بندرعباس - بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان به لحاظ وسعت که توسط سپاه احداث شده است وارد مدار تولید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی در مراسم بازدید و افتتاح فاز اول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در بندرعباس بیان داشت:  پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی در سه فاز ۳۶۰ هزار بشکه ای در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس ساخته شده است و قادر به تولید روزانه ۳۷ میلیون لیتر بنزین است که در حال حاضر میزان تولید آن ۱۲ میلیون لیتر است.

وی عنوان کرد: خوراک (میعانات گازی) مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۳۸۸ کیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تأمین می شود. این پالایشگاه بزرگترین پالایشگاه جهان به لحاظ وسعت است مساحت ۷۰۰ هکتاری پیش بینی شده قابلیت توسعه آن در آینده را فراهم کرده است.

به گزارش مهر، ساخت این پالایشگاه از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ و در اوج تحریم توسط پیمانکاران و مشاوران داخلی و متخصصان و جهادگران قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) آغاز شد و حدود ۸۰ درصد تجهیزات بکار گرفته شده در آن ساخت داخل است.

در مراحل ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیش از ۱۰ هزار نفر نقش آفرین بوده اند در حال حاضر نیاز کشور ۵۹ میلیون لیتر بنزین در روز است که بیش از ۱۰ میلیون لیتر آن از خارج از کشور تأمین می شود. با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس نه تنها کشور در تأمین بنزین مورد نیاز خودکفا شده است بلکه قادر خواهیم بود صادرات بنزین به کشورهای دیگر را نیز آغاز کنیم.

مرحله اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت روزانه 120هزار بشکه میعانات گازی بهره برداری شد که در این مرحله پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین یورو ٤، چهار و نیم میلیون لیتر گازوئیل یورو٤ ، یک میلیون لیتر نفت سفید یورو ٤ و یک میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر گاز مایع (ال‎پی‎جی) یورو ٤ تولید می کند.

با بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید ٣٦ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ٤ و ٥ ، تولید بنزین در کشور به بیش از ١٠٠ میلیون لیتر در روز خواهد رسید که افزون بر قطع واردات بنزین، امکان صادرات این فرآورده و افزایش کیفیت سوخت مصرفی داخل نیز فراهم شده و ایران به جرگه صادر کنندگان بنزین می پیوندد.

دو مرحله باقی مانده پالایشگاه 360هزاربشکه ای میعانات گازی ستاره خلیج فارس نیز به ترتیب به فاصله هر ٦ ماه وارد مدار تولید می‌شود و در صورت تأمین مالی و رفع مشکلات، شاهد بهره برداری از کل این طرح تا پایان سال ٩٦ خواهیم بود.

با بهره برداری مرحله اول این پالایشگاه به عنوان تبلور سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در راستای جلوگیری از خام فروشی و تبدیل میعانات گازی به فرآورده های با ارزش تر نام برد که با تدبیر دولت یازدهم به بار نشسته است.