ساکنان سرزمینهای ماوراء بحار فرانسه و فرانسویان مقیم آمریکا و کانادا روز شنبه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به پای صندوقهای رأی رفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک روز مانده به برگزاری نخستین دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، ساکنان سرزمینهای ماوراء بحار فرانسه و فرانسویان مقیم آمریکا و کانادا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوقهای رأی رفتند.

از ۴۷ میلیون رأی دهنده واجد شرایط در انتخابات ۲۰۱۷ فرانسه، کمتر از یک میلیون نفر ساکن مناطق دورافتاده ای همچون جزایر پلی نزی در جنوب اقیانوس آرام و جزایر گوادلوپ، گویان فرانسه و مارتینیک در دریای کارائیب هستند.

دلیل این رأی گیری زودهنگام، ممانعت از تأثیر نتایج انتخابات در داخل فرانسه بر آرای این دسته از رأی دهندگان مقیم خارج است.

شایان ذکر است که بر اساس نتایج آرای نخستین دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، دو نامزد از میان یازده نامزد رقیب به دور دوم انتخابات راه خواهند یافت.

با توجه به نگرشهای ضد جهانی دو تن از نامزدهای این انتخابات، نتایج آن برای وضعیت کنونی در عرصه سیاست بین المللی و بازارهای سرمایه گذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در واقع راهیابی غافلگیرانه «دونالد ترامپ» به کاخ سفید و رأی موافق و نسبتاً دور از انتظار مردم انگلیس به «برگزیت»- خروج این کشور از اتحادیه اروپا- برخی کارشناسان را متقاعد ساخته است که نتایج احتمالی این انتخابات نیز از آغاز دوره ای از ابهام و بلاتکلیفی در عرصه سیاسی فرانسه حکایت می کند.

با این حال، نتایج نظرسنجی ها از برتری «امانوئل ماکرون» نامزد میانه رو و طرفدار اتحادیه اروپا بر سایر رقبای خود خبر می دهد. نکته جالب توجه آنست که وی پایه گذار هیچ حزب سیاسی نبوده است و تا حدودی یک شخصیت سیاسی ناشناس بشمار می رود.

طبق بررسی های انجام شده، سه رقیب اصلی ماکرون در این انتخابات عبارتند از : «مارین لوپن» رهبر حزب جبهه ملی فرانسه و از مخالفان سرسخت اتحادیه اروپا و سیاستهای مهاجرتی؛ «ژان لوک ملانشون» از منتقدان جدی معاهدات تجاری بین المللی فرانسه و از طرفداران خروج این کشور از ناتو؛ و در نهایت، «فرانسوا فیون» نامزد محافظه کاری که رسوایی قوم و خویشاوند گرایی او اعتبارش را تا حد زیادی مخدوش ساخته است.

«جیمز شیلدز» استاد سیاست فرانسه در دانشگاه آستون انگلیس می گوید: «انتخاب مارین لوپن یا ملانشون فرانسه را در مسیر برخورد با مقامات اروپا  قرار می دهد. در مقام مقایسه، انتخاب مارین لوپن در فرانسه در واقع برگزیت را به امری بی اهمیت و ناچیز بدل خواهد کرد».