امروز مورد توجه قرارگرفته است و برگزاری همایش هم در این زمینه می‌تواند کمک کننده باشد.

وی تهدید بحران ریزگردها را بسیار جدی برشمرد و افزود: این بحران بسیاری از استان‌ها را تا به حال به تعطیلی کشانده است، مسئولان برای اقدام در مقابل این بحران کمی دیر به فکر افتاده‌اند و تا همین چند سال پیش هم به این موضوع بی‌تفاوت بودند.

امام جمعه قم با اشاره به وضعیت بسیار سخت مردم خوزستان به دلیل وجود مشکل ریزگرد و گرد و غبار در این استان، تصریح کرد: امروز خوشبختانه مسئله ریزگرد و غبار گوش شنوا پیدا کرده است، برای ما هم در استان قم این دغدغه مطرح شده و منتظر اقدامات مسئولان در این زمینه هستیم.

وی بحران ریزگردها را از جمله نگرانی‌ها و دغدغه‌های مراجع عظام تقلید برشمرد و افزود: باید این مسئله به طور دقیق و با جزئیات در همه ابعاد بررسی شده و برای مسئولان ملی هم تبیین شود، همایش بحران دریاچه نمک و گردوغبار هم باید در حدو اندازه‌های این همایش برگزار شده و نتایج آن اطلاع‌رسانی شود.

دبیرخانه دائمی همایش بحران دریاچه نمک تشکیل شود

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی همایش بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار، ادامه داد: مردم، حوزه علمیه و مراجع تقلید همگی در بحث محیط زیست نگران بوده و دغدغه جدی دراین زمینه دارند و باید آسیب‌ها و راهکارها به صورت دقیق و علمی مطالعه شده و اطلاع رسانی شود.

وی به نهضت سدسازی هم اشاره کرد و گفت: در یک مقطع زمانی نهضت سد سازی  مورد تأیید بود و کسی در آن زمان عواقب و پیامدهای جبران ناپذیری که به همراه داشت را در نظر نگرفته بود و زمانی که کار از کار گذشت و زمین‌ها خشک و تبدیل به شورزار شدند همگی به فکر جبران افتاده‌اند.

مراجع تقلید دغدغه جدی در بحث محیط زیست دارند

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در برهه‌ای مسئولان هر شهری احساس می‌کردند اگر سد داشته باشند همه مشکلاتشان حل می‌شود، تصریح کرد: باید آسیب‌ها و اقدامات و راهکارهای عملی به صورت مطالعاتی و دقیق بازگو شود، حوزه‌های علمیه، مراجع عظام تقلید و مردم دغدغه جدی در بحث محیط زیست دارند که با اطلاع‌رسانی درست می‌توان به راهکاری عملی دست یافت.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به لزوم بازنگری در نهضت سدسازی تأکید کرد:  ساخت سد برای برخی مناطق مؤثر بوده و نتایخ خوبی به همراه داشته است، اما لزوما در همه مناطق نباید از آن استفاده شود چرا که در برخی از مناطق ساخت سد بر روی رودخانه نتایج منفی بسیاری با خود به همراه داشته است که باید این مسئله هم قبل از تبدیل به بحران مورد بازنگری قرار گیرد.