به گزارش خبرنگار مهر، کیکاوس سعیدی رئیس فدراسیون گلف امروز شنبه دهم اردیبهشت و در آستانه آغاز نخستین دوره مسابقات بینالمللی جام صلح و دوستی در ایران در نشست خبری پیرامون برگزاری این مسابقات، وضعیت کلی گلف در ایران و همچنین عملکرد اخیر فدراسیون توضیح داد.
وی با بیان اینکه با بررسی وضعیت گذشته و تبیین وضعیت موجود می توان آینده مطلوب را ترسیم کرد، اظهار داشت: گلف نزدیک به صد سال است که وارد ایران شده است و ۲۵ سال هم از تأسیس فدراسیون ایران می گذرد. فدراسیون گلف ایران عضو رسمی فدراسیون جهانی این رشته و کمیته ملی المپیک است. با این حال همچنان در مورد زیرساخت ها و زیربناها با مشکلاتی مواجه هستیم.
رئیس فدراسیون گلف در این رابطه ادامه داد: مواجهه با این مشکلات به خاطر شرایط اقتصادی حاکم است. دیگر اینکه عدم شناخت از ظرفیت های بی بدیل گلف و همچنین تحریم قبل از برجام هم بی تأثیر نبوده است. این مسائل باعث شد گلف در زمره رشته های گلخانه ای قرار بگیرد.
سعیدی با اشاره به اینکه زمانی گلف ایران در آخرین رده رنکینگ جهانی قرار داشت، تصریح کرد: طی سالیان متوالی گلف بازان کشورمان، حتی به زمین مناسب برای تمرین و بازی دسترسی نداشتند. این گونه مسائل شرایط را برای ارتقاء و رنکینگ جهانی سخت کرده بود اما به لطف خدا، استفاده از ظرفیت های داخلی و خارجی، برنامه ریزی مناسب و... و. ظرف مدت زمان چهار سال ۲۲ پله در رنکینگ جهانی صعود کردیم و از جایگاه ۷۲ به ۵۰ رسیدیم.
رئیس فدراسیون گلف همچنین با اشاره به مناسب تر شدن عضو این رشته به لحاظ تجهیزات گفت: طی چهار سال گذشته نزدیک به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تجهیزات گلف خریداری شده و آنها را در مقاطع مختلف در اختیار هیئت های استانی قرار دادیم، همچنین چندین زمین گلف و مینی گلف احداث کرده ایم. در مجموع اینکه فضای تمرینی گلف ایران را ارتقاء داده و در ۲۳ استان هم هیئت استانی تأسیس کرده ایم.
وی همچنین یادآور شد: جمعیت گلف بازان سازمان یافته در سال ۹۵ نسبت به یک سال قبل از آن، ۲۵ تا ۳۰ درصد ارتقاء داشته است.
سعیدی با بیان اینکه طرح استعداد یابی فدراسیون گلف با همکاری وزارت ورزش از سال گذشته آغاز شد تصریح کرد: در فاز اول اجرای این طرح را در پنج استان انجام داده ایم که نتیجه آن شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتن ۶۲۰ نوجوان مستعد بود. به مرور طرح استعدادیابی را در دیگر استانها اجرا خواهیم کرد.
رئیس فدراسیون گلف با بیان اینکه سالانه ۵، ۶ اعزام توسط این فدراسیون انجام می شود گفت: در عین حال در طول سال برگزار کننده لیگ های کشوری در دو بخش مردان و زنان و رده های سنی مختلف هستیم. در قالب این مسابقات ۲۲ تیم استانی و باشگاهی با هم رقابت می کنند. امسال برای دومین بار با رایزنی های انجام شده شاهد حضور یک مربی حرفه ای از کشور استرالیا در ایران بودیم. طی چند روز گذشته این مربی، سه کارگاه آموزشی ویژه مربیان و ملی پوشان برگزار کرده و یک کارگاه عمومی ویژه مستعدین از فردا آغاز می شود.
وی با یادآوری اینکه از امروز مسابقات گلف بین دانشگاهی با حضور تیم ایران در کشور بلژیک آغاز می شود، خاطرنشان کرد: گلف، ورزشی برای همه سنین است؛ سالانه ۸۰ میلیون نفر به تمرین گلف می پردازند. در ایران زمینه احداث زمین گلف برای سرمایه گذاران فراهم شده است و فدراسیون گلف هم آماده همکاری در این زمینه است.
به گزارش خبرنگار مهر، سعیدی در ادامه نشست خبری خود گفت: سال گذشته در ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی کشور با ۴۵ درصد صعود، صاحب جایگاه هجدهم شدیم.
رئیس فدراسیون گلف همچنین یادآور شد: برنامه چهار ساله این فدراسیون تدوین و به تأیید وزارت ورزش رسیده است. این برنامه به زودی در مجمع عمومی فدراسیون نیز طرح خواهد شد. در کل فدراسیون تلاش خود را به کار بسته تا به سمت خودکفایی در ابعاد مختلف به خصوص اقتصادی حرکت کند.
همچنین خاطرنشان کرد: برنامه ای را چند ماه گذشته به هیئت های استانی ابلاغ کردیم تا آنها ظرف دو تا چهار سال در مراکز استانی خود آکادمی و مرکز آموزش گلف احداث کنند. طرح این برنامه براساس الگوی کشورهای پیشرفته تدوین شد. خیلی از استانها اجرای طرح را آغاز کرده و در مراحل مختلفی از آن به سر می برند. با اجرای این طرح و در واقع با احداث مراکز آموزشی گلف در استان های مختلف، می توان به صورت علمی تر و عمومی تر به آموزش گلف پرداخت.
وی افزود: همچنین در حال تدوین طرحی برای احداث زمین آکادمی هستیم. در کل سعی می کنیم با رایزنی های انجام شده زمینه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی را فراهم کنیم. کما اینکه سال گذشته سرمایه گذاری از فرانسه متقاضی بازسازی زمین گلف مجموعه ورزشی انقلاب بود. این فرد فرانسوی، طرح خود را در این باره ارائه کرده و در حال بررسی آن هستیم. دیگر اینکه در اطراف تهران هم در حال ساخت یک زمین گلف هستیم.
سعیدی با بیان اینکه تلاشمان این است که با بهره گیری از منابع دولتی، برنامه ها و اهداف خود را قابل دستیابی کنیم خاطرنشان کرد: الان گلف را به عنوان یک ورزش المپیکی می بینیم همه کشورها برای المپیک سرمایه گذاری می کنند. هدف ما این است برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو حداقل صاحب یک سهمیه شویم. در واقع به کارگیری مربیان خارجی و استفاده از لژیونرها در راستای این هدف است.
رئیس فدراسیون گلف با تأکید بر اینکه دیگر نمی توان گلف را یک ورزش گران در نظر گرفت یادآور شد: در اکثر استانها آموزش گلف رایگان است به جز تهران که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است. در کشوری مانند ترکیه هزینه ورود به زمین گلف برای هر فرد ۱۲۰ یورو است اما در ایران این هزینه ۱۵ دلار است یعنی خیلی کمتر از دیگر کشورها.
به گزارش خبرنگار مهر، کیکاوس سعیدی همچنین در رابطه با نخستین دوره مسابقات بینالمللی جام صلح و دوستی گلف گفت: این مسابقات با حضور ۸ تیم از ۵ کشور در تهران برگزار می شود. رقابتها به صورت آماتور است و برای مسابقات آماتور جایزه نقدی در نظر گرفته نمی شود و فقط توزیع کاپ، مدال و حکم داریم، هزینه مسابقات را از بودجه فدراسیون و دیگر منابع تأمین می کنیم.