به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی داودی صبح امروز چهارشنبه در نشست بررسی اجرای برنامه های قرارگاه پیشرفت و آبادانی در شهرستان قروه اظهار داشت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی به دستور مقام معظم رهبری در راستای توسعه در هزار نقطه از کشور با مرکزیت دهستان ها که شامل چندین روستا می باشد وارد فاز عملیاتی شده است.
به گفته وی در آمایش ملی ضریب محرومیت مدنظر برای استان ها و شهرستان ها احصا شد که ۷۵۰ دهستان ضریب محرومیت بالا داشتند و جزو منویات مقام معظم رهبری بود که این مناطق باید از محرومیت خارج و در بحث اقتصاد مقاومتی برای پیشرفت و آبادانی در نظر گرفته شوند.
داودی استان های سیستان و بلوچستان و کردستان را به عنوان استان های پایلوت در آمایش ملی اعلام کرد و به گفته وی در همین راستا قرارگاه به مدت یکسال است که در کردستان فعالیت دارد و برنامه ریزی و مطالعات در استان صورت گرفته و از مهر ماه هم از لحاظ عملیاتی آغاز به کار می شود.
جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه کردستان اهداف قرارگاه را در راستای محرومیت زدایی و پیشرفت آحاد جامعه دانست و افزود: در استان کردستان در حال حاضر در ۱۶ دهستان کار در حال انجام است که به صورت پایلوت شهرستان های بیجار و سروآباد هرکدام با ۴ دهستان آغاز شده و در مابقی شهرستان ها هرکدام با یک دهستان در دستور کار قرار دارند.
مجتبی داودی اهم موضوعات قرارگاه را در ۵ کارگروه مختلف شامل کارگروه فرهنگی، عمران و زیرساخت، معیشت و اقتصاد، طب و سلامت، تعلیم و تربیت که هرکدام جامعه هدف خود را دارند عنوان کرد و گفت: تبیین و هدف ما بر این است که تجمیع این موارد باعث پیشرفت جامعه شود و بیشترین نگاه و جامعه هدف در مناطق روستایی می باشد.
وی با بیان اینکه در بیجار عملیات عمرانی طب و سلامت در حال اجراست و در سروآباد هم کار پیشرفت و آبادانی وارد فاز اجرایی شده که امید می رود تا انتهای سال جاری حداقل برای هرکدام از روستاهای مدنظر که جمعاً ۳۰۰ روستا می شود در هر کدام حداقل یک فعالیت در محورهای پنج گانه صورت گیرد.
داودی از اجرای فاز دوم فعالیت های قرارگاه در دهستان های بعدی و در صدر بودن فعالیت های قرارگاه کردستان به نسبت تمامی استان های دیگر خبر داد و یادآور شد: تا کنون ۱۱۸ دهستان در کشور مشغول به کار شده و به دنبال ایجاد هسته های جهادی با هدف تشویق جوانان به کار هستیم چرا که هسته اصلی تولید به دست قشر جوان جامعه در حال چرخش است.
وی در ادامه ظرفیت های موجود در استان کردستان را در تمامی حوزه ها قابل ارزش خواند و گفت: در کارگروه های مختلف به دنبال احیای تمامی این پتانسیل ها هستیم و بر همین مبنا برای هر روستا به طور جداگانه تجویز مرتبط داشته و قابلیت های جدای هر منطقه را رصد خواهیم کرد.
داودی با بیان اینکه برنامه های رشد تنها بر روی روستاها نیست از توسعه شهری که بنیان توسعه روستایی با تمرکز بر روی اصلاح فکر مردم برای رسیدن به کارآفرینی توسعه محور است تأکید کرد.