به گزارش خبرنگار مهر، بهمن مشکینی قبل از ظهر چهارشنبه در اجلاس مدیران و موسسان مدارس علمیه خواهران سراسر کشور که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار داشت: از موضوعات مهم در ایران، مهاجرت و حاشیه نشینی است؛ افرادی به دلیل نداشتن مسکن و شغل درورودیهای شهر ساکن شدهاند و ۱۱ میلیون نفر در ایران این گونه زندگی میکنند.
وی در این باره ادامه داد: در بافت فرسوده نیز هشت میلیون نفر زندگی میکنند و جمعاً ۱۹ میلیون نفر وضعیت زندگی شایستهای ندارند.
مشاور وزیر کشور افزود: کف روزی حلال آنان دست فروشی است که از آن هم جلوگیری میشود. در این مناطق حکومت، شهرداری، مسجد و روحانی وجود ندارد و نرخ بیکاری آنان بالا است.
۲.۸ میلیون نفر در کشور اعتیاد دارند
وی با بیان این که ۲۴ درصد جمعیت کشور روستانشین و ۷۶ درصد افراد شهرنشین هستند، افزود: ۲.۸ میلیون نفر در کشور اعتیاد دارند و بیشترین این میزان افراد متأهل و شاغل هستند. ما برای فهم این گونه آسیبها نباید به فهم کلی، مشاهده و احساس اکتفا کنیم بلکه بعد از توصیف باید علت یابی کنیم و حتی منطقه به منطقه مسئله اعتیاد را برررسی کنیم.
شیب تند ۲۴ درصدی طلاق در جامعه حاکی از نداشتن فهم از زندگی مشترک
مشاور وزیر کشور با اشاره به طلاق به عنوان آسیب اجتماعی دیگر، عنوان کرد: طی یک دهه گذشته طلاق با شیب تند ۲۴ درصدی پیش رفته در حالی که در دهههای گذشته ۱۰ درصد بوده است. در مقابل هر ۱۰۰ واقعه ازدواج ثبتی، ۲۴ طلاق رخ میدهد و امسال این میزان به ۱۶۴ هزار مورد طلاق ثبتی رسید.
وی ابراز داشت: اکنون زمان طلاق به زیر یک سال ازدواج رسیده و این نشان میدهد که دختران و پسران ما از ازدواج و تشکیل خانواده و زندگی مشترک چیزی نمیدانند.
مشکینی بیان کرد: امروز زنان سرپرست خانوار که تنها و یا با فرزند زندگی میکنند حدود ۲.۸ تا ۲.۹ میلیون نفر میباشد. اغلب این افراد به گفته خودشان شغل و درآمد معلومی ندارند.
سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار تلفات جادهای داریم
مشاور وزیر کشور تصریح کرد: سالانه ۲۲۰ هزار زندانی، ۱۵ میلیون پرونده قضایی مختومه و ۲۰ تا ۳۰ هزار تلفات جادهای داریم که خانوادههای آنان دچار آسیبهایی میشوند.
مشکینی در ادامه با اشاره به این که چرا این گونه آسیبهای اجتماعی گریبانگیر جامعه ما شده است، ابراز داشت: این آسیبها یک دفعه رخ ندادهاند. همواره از زمان پهلوی تاکنون برنامه توسعه ایران به اجرا گذاشته شده و شاه بیت تمام برنامهها اقتصادی و اجرای پروژههای عمرانی بوده و به جهت گیریهای دینی و فرهنگی توجهی نشده و طبق آمایش سرزمین نبوده است.
مشاور وزیر کشور اظهار کرد: بخشی از این مسائل به سیاستها و مدیریتهای کلان و منطقهای مربوط میشود که باید بیشتر به آنها توجه میشد و بخشی نیز به این مسئله مربوط است که ما گاهی خودمان اصرار داریم فلان پروژه در منطقه ما ایجاد شود درحالی که به آمایش سرزمین توجه نمیکنیم.
وی تصریح کرد: حوزه علمیه و کسانی که مبانی دینی در دست دارند میتوانند جامعه را در آگاهی دادن به آسیبهای اجتماعی و چگونگی مصونیت از آن کمک کنند. ابتدا باید واقعیتهای جامعه را بفهمیم و درک عمیق داشته باشیم و پس از آن ببینیم جامعه ما در چه نقطهای از هر آسیب اجتماعی قرار دارد.
مشاور وزیر کشور عنوان کرد: کارگاههایی در حوزه علمیه برای شناخت دقیق وضعیت جامعه در میان خواهران طلبه باید برگزار شود تا راهکارهایی برای آن ارائه کنیم.
وی اظهار داشت: هر کاری که جمعی باشد و در نگاه جمعی به جامعه نگاه کنیم موفقتر خواهیم بود. در قرآن کریم ذکر شده باید همه مردم را اجتماعی کنیم و خودمان نیز جمعی وارد جامعه شویم.
همه ما در آسیبهای اجتماعی مسئولیت داشته و داریم
مشاور وزیر کشور بیان کرد: همه ما در آسیبهای اجتماعی مسئولیت داشته و داریم و باید منسجمتر و بیشتر از گذشته به تکالیف خود عمل کنیم.
وی افزود: آنچه که میبینیم این است خانودهای که دیندارتر و آگاهتر باشد کمتر دچار آسیبهای اجتماعی شده است.
مشاور وزیر کشور افزود: بنده معتقد هستم زندگی یک روحانی در منطقهای موجب کاهش آسیبهای اجتماعی در آن منطقه میشود. روحانی باید شبها در کوچهها پیاده روی کند و هرکجا که احساس کند کار خلافی صورت میگیرد ورود کند.