دكتر عليرضا عراقيه ، متخصص علوم رفتاري در گفتگو با خبرنگار مهر پيرامون رابطه غيبت كردن و ميزان اعتماد به نفس افراد گفت: با توجه به اينكه معني واژه غيبت ، بدگويي از فرد غايب بوده و از اعتماد به نفس نيز مي توان به عنوان اساسي ترين عامل در رشد شخصيت افراد نام برد ، نابراين كاهش اعتماد به نفس و احساس حقارت و خود كم بيني در افراد منجر به غيبت و بدگويي كردن از ديگران مي شود.
وي افزود: بنابراين هر فرد مجهز به اعتماد به نفس باشد در تحصيل و كار موفق و به طور كلي از زندگي خود رضايتمندي مناسب خواهد داشت. در مقابل ، خود كم بيني و احساس حقارت از جمله مسائلي است كه به لحاظ كمبود اعتماد به نفس در افراد شكل گرفته و محصولي غير از عدم موفقيت و شكست هاي پي در پي نخواهد داشت.
اين كارشناس مسائل تربيتي ، همچنين اظهار داشت: به طور معمول كساني كه پشت سر ديگران غيبت و بدگويي مي كنند ، همواره در پي يافتن مسائل منفي در اطرافيان و تحقير آنان در جمع دوستان و آشنايان هستند اما اين گونه افراد بايد بدانند كه با اين عمل زشت مسائل منفي را در درون خود تعميق بخشيده و هر روز از ميزان رضايتمندي نسبت به خود و محيط اطراف شان مي كاهند.
عراقيه در رابطه با تقويت اعتماد به نفس در افراد توصيه كرد: براي افزايش اعتماد به نفس بايد شخصيت و ارزش خود را به وسيله پرورش استعدادهاي دروني ارتقاء بخشيد. همچنين اين امر مي تواند در جهت مقابله با خود كم بيني و احساس حقارت در افراد موثر واقع شود.
اين متخصص علوم رفتاري با بيان اينكه بخش اعظم مفاهيم احاديث معصومين در جهت اصلاح مناسبات اجتماعي افراد و نيز اصلاح خصوصيات رفتاري است ، اظهار داشت: بر اساس احاديث و علوم قرآني ، حركت به سوي مسائل منفي از جمله مبادرت ورزيدن به غيبت از ديگران ، با رشد اعتماد به نفس مخالفت دارد. لذا به جاي آنكه از پيشرفت كسي ناراحت باشيم و بخواهيم با غيبت كردن از او و بيان نكات منفي افراد در مقابل ديگران ، براي كاهش ارزش و منزلت اجتماعي اطرافيان تلاش كنيم سعي در خودسازي و رفع نقائص وجودي خود داشته و با اين كار اعتماد به نفس را در خود تقويت كنيم.