به گزارش خبرگزاری مهر، در این دیدار حجت الاسلام یحیی جهانگیری مدیرکل دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان و ابراز خرسندی از حضور آنان در دانشگاه مذاهب که نماد علمی، عملی و عینی تقریب و همزیستی پیروان مذاهب اسلامی، ایران و هند را دو جامعه ممتاز و کهن در تنوع ادیان و نمونه همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر عنوان کرد.
وی به مسائل و گرفتاریهای امت اسلامی در عصر حاضر اشاره کرد و افزود: اگر رسول خدا(ص) در زمان حاضر حضور داشتند، راضی به این کشتارها و جنایت ها و تفرقه و اختلاف بین مسلمانان می شدند یا این که آنان را به وحدت فرا میخواندند و از تفرقه پرهیز می دادند.
مدیرکل دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه در ادامه با اشاره به رسالت مهم دانشگاه مذاهب اسلامی در عصر حاضر، بیان داشت: رسالت و مسئولیت این دانشگاه این است که به مسلمانان در قالب علمی نشان دهد که زمینههای اشتراک بسیار فراتر از زمینههای اختلاف در میان همه مذاهب اسلامی است.
حجت الاسلام جهانگیری افزود: وحدت اسلامی از دغدغه های جدی امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده و تاسیس دانشگاه مذاهب اسلامی با رهنمودهای ایشان، گامی عملی برای تحقق تقریب و وحدت مذاهب در ایران اسلامی است.
وی همچنین رهنمودهای آیت الله اراکی دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی و سیاست های ریاست جدید دانشگاه را توسعه همکاری های فرامرزی و توجه به رشته های جدید دانست و به ظرفیت های همکاری های علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با دانشگاه های کشور هندوستان تاکید کرد.
مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی درصدد است تا رشته های موجود را افزایش دهد و دیگر رشته های موثر در فرهنگ جهان اسلام را نیز فعال کند.
در این دیدار «دکتر تنویر الدین» از علمای برجسته هند به نمایندگی از هیئت هندوستانی ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه مذاهب اسلامی،از دستاوردهای آن ابراز خرسندی کرد و آن را الگویی برای کشورهای مسلمان توصیف کرد و خواستار برگزاری دوره های کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته عرفان و تصوف اسلامی از سوی دانشگاه مذاهب اسلامی در این کشور شد.
وی به عنوان یکی از اساتید برجسته در رشته عرفان اسلامی در هندوستان اعلام آمادگی کرد که در دانشگاه مذاهب اسلامی به مدت یک سال تدریس برخی از مواد این رشته را به عهده بگیرد.
تنویرالدین همچنین پیشنهاد حضور و تدریس استادان فعال و متخصص در زمینه ادبیات فارسی به عنوان استاد در دانشگاهای هندوستان را داد زیرا این رشته از جایگاه والایی در هند برخوردار است.
وی همچنین برای تاسیس شعبه ای از دانشگاه مذاهب اسلامی در هندوستان اعلام آمادگی کرد و گفت: ما این آمادگی را داریم و درصورتی که مسئولان دانشگاه مذاهب نیز تمایل داشته باشند می توانیم همکاری های لازم در جهت تاسیس شعبه ای از دانشگاه در هندوستان را فراهم سازیم.
هیئت هندی با اهدای آثار علمی شان به مدیر کل همکاری های علمی و بین المللی، از رئیس و استادان دانشگاه مذاهب اسلامی برای سفر به هند و بسط همکاری های دانشگاهی دعوت کردند.