به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی عصر چهارشنبه در جلسه شورای تحقیقات و آموزش کشاورزی استان که با حضور معاون وزیر جهادکشاورزی در سنندج تشکیل شد، گفت: طرح شناسایی و ثبت و حفظ ذخایر ژنتیکی امسال در کشور عملیاتی می شود.
وی از تدوین و اجرایی کردن ۱۱ پروژه ملی در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی دامی خبرداد و اظهارداشت: بعد از شناسایی ذخایر ژنتیکی دامی ثبت ملی و بین المللی می شوند که این اقدام در راستای کارهای بعدی هم چون اصلاح نژاد بسیار تاثیرگذار است.
وی به دلایل در معرض انقراض قرار گرفتن گونه های دامی اشاره کرد و افزود: تغییرات اقلیمی و خشک شدن زیستگاه ها در برخی مناطق کشورو اقتصادی نبودن پرورش تعدادی از گونه های دامی موجب شده تعداد آنها به مراتب کم شده و در معرض انقراض قرار گیرند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: لایحه ای به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی به مجلس ارائه شده است که با تصویب آن بی شک شاهد ممانعت از نابودی بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری خواهیم بود.
رضایی بیان کرد: براساس ماده ۱۲ قانون جامع دامپروری از محل کشتار دام مبلغی باید برای حفظ گونه ها ونژادهای دامی در حال انقراض پرداخت شود که متاسفانه تاکنون این مهم عملیاتی نشده است.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر هم در این جلسه گفت: کردستان در زمینه گیاهان دارویی ظرفیت فراوانی دارد و اگر مورد توجه قرار گیرد به اقتصاد بخش کشاورزی کمک زیادی خواهد شد.
نجفیان بیان کرد: رویکرد ما در موسسه در ارتباط با بذر واگذاری آن به بخش خصوصی است و در تلاش برای جذب سرمایه گذار خصوصی در این رابطه هستیم.